FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Many Many Men of Dorothy Zbornak
Quiz about The Many Many Men of Dorothy Zbornak

The Many, Many Men of Dorothy Zbornak Quiz


Although constantly ridiculed by the women she lived with for her looks (even by her own Mother!), Dorothy Zbornak had more than her share of boyfriends on "The Golden Girls." Let's share some fun facts about them together!

A multiple-choice quiz by Lost_Player_47. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Golden Girls

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,909
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3140
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 128 (6/10), Guest 172 (9/10), Guest 12 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. In an episode from the first season of the series, Dorothy went out with Elliot Clayton, until he made a pass at Blanche and then lied about it. What was Elliot's profession? Hint


Question 2 of 10
2. In the first season episode "Job Hunting," Dorothy is quite excited about meeting a handsome boy she knew in high school, Barry Glick. They do meet, but what prevents Dorothy and Barry from having a relationship? Hint


Question 3 of 10
3. Fellow schoolteacher Glenn O'Brien was in two episodes a few seasons apart. At first, he's married, and Dorothy breaks up with because she can't respect herself for having an affair; then, he's left his wife but Dorothy leaves him again because she's not sure he's totally committed to her.

But what subject did Glenn teach?
Hint


Question 4 of 10
4. Sophia sends in the picture that came with her wallet so Dorothy can get a computer date with Eddie, a shy, meek man who nonetheless is a "Love Machine."

What is the name of Eddie's ex-wife, who he still carries a torch for?
Hint


Question 5 of 10
5. Dorothy might have had a relationship with somebody else she met in high school, John Noretti, if something hadn't happened. What was this event? Hint


Question 6 of 10
6. In "Snap Out of It," Dorothy befriends and tries to help Jimmy, a gentle soul who becomes a total recluse because he can't deal with the turmoil of the 1960s. Jimmy confides to Dorothy what he misses most because he refuses to leave his apartment. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. In "Wham, Bam, Thank You, Mammy," Sophia hires a matchmaker to get a date from Dorothy. Dorothy has a great time with Jack, the man she is set up with, until she discovers he is a criminal! What does Sophia say to defend herself when Dorothy confronts her with this information? Hint


Question 8 of 10
8. In the seventh and final season of "The Golden Girls," Dorothy became a groupie of Don, a member of "Beatlemania," a tribute Beatles group. Dorothy ultimately rejects Don, but which one of her roommates goes out with him in the final scene of the episode? Hint


Question 9 of 10
9. In the episode "Mrs. George Devereaux," Dorothy has of all things TWO men fighting over her, and they're both celebrities! Of course, it's ultimately revealed to be a dream, but which suitor does Dorothy finally pick, Sonny Bono or Lyle Waggoner? Hint


Question 10 of 10
10. In "To Catch a Neighbor," Dorothy almost has a serious relationship with Detective Al Mullins but breaks it off because of his dangerous profession. According to Blanche, you can tell the two are in love because of? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : Guest 128: 6/10
Jun 19 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 09 2024 : Guest 12: 9/10
Jun 02 2024 : Guest 172: 7/10
May 30 2024 : Guest 72: 10/10
May 25 2024 : Guest 172: 8/10
May 07 2024 : clydene: 8/10
May 06 2024 : Guest 98: 9/10
May 06 2024 : Eastcoastcaleb: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In an episode from the first season of the series, Dorothy went out with Elliot Clayton, until he made a pass at Blanche and then lied about it. What was Elliot's profession?

Answer: Doctor

Dr. Elliot Clayton first came to the ladies' house to examine Sophia, where he met Dorothy.

Dr. Clayton was played by Peter Hansen, who as fans of the daytime soap opera "General Hospital," know, played Lee Baldwin on the soap for quite a number of years.

I love it when Rose tries to trick Elliot into making a pass at her: "Do you want to see some Polaroids of me in my tennis skirt?"
2. In the first season episode "Job Hunting," Dorothy is quite excited about meeting a handsome boy she knew in high school, Barry Glick. They do meet, but what prevents Dorothy and Barry from having a relationship?

Answer: Barry is gay

Yes, unfortunately for Dorothy, it turns out that Barry (whom we never see) is indeed gay.

I love it when Dorothy gets upset because she insists she needs enough sleep to meet Barry. "Without eight hours of sleep, I look like Buddy Ebsen," she moans.
3. Fellow schoolteacher Glenn O'Brien was in two episodes a few seasons apart. At first, he's married, and Dorothy breaks up with because she can't respect herself for having an affair; then, he's left his wife but Dorothy leaves him again because she's not sure he's totally committed to her. But what subject did Glenn teach?

Answer: Physical Education

As Dorothy describes him, Glenn is "a gorgeous gym teacher."

