FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pick the Right Station
Quiz about Pick the Right Station

Pick the Right Station! Trivia Quiz


This gives questions and information about the famous London Underground. I will give clues, and you pick the station!

A multiple-choice quiz by thingie001. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
thingie001
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,883
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
316
- -
Question 1 of 10
1. Which London station, which has both mainline and underground stations, gave its name to a bear in a famous series of childrens books? Hint


Question 2 of 10
2. This London Underground station is one of the busiest and best-known. If you leave the Underground and enter the mainline staion, you can get a train straight to Gatwick Airport. Which station is this? Hint


Question 3 of 10
3. The mainline station is extremely large, although it is at one end of the shortest Underground line, which only consists of two stations. Which station is this? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these London Underground stations can be found on the Jubilee Line? Hint


Question 5 of 10
5. What do the letters DLR stand for, in the context of the London transport system? Hint


Question 6 of 10
6. Complete the London underground station name: Oxford ______ Hint


Question 7 of 10
7. The London Underground's Northern Line opened in 1870.


Question 8 of 10
8. What was the original name for the Bakerloo line? Hint


Question 9 of 10
9. On the London Underground map, is the colour of the Hammersmith & City line green?


Question 10 of 10
10. At which station was the first London Underground escalator installed? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 17 2024 : Guest 104: 8/10
Jan 15 2024 : Jazzotter12: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which London station, which has both mainline and underground stations, gave its name to a bear in a famous series of childrens books?

Answer: Paddington Station

Paddington Bear, a character in the Michael Bond books, is named after Paddington Station. His favourite food is marmalade sandwiches, and he gets into lots of trouble!
2. This London Underground station is one of the busiest and best-known. If you leave the Underground and enter the mainline staion, you can get a train straight to Gatwick Airport. Which station is this?

Answer: Victoria

Victoria sends trains to Gatwick airport from the mainline station, not the underground. It is a large station, and you could get the Circle Line, the District Line, or the Victoria Line to get there.
3. The mainline station is extremely large, although it is at one end of the shortest Underground line, which only consists of two stations. Which station is this?

Answer: Waterloo

Waterloo is at one end of the Waterloo and City Line, which (as the name suggests) takes commuters straight under the River Thames into the heart of the City, at Bank Station. With only two stations, it is easily the shortest Underground line.
4. Which of these London Underground stations can be found on the Jubilee Line?

Answer: Stratford

Stratford was one of the most popular places in 2012, due to the London 2012 Olympics being held there. Stratford is also home to one of the biggest shopping centres in Europe, Westfield (not the one in Shepherd's Bush).
5. What do the letters DLR stand for, in the context of the London transport system?

Answer: Docklands Light Railway

The DLR is one of the more modern train lines, and opened in 1987, linking the City with the rapidly developing commercial and residential areas in the East End and Isle of Dogs. It is fully automatic, and does not require a driver. There is always a rush to grab the seats at the front, where you would expect the driver to sit!
6. Complete the London underground station name: Oxford ______

Answer: Circus

Oxford Circus is in the main West End shopping area of London, and first opened on 30th July 1900. It is now one of the busiest stations on the network.
7. The London Underground's Northern Line opened in 1870.

Answer: False

It actually opened in 1890. There are 50 stations on the Northern Line, and 36 of them are underground. When it was first built, it was called the City & South London Railway Train.
8. What was the original name for the Bakerloo line?

Answer: Baker Street & Waterloo Railway

It celebrated its Centenary on March 10th 2006. It was first built in... you guessed it! 1906.
9. On the London Underground map, is the colour of the Hammersmith & City line green?

Answer: No

The District Line is green, while the the Hammersmith & City Line is pink. It goes from Barking to Hammersmith.
10. At which station was the first London Underground escalator installed?

Answer: Earl's Court

The first escalator was installed in Earl's Court in 1911, between the District and Piccadilly lines.
Source: Author thingie001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us