FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about London Underground  Ultimate Quiz
Quiz about London Underground  Ultimate Quiz

London Underground - Ultimate Quiz!


Test your knowledge on the spectacular maze of tunnels that is the London Underground. Best of luck!

A multiple-choice quiz by Bronte. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
Bronte
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
35,857
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
3817
Last 3 plays: Guest 94 (22/25), Guest 185 (25/25), Guest 82 (22/25).
- -
Question 1 of 25
1. Which station lies between the stations of Borough and Kennington on the Northern Line? Hint


Question 2 of 25
2. It is possible to change directly from the Piccadilly Line to the Bakerloo Line at only one station. Which one? Hint


Question 3 of 25
3. Which station lies between the stations of Paddington and Marylebone on the Bakerloo Line? Hint


Question 4 of 25
4. On which line is South Ruislip Station? Hint


Question 5 of 25
5. Which was the first station to be built? Hint


Question 6 of 25
6. Which of these stations serves ONLY the Northern Line? Hint


Question 7 of 25
7. On which Line would you be travelling on if you stopped at Maida Vale station? Hint


Question 8 of 25
8. Which is the furthest north-eastern station on the Central Line? Hint


Question 9 of 25
9. At which station do the Lines Victoria, Northern, Hammersmith and City, Circle, Piccadilly and Metropolitan all meet together? Hint


Question 10 of 25
10. On which Line(s) would you be travelling if you arrived at Ladbroke Grove station? Hint


Question 11 of 25
11. Which station lies between Southwark and Bermondsey on the Jubilee Line? Hint


Question 12 of 25
12. Which of these stations only serves the Piccadilly Line? Hint


Question 13 of 25
13. On which Line would you be travelling if you arrived at Camden Town Station? Hint


Question 14 of 25
14. Which station lies between the stations of Holland Park and Queensway? Hint


Question 15 of 25
15. Which of these stations ONLY serves the Central Line? Hint


Question 16 of 25
16. Which is the southernmost station on the Northern Line? Hint


Question 17 of 25
17. Which station lies between the stations of Seven Sisters and Highbury and Islington on the Victoria Line? Hint


Question 18 of 25
18. Which airport is directly served by the Piccadilly Line? Hint


Question 19 of 25
19. At which station do the Lines Bakerloo, Central and Victoria meet together? Hint


Question 20 of 25
20. Which Line does Marble Arch station serve? Hint


Question 21 of 25
21. Which station on the Docklands Light Railway (DLR) lies between Canary Wharf and South Quay? Hint


Question 22 of 25
22. Southbound, which is the next station on from King's Cross St Pancras on the Victoria Line? Hint


Question 23 of 25
23. On the Piccadilly Line, which station is sited between Holborn and Leicester Square? Hint


Question 24 of 25
24. On which Line would you have to travel if you wanted to get to Pimlico Station? Hint


Question 25 of 25
25. Which two Lines meet at Baron's Court station? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : Guest 94: 22/25
Mar 02 2024 : Guest 185: 25/25
Mar 01 2024 : Guest 82: 22/25
Feb 26 2024 : Guest 81: 18/25
Feb 19 2024 : Guest 51: 9/25
Feb 18 2024 : Guest 86: 25/25
Feb 17 2024 : Guest 81: 25/25
Feb 17 2024 : Guest 82: 19/25
Feb 13 2024 : Guest 109: 8/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which station lies between the stations of Borough and Kennington on the Northern Line?

Answer: Elephant and Castle

2. It is possible to change directly from the Piccadilly Line to the Bakerloo Line at only one station. Which one?

Answer: Piccadilly Circus

3. Which station lies between the stations of Paddington and Marylebone on the Bakerloo Line?

Answer: Edgware Road

4. On which line is South Ruislip Station?

Answer: Central Line

5. Which was the first station to be built?

Answer: Baker Street

6. Which of these stations serves ONLY the Northern Line?

Answer: Angel

7. On which Line would you be travelling on if you stopped at Maida Vale station?

Answer: Bakerloo Line

8. Which is the furthest north-eastern station on the Central Line?

Answer: Epping

9. At which station do the Lines Victoria, Northern, Hammersmith and City, Circle, Piccadilly and Metropolitan all meet together?

Answer: King's Cross St Pancras

10. On which Line(s) would you be travelling if you arrived at Ladbroke Grove station?

Answer: Hammersmith and City Line and Circle Line

Ladbroke Grove used to be on the Hammersmith and City line alone. However, in 2009 Transport for London decided add an "extension" to the Circle Line so that some trains went all the way to Hammersmith, on existing Hammersmith and City line tracks. It is of course now no longer a circle, but that doesn't seem to have bothered TfL.
11. Which station lies between Southwark and Bermondsey on the Jubilee Line?

Answer: London Bridge

12. Which of these stations only serves the Piccadilly Line?

Answer: Knightsbridge

13. On which Line would you be travelling if you arrived at Camden Town Station?

Answer: Northern Line

14. Which station lies between the stations of Holland Park and Queensway?

Answer: Notting Hill Gate

15. Which of these stations ONLY serves the Central Line?

Answer: Chancery Lane

16. Which is the southernmost station on the Northern Line?

Answer: Morden

17. Which station lies between the stations of Seven Sisters and Highbury and Islington on the Victoria Line?

Answer: Finsbury Park

18. Which airport is directly served by the Piccadilly Line?

Answer: Heathrow

19. At which station do the Lines Bakerloo, Central and Victoria meet together?

Answer: Oxford Circus

20. Which Line does Marble Arch station serve?

Answer: Central Line

21. Which station on the Docklands Light Railway (DLR) lies between Canary Wharf and South Quay?

Answer: Heron Quays

22. Southbound, which is the next station on from King's Cross St Pancras on the Victoria Line?

Answer: Euston

23. On the Piccadilly Line, which station is sited between Holborn and Leicester Square?

Answer: Covent Garden

24. On which Line would you have to travel if you wanted to get to Pimlico Station?

Answer: Victoria Line

25. Which two Lines meet at Baron's Court station?

Answer: Piccadilly and District Lines

Source: Author Bronte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us