Quiz about Superb Stargate SG1
Quiz about Superb Stargate SG1

Superb 'Stargate SG-1' Trivia Quiz


Yet another 'Stargate SG-1' quiz for all you budding fans out there! Includes questions from seasons 1-4. This one may be rather tricky if you are not a regular viewer of the programme.

A multiple-choice quiz by ecstasybabe. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Stargate Universe
  8. »
  9. Stargate: SG-1

Author
ecstasybabe
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,660
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5805
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 2 (7/10), Guest 104 (4/10), Guest 99 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the Tok'ra scientist in the episode where O'Neill, Jackson and Carter are given armbands which increase their abilities? Hint

Linaya
Martouf
Anise
Cordesh

2. Which uncommon phenomenon (affecting the Stargate) flung SG-1 into the past- the year 1969? Hint

A Solar Flare
Supernova
Worm Hole
Lunar Eclipse

3. What does the Gamekeeper call the people inside his machine? Hint

'The Shak'ora'
'The Incarcerated'
'The Residents'
'The Inhabitants'

4. Which Colonel became leader of SG-1 after O'Neill retired for the second time? Hint

Colonel Makepeace
Colonel Maycomb
Colonel Maybourne
Colonel Makeshift

5. What is the name of the Tok'ra inside Jacob Carter (Sam's Dad)? Hint

Jolinar
Selmak
Cordesh
Bra'tak

6. Who was discovered to have their mind altered to kill the American President? Hint

Anise
Martouf
Jack O'Neill
Teal'c

7. Which strange alien used the greeting 'Kumtraya'? Hint

Thor
Urgo
Harlan
The Gamekeeper

8. In 'The Fifth Race', O'Neill gets brainy. What word does he use for 'ability'? Hint

'dirarkum'
'monera'
'falatus'
'sa'targo'

9. What does O'Neill keep on his roof? Hint

A telescope
An American flag
A staff weapon
A garden

10. How many SG teams were orignally set up?

Answer: (number only)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the Tok'ra scientist in the episode where O'Neill, Jackson and Carter are given armbands which increase their abilities?

Answer: Anise

Anise has made several reappearances including during the search for possible Za'tarcs in the episode 'Divide and Conquer'.
2. Which uncommon phenomenon (affecting the Stargate) flung SG-1 into the past- the year 1969?

Answer: A Solar Flare

The solar flare also helped SG-1 return to their normal time. However, they entered the Stargate a little too early and meet an elderly Cassandra in the future.
3. What does the Gamekeeper call the people inside his machine?

Answer: 'The Residents'

The Gamekeeper (played by Dwight Schultz) held his people captive on the reasoning that they would destroy his 'precious garden' -until SG-1 come along...
4. Which Colonel became leader of SG-1 after O'Neill retired for the second time?

Answer: Colonel Makepeace

O'Neill retired after stealing a device from the Tollan, angry that they wouldn't share their technology. Colonel Makepiece leads SG-1, until they discover that he was part of a group which stole technology and O'Neill reveals that he was pretending to retire, so he could capture the theives!
5. What is the name of the Tok'ra inside Jacob Carter (Sam's Dad)?

Answer: Selmak

General Carter was dying of Cancer until he was given the option to become a Tok'ra by blending which would eliminate his disease. He then became an intermediary for the Tok'ra and humans.
6. Who was discovered to have their mind altered to kill the American President?

Answer: Martouf

Anise checked everyone at the SGC to make sure that they weren't Za'tarcs but she didn't consider the possibility of a Tok'ra having their mind altered. Martouf tried to kill the President, but was shot several times and died soon later, much to the distress of Sam Carter.
7. Which strange alien used the greeting 'Kumtraya'?

Answer: Harlan

Harlan was the 11,000 man who made robot copies of SG-1.
8. In 'The Fifth Race', O'Neill gets brainy. What word does he use for 'ability'?

Answer: 'falatus'

'It appears I've lost the falatus to speak properly'.
9. What does O'Neill keep on his roof?

Answer: A telescope

10. How many SG teams were orignally set up?

Answer: 9

9 were originally set up.
Source: Author ecstasybabe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 28 2022 : Guest 2: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 104: 4/10
Nov 25 2022 : Guest 99: 9/10
Nov 25 2022 : Guest 71: 3/10
Nov 25 2022 : Guest 170: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 173: 0/10
Nov 22 2022 : Guest 2: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 72: 8/10
Nov 21 2022 : Guest 107: 9/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us