FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Mole 2 Bill
Quiz about The Mole 2 Bill

"The Mole 2", Bill Trivia Quiz


"The Mole 2: The Next Betrayal". This quiz is all about Bill.

A multiple-choice quiz by shadowhippie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television L-P
  8. »
  9. Mole

Author
shadowhippie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
346
- -
Question 1 of 10
1. What is Bill's Zodiac sign? Hint


Question 2 of 10
2. What is Bill's last name? Hint


Question 3 of 10
3. What American state is Bill from?

Answer: (one word)
Question 4 of 10
4. What did Bill buy that cost the team money? Hint


Question 5 of 10
5. Did Bill ever do anything against a specific player?


Question 6 of 10
6. Which of Bill's relatives was he worried about? Hint


Question 7 of 10
7. When the players traded diaries, who received Bill's diary? Hint


Question 8 of 10
8. What is the exact length of time that Bill was in the water in the Sink or Swim game? Hint


Question 9 of 10
9. What did Bill wear during the Clothesline Game? Hint


Question 10 of 10
10. Was Bill the Mole?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Bill's Zodiac sign?

Answer: Pisces

This was used as a clue to show he was the Mole- twice. The first time was in the very first episode, when the night sky was shown with a very starry sky, with the stars in the constellation Pisces glowing extremely bright (computer enhanced). This was the only shot of the night sky that episode that had any stars in it.

In episode two, right before the execution we are shown the Pisces symbol painted on the floor. Bill was the only player who was a Pisces.
2. What is Bill's last name?

Answer: McDaniel

Also used as a clue. The players were given a dinner of hamburgers and French fries, "Compliments of Mickey D's".
3. What American state is Bill from?

Answer: Washington

Also used as a clue. During the Bike the Mountain Game, host Anderson Cooper is seen eating an apple. Apples in the US come primarily from Washington.
4. What did Bill buy that cost the team money?

Answer: ice cream

While he did buy beer for himself, Bribs, Ali and Lisa, it did not directly contribute to the team losing money. During the Pizza Game, they were told that the pizza and accompanying wine was all they could have to eat. Buying the ice cream for himself and Darwin after dinner resulted in a $10,000 penalty.
5. Did Bill ever do anything against a specific player?

Answer: Yes

He neutralized Dorothy by putting the green Mole thumbprint in her journal.
6. Which of Bill's relatives was he worried about?

Answer: his mom

Allegedly, his mother was very ill. I say allegedly, because this could have been a reason given to get Bill away for private times when the producers needed to talk to him.
7. When the players traded diaries, who received Bill's diary?

Answer: Lisa

Lisa got the Mole's diary, but it didn't do her much good. She was eliminated shortly afterwards.
8. What is the exact length of time that Bill was in the water in the Sink or Swim game?

Answer: 7 min, 32 sec

Considering the fact that Bill is a retired Naval Admiral, coupled with the fact that before the game he was bragging about how long he can stay afloat, his going under this quickly made many players very suspicious of him. However, most of them quickly wrote it off, rationalizing that he deliberately sabotaged the game only to make them *think* he was the Mole, so of course he couldn't be the Mole. How wrong they were.
9. What did Bill wear during the Clothesline Game?

Answer: his own clothes

Bill, Dorothy and Elavia were the ones picking out the outfits for everyone else to wear in this game. When they were done, Anderson told them they could double the money made if they wore the diaper and bib ensemble. Bill refused, and the girls went along with him because they didn't feel it was right to make such a distinguished older man wear something like that.

The Mole's scheme worked!
10. Was Bill the Mole?

Answer: Yes

Now the die-hard fans who were following along on the internet knew that by the 4th episode. That episode, the players received a telegram which had the phrase "The Mole is Bill" encoded into the numbers at the bottom. The numbers spelled this out on the keypad on a push button phone. Even more blatant clues appeared in later episodes, such as the word "AdMiRaL" and the phrase "bilL is tHe mOLe" appearing in the opening sequence (Bill is a retired admiral). Your average watcher who was not watching the show in slow motion on their VCR, or reading the message boards about the show, missed these clues.

Heck, even with these clues there was a great deal of debate on the message boards about who the Mole was, right up until he was revealed. Be sure to play my other "Mole 2" quizzes :)
Source: Author shadowhippie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us