Quiz about Back to the 80s
Quiz about Back to the 80s

Back to the 80s! Trivia Quiz


This is a quiz about some of the TV programs I watched as a child. Most of them were shown during the 80s. (Note: Non-Brits may find this tough!)

A multiple-choice quiz by beee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV By Year
  8. »
  9. 1980s TV

Author
beee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,918
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2256
Last 3 plays: Guest 71 (5/10), Guest 51 (8/10), Guest 45 (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. "We're off to Button Moon_____." What comes next in this theme tune? Hint

We'll follow Mr Spoon
We'll be home soon
In a hot air balloon
Do you want to come too?

2. What's the name of Dangermouse's sidekick? Hint

Denver
She-ra
Penfold
Raphael

3. What happens to Eric Wimp if he eats a banana? Hint

His mum gets mad
He turns into a super hero
Nothing
He has a severe allergic reaction

4. On which show would you find the characters Texas Pete, Spottyman and Bulk? Hint

Button Moon
The Raggy Dolls
Ghostbusters
Superted

5. Count Duckula was originally a bad guy on 'Dangermouse.'

True
False

6. Where do the 'Poddington Peas' live? Hint

At the bottom of the garden
In the land of 'Do As You're Told'
On the moon
Thundera

7. Why shouldn't you go near the Trapdoor? Hint

There's no reason why you shouldn't
Because the ladder's missing and you might fall down
Because there's something down there
Because mum says it's not allowed

8. What are Alvin, Simon and Theodore? Hint

Chipmunks
Mice
Dogs
Cats

9. "Your letter was only the start of it and now you're part of it" is the beginning of the theme tune for which TV show? Hint

Wacaday
Live and Kicking
Don't Forget Your Toothbrush
Jim'll Fix It

10. Which saturday morning kids TV show featured 'Gordon the Gopher' and 'Edd the Duck'? Hint

Going Live
SM:TV
The Chart Show
The Big Breakfast


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "We're off to Button Moon_____." What comes next in this theme tune?

Answer: We'll follow Mr Spoon

The main characters in 'Button Moon' were made out of old kitchen equipment. There was Mr and Mrs Spoon and their daughter Tina, who all had wooden spoons for arms and little Egbert who was made out of an egg cup.
2. What's the name of Dangermouse's sidekick?

Answer: Penfold

She-ra is He-man's twin sister, Raphael is one of the 'Teenage Mutant Ninja Turtles' and Denver is the star of 'Denver the Last Dinosaur.'
3. What happens to Eric Wimp if he eats a banana?

Answer: He turns into a super hero

Eric is the star of the show 'Bananaman.' Bananaman's allies were a crow and a policeman called Chief O'Reilly.
4. On which show would you find the characters Texas Pete, Spottyman and Bulk?

Answer: Superted

'Superted' is the story of an ordinary bear who got thrown away when they found something wrong with him at the factory. Spottyman is Superted's friend. He's the one that brought him to life right at the very beginning of the series, while Texas Pete and Bulk are two of the bad guys.
5. Count Duckula was originally a bad guy on 'Dangermouse.'

Answer: True

The vegetarian vampire duck later went on to have his own show. If the Count is killed he can be reincarnated, but only once a century. During the last reincarnation something went wrong - Ketchup was used instead of blood during the ceremony... and that's why Count Duckula is a vegetarian.
6. Where do the 'Poddington Peas' live?

Answer: At the bottom of the garden

"Down at the bottom of the garden, among the birds and the bees, a little lot of little people, they call the Poddington Peas." A very catchy theme tune!

Thundera is where the Thundercats originally came from but they had to leave because it blew up. They named their new planet 'Third Earth.' 'Stop It' and 'Tidy Up' from the show of the same name live in 'The Land of Do As You're Told.'
7. Why shouldn't you go near the Trapdoor?

Answer: Because there's something down there

"Don't you open that trap door,
Your'e a fool if you dare,
Stay away from that trap door,
'Cos there's somethin' down there."

(Part of the theme tune to the show 'Trapdoor')
8. What are Alvin, Simon and Theodore?

Answer: Chipmunks

Alvin, Simon and Theodore were the stars of "Alvin and the Chipmunks." The three brothers have their own band and live with their human dad and songwriter Dave Seville.
9. "Your letter was only the start of it and now you're part of it" is the beginning of the theme tune for which TV show?

Answer: Jim'll Fix It

'Jim'll Fix It' was presented by ex radio DJ Sir Jimmy Saville. Children would write in to the show asking Jim to grant their wishes; anything from meeting their favourite pop group to interviewing the Prime Minister. Jim would then use his influence to get the kids what they wanted, then they'd get a 'Jim'll Fix It' badge.
10. Which saturday morning kids TV show featured 'Gordon the Gopher' and 'Edd the Duck'?

Answer: Going Live

'Going Live' was hosted by Philip Schofield from 1987 - 1993.He was assisted by Gordon the Gopher (a squeaky puppet who looked like a sock in a jumper) and Edd the Duck. In 1993 'Going Live' became 'Live and Kicking.'
Source: Author beee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 07 2023 : Guest 71: 5/10
Feb 02 2023 : Guest 51: 8/10
Jan 25 2023 : Guest 45: 1/10
Jan 21 2023 : Guest 68: 4/10
Jan 20 2023 : PBrockette: 6/10
Jan 19 2023 : Guest 175: 3/10
Jan 17 2023 : Guest 38: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 147: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 146: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us