Quiz about The Best Friends Quiz
Quiz about The Best Friends Quiz

The Best "Friends" Quiz


If you are a true "Friends" fan, this quiz will be a piece of cake.

A multiple-choice quiz by friendsrule!. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Friends

Author
friendsrule!
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
112,449
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
19 / 25
Plays
15387
Last 3 plays: Guest 109 (20/25), Guest 176 (21/25), Guest 70 (24/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When did Chandler's parents tell him they were breaking up? Hint

Christmas
Thanksgiving
His birthday
Never

2. Which of these has Ugly Naked Guy never had? Hint

A cat
A skateboard
A hammock
A trampoline

3. What does Phoebe's dad do for a living? Hint

Astronaut
Pharmacist
Rubbish man
Actor

4. What two things did Ross use when he couldn't get his leather pants back on? Hint

Talc and vaseline
Vaseline and bubble bath
Bubble bath and lotion
Talc and lotion

5. Why wasn't Ben called Jamie? Hint

Carol hated it
It was Susan's first girlfriend's name
It was too long
Ross thought it was too girly

6. In "The One With The Black Out," what name does Mr Heckles give the cat? Hint

Billy Blueberry
Garry Genrich
Jimbo Johns
Bob Buttons

7. Who rescued Marcel from the lab? Hint

Carol
Joey
Bethel
Ross

8. Who was Phoebe's song "Two Of Them Kissed Last Night" about? Hint

Paolo, Barry and Rachel
Ross, Chandler and Monica
Ross, Julie and Rachel
Rachel, Julie and Fun Bobby

9. "You're not a bed of ____." What word comes next in "Smelly Cat"? Hint

Sick people
Roses
Vegetables
Tulips

10. Where does Ursula work? Hint

Central Perk
A hotdog stand
Burger King
Riffs

11. In the 9th series, which creature did Monica think turned Chandler on? Hint

Sharks
Slugs
Turkeys
Hamsters

12. "Insomnia Cafe" was considered for the original name of "Friends".

True
False

13. Who kissed Chandler's mum? Hint

Gunther
Ugly Naked Guy
Mr Heckles
Ross

14. What are Frank and Alice's triplets called? Hint

Leslie, Chandler and Frank Junior Junior
Joey, Rachel and Paolo
Phoebe, Frank the 3rd and Leslie
Carol, Susan and Ben

15. What instrument did Joey try to learn? Hint

Piano
Guitar
Flute
Violin

16. Who did Phoebe think was the father of Rachel's baby? Hint

Ugly Naked Guy
Gunther
Tag
Ross

17. What is Chandler's middle name? Hint

Matt
Moses
Muriel
Malcolm

18. What did Monica accidentally cut off of Chandler? Hint

His toe
His head
His arm
His finger

19. Rachel got the name Emma from whom? Hint

Monica
Gunther
Joey
Phoebe

20. What strange pets did Joey and Chandler have? Hint

Cow and a pig
Chick and a duck
Duck and a pig
Cow and a chick

21. What did Rachel and Monica think Danny was? Hint

A Yeti
A rapist
A burglar
A stripper

22. Where does Phoebe's biological mother live? Hint

At a caravan park
Spain
At the beach
In a box

23. Who did Jack Gellar give a Porsche to? Hint

Mr Heckles
Ross
Monica
Phoebe

24. What happened when Joey got locked inside the entertainment unit? Hint

He caught a cold
The flat burnt down
They got robbed
Everyone moved

25. What would gum be to Chandler? Hint

Great
Superb
Perfection
Horrible


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When did Chandler's parents tell him they were breaking up?

Answer: Thanksgiving

Chandler's dad left because he was gay. He now stars in a drag show called "Viva Las Gagas".
2. Which of these has Ugly Naked Guy never had?

Answer: A skateboard

Ugly Naked Guy's face has never been seen.
3. What does Phoebe's dad do for a living?

Answer: Pharmacist

Phoebe always thought her dad was a famous tree surgeon in Burma.
4. What two things did Ross use when he couldn't get his leather pants back on?

Answer: Talc and lotion

5. Why wasn't Ben called Jamie?

Answer: It was Susan's first girlfriend's name

Jonathan Silverman, who played Dr Franzblau in this episode, can also be found on the NBC series "The Single Guy".
6. In "The One With The Black Out," what name does Mr Heckles give the cat?

Answer: Bob Buttons

Mr Heckles dies while banging on the ceiling.
7. Who rescued Marcel from the lab?

Answer: Bethel

Marcel the monkey was also in "Outbreak".
8. Who was Phoebe's song "Two Of Them Kissed Last Night" about?

Answer: Ross, Julie and Rachel

9. "You're not a bed of ____." What word comes next in "Smelly Cat"?

Answer: Roses

Phoebe got the tune for "Smelly Cat" from a song her father used to sing when she was a baby.
10. Where does Ursula work?

Answer: Riffs

Ursula from "Mad About You" and Phoebe from "Friends" are both played by Lisa Kudrow, and although they are in different shows, it is networked so they are twins and Ursula sometimes comes into "Friends".
11. In the 9th series, which creature did Monica think turned Chandler on?

Answer: Sharks

12. "Insomnia Cafe" was considered for the original name of "Friends".

Answer: True

"Six Of One" and "Across The Hall" were also possible names for the show.
13. Who kissed Chandler's mum?

Answer: Ross

Chandler's mum is an author.
14. What are Frank and Alice's triplets called?

Answer: Leslie, Chandler and Frank Junior Junior

Little baby Chandler is actually a girl. Frank and Alice thought it was going to be a boy but when it turned out that it wasn't they kept the name anyway.
15. What instrument did Joey try to learn?

Answer: Guitar

He wanted to learn the guitar, to make sure at least one thing on his résumé was true.
16. Who did Phoebe think was the father of Rachel's baby?

Answer: Tag

17. What is Chandler's middle name?

Answer: Muriel

No wonder, considering his parents!
18. What did Monica accidentally cut off of Chandler?

Answer: His toe

19. Rachel got the name Emma from whom?

Answer: Monica

Monica was going to name her child, Emma for a girl, Daniel for a boy.
20. What strange pets did Joey and Chandler have?

Answer: Chick and a duck

The chick is called Yasmine.
21. What did Rachel and Monica think Danny was?

Answer: A Yeti

22. Where does Phoebe's biological mother live?

Answer: At the beach

Phoebe (biological mother) gave Phoebe and Ursula to Lily and Frank, as Frank was actually the father.
23. Who did Jack Gellar give a Porsche to?

Answer: Monica

Jack used Monica's childhood things to stop the garage flooding; the Porsche was to say sorry.
24. What happened when Joey got locked inside the entertainment unit?

Answer: They got robbed

That was not the first time he got locked in. You'd think he'd learn.
25. What would gum be to Chandler?

Answer: Perfection

This episode starred Jill Goodacre.
Source: Author friendsrule!

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 109: 20/25
Dec 02 2022 : Guest 176: 21/25
Nov 30 2022 : Guest 70: 24/25
Nov 29 2022 : Guest 75: 24/25
Nov 29 2022 : Guest 173: 22/25
Nov 28 2022 : Guest 24: 20/25
Nov 28 2022 : Guest 86: 19/25
Nov 27 2022 : Guest 174: 25/25
Nov 27 2022 : Guest 174: 16/25

Score Distribution

quiz
12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us