Quiz about Castles of the World
Quiz about Castles of the World

Castles of the World Trivia Quiz


Here is a quiz on some of the castles of the world. Some of them may end up on your bucket list.

A multiple-choice quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Castles & Palaces

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
346,759
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4409
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: buckeye52 (6/10), Fiona112233 (10/10), Guest 91 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. To which European country would I have to travel if I wished to see Loarre Castle? Hint

Norway
Scotland
Bulgaria
Spain

2. Located in Scotland, which of the following has been a residence of the British Royal Family since 1852? Hint

Bernstorff Palace
Balmoral Castle
Gurre Castle
Liselund Palace

3. Katsuren-jo is a beautiful 12th century Japanese castle located on which of the following locations, perhaps more famous for the World War II battles that took place there? Hint

Iwo Jima
Okinawa
Corregidor
Agra

4. In which U.S. state could you visit a real royal castle? Hint

Hawaii
Florida
Michigan
Texas

5. Which of the following is NOT one of "The Three Castles of Bellinzona" to be found in that region of Switzerland? Hint

Castelgrande
Sasso Corbaro
Coral Castle
Montebello

6. In which city would you find the Royal Castle of Poland? Hint

Warsaw
Groszy
Zloty
Kopeck

7. According to the Guinness Book of Records, Prague Castle in the Czech Republic is the largest ancient castle in the world.

True
False

8. To which European country would you need to travel if you wished to visit Hohensalzburg Castle in the city of Salzburg? Hint

Greece
Austria
Iceland
Portugal

9. Built in 1344, Chateau Frontenac is a beautiful castle located on the southern edge of Paris, France.

True
False

10. Which of the following castles claims to be the longest continuously-occupied palace in Europe? Hint

Iall Castle
Sidon Sea Castle
Windsor Castle
Tripoli Castle


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. To which European country would I have to travel if I wished to see Loarre Castle?

Answer: Spain

This 12th century Spanish castle is located in the Aragon region of Spain as protection from the Muslims to the south. While only the ruins of this stone castle remain, its beauty and strength are still very evident.
2. Located in Scotland, which of the following has been a residence of the British Royal Family since 1852?

Answer: Balmoral Castle

Balmoral Castle in Aberdeenshire, Scotland, is one of the British Royal Family's favorite residences. It has over 49,000 acres of land attached, and was originally purchased by Queen Victoria and her husband Prince Albert as a nice quiet country home.

It is built in the Scots Baronial style and is very well kept up compared to many of the castles of the world. The other three options are all located in the country of Denmark.
3. Katsuren-jo is a beautiful 12th century Japanese castle located on which of the following locations, perhaps more famous for the World War II battles that took place there?

Answer: Okinawa

Katsuren-jo Castle is located in the Pacific ocean on a peninsula on the island of Okinawa. This ancient, uninhabited castle was built on the top of a mountain offers a panoramic views of the whole island. The castle remains amazingly intact for a building of its age and proximity to the ocean, and the always volatile "ring of fire".
4. In which U.S. state could you visit a real royal castle?

Answer: Hawaii

Iolani Palace, located in Honolulu, Hawaii is the only royal palace located in the United States. This beautiful building was the castle of the last two royal rulers of Hawaii until the monarchy was overthrown at the end of the 19th century. Today it is open to the public and thousands of tourists flock to visit it every day.
5. Which of the following is NOT one of "The Three Castles of Bellinzona" to be found in that region of Switzerland?

Answer: Coral Castle

"The Three Castles of Bellinzona" are three beautiful castles designated as a UNESCO World Heritage Site in 2000. These ancient fortified castles are located in the Alpine Mountains of Bellinzona, Switzerland. These castles are uninhabited but can be toured by those who wish to.

There is also a museum in the area that contains many historic artifacts that have been found in the castles. The Coral Castle is not one of these three. It is an unusual 20th century stone structure built by Edward Leedskalnin and is located near Homestead, Florida.
6. In which city would you find the Royal Castle of Poland?

Answer: Warsaw

The Royal Castle in Warsaw was the official residence of Polish royalty and was built in 1598. Orginally built in a Baroque style, this residence has undergone continous renovations ever since it was first built. Today, the site is considered as a historical and national monument and was listed as a UNESCO World Heritage Site in 1980.
7. According to the Guinness Book of Records, Prague Castle in the Czech Republic is the largest ancient castle in the world.

Answer: True

Dating back to the 9th century, Prague Castle is one of the largest castles in the world. The Guinness Book of records does list it as the largest ancient castle in the world. Home of the Czech Royal Jewels, this castle has undergone continuous renovations since it was originally built. The castle itself contains both a Cathedral and a Basilica.
8. To which European country would you need to travel if you wished to visit Hohensalzburg Castle in the city of Salzburg?

Answer: Austria

Sitting on top of Festungberg mountain in Salzburg, Austria, Hohensalzburg Casle is one of the best preserved medieval castles in Europe. It has used for many things throughout its long history including a prisoner-of-war camp and a hospital as well as a personal residence.

It is home to one of the world's largest mechanical organs known as the "Salzburg Bull" and the castle is open daily for the public to visit.
9. Built in 1344, Chateau Frontenac is a beautiful castle located on the southern edge of Paris, France.

Answer: False

The Château Frontenac looks like a magnificent palace. Designated a National Historic Site of Canada this picturesque castle is actually used as a hotel. Located in Quebec, Canada the building was built in 1893 and has been used numerous times in movies including Alfred Hitchcocks "I Confess" (1953).
10. Which of the following castles claims to be the longest continuously-occupied palace in Europe?

Answer: Windsor Castle

Around 1100, Windsor Castle was first used by Henry I of England as his official residence, and has been one home of the British Royal Family ever since. One of the largest castles in the world, it covers over 13 acres, and because of constant renovations the building displays Georgian, Victorian and Gothic elements. Located in the town of Windsor in Berkshire, some 25 miles to the west of central London, it is open most days of the year and is is one of the must-see locations if you travel to England.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 27 2022 : buckeye52: 6/10
Nov 23 2022 : Fiona112233: 10/10
Nov 21 2022 : Guest 91: 7/10
Nov 20 2022 : Guest 47: 7/10
Nov 15 2022 : bernie73: 5/10
Nov 13 2022 : Guest 98: 0/10
Nov 13 2022 : car101: 9/10
Nov 04 2022 : Guest 120: 6/10
Nov 04 2022 : Dorsetmaid: 5/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Lets Go!:

Some quizzes about various locations.

  1. Do Not Enter Average
  2. Who Wants a Beverly Hills Address? Average
  3. The Ravishing State of Rhode Island Easier
  4. Party in the U.S.A. Average
  5. The Adventurous State of Alabama Average
  6. Destination Unknown Average
  7. The Wide Open State of Kansas Average
  8. Mumbai, the Gem of India Average
  9. Castles of the World Average
  10. Welcome to New York Easier

Also part of quiz list
11/29/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us