FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Best of the Golden Girls
Quiz about The Best of the Golden Girls

The Best of the "Golden Girls" Quiz


A quiz dedicated to my favorite show of all time!

A multiple-choice quiz by ashleighroo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Author
ashleighroo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
195,170
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4473
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 172 (10/10), Guest 137 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. There are many future television stars who appear on the show during its seven seasons. What future "ER" star appeared on the show? Hint


Question 2 of 10
2. In one episode, Blanche's "mammy" visited her and asked her for a music box that belonged to Big Daddy. At the end of the episode, Blanche found a music box and presented it to mammy. However, this music box did not play the song that mammy thought it would. What did the music box that mammy gave Big Daddy play? Hint


Question 3 of 10
3. Throughout the show's seven season run, the girls had lots of gentleman callers. Rose's boyfriend, Miles Webber, was a recurring character on the show. Who played Miles? Hint


Question 4 of 10
4. During one particular episode, Dorothy was shopping for a dress to wear to an event. When she finally found one, it turned out that Blanche had bought the same dress. What color was the dress that both Blanche and Dorothy bought? Hint


Question 5 of 10
5. Rose mentions in one episode that she was a member of what sorority during her college years? Hint


Question 6 of 10
6. When Blanche, Rose, and Dorothy are arrested for prostitution, Rose befriends a hooker from Minnesota. What was the hooker's name? Hint


Question 7 of 10
7. In one episode, Rose is the leader of a troop of Sunshine Cadets. While on a campout in the girls' living room, the Sunshine Cadets say they want a pizza. What is one of the toppings they say they want on their pizza? Hint


Question 8 of 10
8. In one episode, Sophia asks Dorothy to help her with her Meals on Wheels route. While on the route, Dorothy befriends a man who has been a recluse in his apartment since the sixties. Who plays this hippie? Hint


Question 9 of 10
9. Like all good things, "The Golden Girls" had to come to an end. The show was cancelled when one of the stars decided to leave the show. What actress decided to leave the show? Hint


Question 10 of 10
10. When Blanche decided to write a novel, she stayed up day and night finishing it, until one morning she was exhausted to the point of being delirious. While in a state of delirium, she stated that she would not have her book made into a movie. She said she did not want her words coming out of the mouth of what actress? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 173: 6/10
May 28 2024 : Guest 172: 10/10
May 24 2024 : Guest 137: 5/10
May 20 2024 : Guest 98: 8/10
May 02 2024 : Baldfroggie: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There are many future television stars who appear on the show during its seven seasons. What future "ER" star appeared on the show?

Answer: George Clooney

George Clooney played one of the police officers who used the girls' house in order to catch jewel thieves.
2. In one episode, Blanche's "mammy" visited her and asked her for a music box that belonged to Big Daddy. At the end of the episode, Blanche found a music box and presented it to mammy. However, this music box did not play the song that mammy thought it would. What did the music box that mammy gave Big Daddy play?

Answer: "Stardust"

Blanche ended up finding a music box that played the theme from "Bonanza", not "Stardust".
3. Throughout the show's seven season run, the girls had lots of gentleman callers. Rose's boyfriend, Miles Webber, was a recurring character on the show. Who played Miles?

Answer: Harold Gould

In addition to playing Miles, Harold Gould also played Arnie Peterson in the episode, "Rose the Prude".
4. During one particular episode, Dorothy was shopping for a dress to wear to an event. When she finally found one, it turned out that Blanche had bought the same dress. What color was the dress that both Blanche and Dorothy bought?

Answer: peach

In the end, Blanche and Dorothy both took back the dress and Sophia and Blanche ended up buying the same dress.
5. Rose mentions in one episode that she was a member of what sorority during her college years?

Answer: Alpha Yams

Rose was a member of the Alpha Yams, but Blanche was a member of the Alpha Gams.
6. When Blanche, Rose, and Dorothy are arrested for prostitution, Rose befriends a hooker from Minnesota. What was the hooker's name?

Answer: Meg

In the end, Meg decides to return home to Minnesota. She says that she doesn't want to end up as old as Rose and still be in "the business".
7. In one episode, Rose is the leader of a troop of Sunshine Cadets. While on a campout in the girls' living room, the Sunshine Cadets say they want a pizza. What is one of the toppings they say they want on their pizza?

Answer: artichoke hearts

The Sunshine Cadets actually request a pizza with artichoke hearts and shitake mushrooms.
8. In one episode, Sophia asks Dorothy to help her with her Meals on Wheels route. While on the route, Dorothy befriends a man who has been a recluse in his apartment since the sixties. Who plays this hippie?

Answer: Martin Mull

Sonny Bono guest stars as himself on the show, Alex Rocco and Jerry Orbach play Glen O'Brian, the married man Dorothy had a relationship with.
9. Like all good things, "The Golden Girls" had to come to an end. The show was cancelled when one of the stars decided to leave the show. What actress decided to leave the show?

Answer: Bea Arthur

Though Bea Arthur decided to leave the show, a spinoff called "Golden Palace" was created. However, the show was cancelled after one season.
10. When Blanche decided to write a novel, she stayed up day and night finishing it, until one morning she was exhausted to the point of being delirious. While in a state of delirium, she stated that she would not have her book made into a movie. She said she did not want her words coming out of the mouth of what actress?

Answer: Glenn Close

This is also the episode where Rose decides to give the egg yolks she does not use to the homeless. This throws Blanche for a loop!
Source: Author ashleighroo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us