FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Flashbacks in Buffy and Angel
Quiz about Flashbacks in Buffy and Angel

Flashbacks in "Buffy" and "Angel" Quiz


I love flashbacks! How well do you know them? This quiz covers "Buffy" seasons one to seven and "Angel" seasons one to four.

A multiple-choice quiz by bleedingwhiterose. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Buffy The Vampire Slayer
  8. »
  9. 'Buffy' And 'Angel'

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
129,905
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
4402
- -
Question 1 of 10
1. In which episode of "Buffy" does the very first flashback occur? Hint


Question 2 of 10
2. In what year was Angel sired? Hint


Question 3 of 10
3. In the "Buffy" episode "Amends" which year are we told Angel was in Dublin? Hint


Question 4 of 10
4. Which episode of "Angel" shares flashbacks with the "Buffy" episode "Fool for Love"? Hint


Question 5 of 10
5. Where was Angelus when he first met The Beast? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following episodes from "Angel" does NOT contain flashbacks? Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following seasons does NOT contain flashbacks from someone who was at any point a Scooby member? Hint


Question 8 of 10
8. How many Slayers have been seen in flashbacks? Hint


Question 9 of 10
9. A couple of date questions to end with! Firstly, in what year was Darla sired? Hint


Question 10 of 10
10. And what year was Drusilla sired in? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Bangelnobike: 9/10
Feb 11 2024 : Guest 69: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which episode of "Buffy" does the very first flashback occur?

Answer: "The Harvest"

In this very early episode Buffy has a quick flashback when she remembers Luke coming up behind her and grabbing her neck, short but sweet!
2. In what year was Angel sired?

Answer: 1753

We find this out at the beginning of "Becoming Part One."
3. In the "Buffy" episode "Amends" which year are we told Angel was in Dublin?

Answer: 1838

This doesn't make much sense to me as we find out in "Angel" that after Ireland, he went to England and from there on to Europe (but, maybe he went back) still doesn't explain the hair though...
4. Which episode of "Angel" shares flashbacks with the "Buffy" episode "Fool for Love"?

Answer: "Darla"

The scenes where Spike first bumps into Angelus, Darla and Drusilla in London and when they all meet up in China are on both "Fool for Love" and "Darla."
5. Where was Angelus when he first met The Beast?

Answer: Prussia

We find this out in flashbacks in the "Angel" series four episode "Soulless".
6. Which of the following episodes from "Angel" does NOT contain flashbacks?

Answer: "Sanctuary"

There are no flashbacks in "Sanctuary", though there were in the episode previous to it, "Five by five".
7. Which of the following seasons does NOT contain flashbacks from someone who was at any point a Scooby member?

Answer: None of These

The first flashback was by Buffy herself in season one's "The Harvest" or the second half of the series premiere "Welcome To The Hellmouth".
8. How many Slayers have been seen in flashbacks?

Answer: 5

The Chinese Slayer and Principal Wood's mother in "Fool for Love", Buffy in "Becoming", the First Slayer when she was with the shadow men in "Buffy" season seven, and Faith in season seven's "Dirty Girls". Yes, I know that first slayer one is maybe a little sneaky but it WAS a flashback!
9. A couple of date questions to end with! Firstly, in what year was Darla sired?

Answer: 1609

We find this out at the beginning of the episode "Darla" in "Angel" season two, she was sired by The Master while dying of syphilis in the Virginia Colony in 1609.
10. And what year was Drusilla sired in?

Answer: 1860

We find this out in the episode "Dear Boy" in "Angel" season two, she was sired by Angel in London. We also find this out in "Buffy" season two.
Source: Author bleedingwhiterose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us