FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Might Live Where on the London Underground
Quiz about Who Might Live Where on the London Underground

Who Might Live Where on the London Underground? Quiz


The London Underground is the oldest in the world, and serves a city that goes back to pre-Roman times. See if you can figure out who might have lived at some strange-sounding station names. Note - only one potential answer is a real station.

A multiple-choice quiz by spiggy. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
spiggy
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,107
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
395
Last 3 plays: Guest 92 (9/10), AndySed (10/10), Guest 3 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. At which London Underground station might the bible character Methuselah have lived? Hint


Question 2 of 10
2. Where on the London Underground might 007 have learned about his latest mission? Hint


Question 3 of 10
3. Where on the London Underground might you expect to find Bugs Bunny living? Hint


Question 4 of 10
4. Near which London Underground station did fictional detective Sherlock Holmes live? Hint


Question 5 of 10
5. At which London Underground station might Vincent Van Gogh have painted his sunflowers?
Hint


Question 6 of 10
6. At which London Underground station might the folk hero William Tell have lived? Hint


Question 7 of 10
7. At which London Underground station might Lassie's kennel have been kept? Hint


Question 8 of 10
8. Where on the London Underground might Robin Hood have fought the Sheriff of Nottingham? Hint


Question 9 of 10
9. At which London Underground station might King Charles the Second have hidden? Hint


Question 10 of 10
10. At which London station - served by both mainline and underground - was the bear from Peru discovered? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 01 2024 : Guest 92: 9/10
Mar 17 2024 : AndySed: 10/10
Mar 15 2024 : Guest 3: 9/10
Mar 14 2024 : Guest 2: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which London Underground station might the bible character Methuselah have lived?

Answer: Old Street

According to the Bible, Methuselah lived to be 969 years old. Old Street is on the Northern Line and was opened in November 1901.
2. Where on the London Underground might 007 have learned about his latest mission?

Answer: Bond Street

My name is Bond...James Bond, agent number 007.
Bond Street is on the Central and Jubilee lines and was opened in September 1900.
3. Where on the London Underground might you expect to find Bugs Bunny living?

Answer: Warren Street

Warren Street is on the Northern and Victoria lines and was opened in June 1907.
4. Near which London Underground station did fictional detective Sherlock Holmes live?

Answer: Baker Street

221b Baker Street was the address of Conan Doyle's famous detective.
Baker Street is one of the seven oldest stations on the tube, opening on the 10th January 1863.
5. At which London Underground station might Vincent Van Gogh have painted his sunflowers?

Answer: Holland Park

Dutch artist Van Gogh did actually live in London from 1873-1875, though not (as far as anyone knows) in Holland Park.

Holland Park is on the Central Line and was opened in July 1900.
6. At which London Underground station might the folk hero William Tell have lived?

Answer: Swiss Cottage

William Tell was a legendary Swiss freedom fighter and is reputed to have shot an apple off his sons' head.
Swiss Cottage is on the Jubilee Line and was opened in November 1939.
7. At which London Underground station might Lassie's kennel have been kept?

Answer: Barking

The rough collie named Lassie was created by Eric Knight in a 1938 short story, later expanded into a novel published in 1940, entitled "Lassie Come-Home". It inspired numerous film and television adaptations.

Barking Station is on the District and Hammersmith & City lines, it was opened in June 1902.
8. Where on the London Underground might Robin Hood have fought the Sheriff of Nottingham?

Answer: Bow Road

Robin Hood's prowess with the bow and arrow is legendary.
Bow Road is on the District and Hammersmith & City lines and was opened in June 1902.
9. At which London Underground station might King Charles the Second have hidden?

Answer: Royal Oak

Legend has it that Charles the Second hid in an oak tree whilst hiding from the Parliamentary army. Many public houses subsequently took their name from this incident, one of which gave its name to the station.

Royal Oak Station is on the Hammersmith & City and Circle lines it was opened in October 1871.
10. At which London station - served by both mainline and underground - was the bear from Peru discovered?

Answer: Paddington

Paddington Bear is named after the station where he was found.
Paddington (where I was born) is one of the seven oldest stations on the underground, opening on 10th January 1863.
Source: Author spiggy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us