I love it when Rose and Blanche debate over whether or not Dorothy should continue to see a married man:

Rose: "Oh, Dorothy! Drop Glenn and keep some self-respect!"

Blanche: "No, keep on seeing him, Dorothy. Self-respect is for losers like Rose!"
4. Sophia sends in the picture that came with her wallet so Dorothy can get a computer date with Eddie, a shy, meek man who nonetheless is a "Love Machine." What is the name of Eddie's ex-wife, who he still carries a torch for?

Answer: Roberta

Yep, on Eddie and Dorothy's first date, he takes her to his ex-wife's restaurant, "Roberta's," where he weeps into his crab cakes--but the physical activity after dinner really makes up for all that!

I really love it when Dorothy answers the door thinking it was Eddie, but it turns out to be Rose:

Dorothy: "Oh, I thought you were my date, Rose."

Rose: "Oh, sorry, I can't go out with you tonight but maybe sometime next week..."
5. Dorothy might have had a relationship with somebody else she met in high school, John Noretti, if something hadn't happened. What was this event?

Answer: Sophia sent John away when he showed up to take Dorothy to their prom

Yep, John showed up for his prom date in a leather jacket, and began to mouth off to Sophia. Sophia advised him to come back wearing a different shirt and tie, but he never came back. Sophia never told Dorothy what happened, and Dorothy just reasoned John stood her up. They finally got back together again in the episode "What a Difference a Date Makes."

I love it when Blanche consoles Dorothy about this circumstance: "Oh, Dorothy, how awful. I figured you didn't go to your prom, but to be STOOD UP!"
6. In "Snap Out of It," Dorothy befriends and tries to help Jimmy, a gentle soul who becomes a total recluse because he can't deal with the turmoil of the 1960s. Jimmy confides to Dorothy what he misses most because he refuses to leave his apartment. What is it?

Answer: Brunch

Yep, Jimmy confides to Dorothy that he misses so many things by staying inside his apartment, "but actually, I miss brunch the most."

I love it when Dorothy first meets Jimmy and describes to Sophia her total frustration about dealing with someone cut off from society as he is:

Dorothy: "It's just so terrible, to see somebody, so alone and without companionship as he is. He's so sad and lonely. What can I do, Ma?"

Sophia: "Start a club!"
7. In "Wham, Bam, Thank You, Mammy," Sophia hires a matchmaker to get a date from Dorothy. Dorothy has a great time with Jack, the man she is set up with, until she discovers he is a criminal! What does Sophia say to defend herself when Dorothy confronts her with this information?

Answer: He's only a white collar criminal

Yep, Sophia's to the point defense was "White Collar!" when Dorothy states "Your matchmaker set me up with a criminal."

This, of course, escalates into a huge argument. Dorothy exclaims, "Ma, for the last time, if I want to go out on a date, I can find one for myself!"

Blanche, who witnessed the discussion, puts in her two cents: "Oh, Dorothy. Dear, sweet delusional Dorothy."
8. In the seventh and final season of "The Golden Girls," Dorothy became a groupie of Don, a member of "Beatlemania," a tribute Beatles group. Dorothy ultimately rejects Don, but which one of her roommates goes out with him in the final scene of the episode?

Answer: Rose

Yep, in the very last scene (under the credits), Rose is shown accepting a date from Don and leaving the house with him.

I love it when Sophia makes a wry observation on Dorothy's latest flame: "Dorothy, you're sixty years old and breaking up fake rock 'n roll bands. I want you to think about that!"
9. In the episode "Mrs. George Devereaux," Dorothy has of all things TWO men fighting over her, and they're both celebrities! Of course, it's ultimately revealed to be a dream, but which suitor does Dorothy finally pick, Sonny Bono or Lyle Waggoner?

Answer: Sonny Bono

Yep, she picks Sonny, because of the power he has because he is Mayor of Palm Springs. Sophia is thrilled because she is rooting for Sonny because he is Italian.

I love it when Sonny and Lyle spar over Dorothy:


Sonny: "And how many gold records do YOU have?"

Lyle: "None! I was never married."
10. In "To Catch a Neighbor," Dorothy almost has a serious relationship with Detective Al Mullins but breaks it off because of his dangerous profession. According to Blanche, you can tell the two are in love because of?

Answer: Their passionate fights

Yep, when Rose tells Blanche they Dorothy and Al can't be in love all the time because of their constant fighting, Blanche corrects her and state they are very passionate fights. She adds that such discourse often leads to steamy romance.

This time, Blanche is right on the money because a few minutes later, Al and Dorothy have a heated fight which ends with Dorothy inviting Al to join a bomb squad. Dorothy then turns to Blanche and Rose and exclaims, "Oh my God, I am crazy nuts about this guy!"
Source: Author Lost_Player_47

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us