FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The London Underground
Quiz about The London Underground

10 The London Underground Questions | U.K. Railways Trivia Quiz


This is a quiz about the London Underground system, or "The Tube" as it's known locally.

A multiple-choice quiz by grilli. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. U.K. Railways
  8. »
  9. London Underground

Author
grilli
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
161,695
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1710
Last 3 plays: Guest 2 (5/10), Guest 81 (6/10), Guest 104 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which one of these stations is on the Central Line? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following stations is nearest the home of the Queen, Buckingham Palace? Hint


Question 3 of 10
3. Waterloo station is south of the river Thames?


Question 4 of 10
4. If you wanted to go to the home ground of soccer team West Ham United, which tube station is closest? Hint


Question 5 of 10
5. The average train speed (including time spent at station stops) of a London Underground train is 33kmph - 20.6mph.


Question 6 of 10
6. Which underground station is situated the deepest underground? Hint


Question 7 of 10
7. Which is the nearest tube station to the home of soccer team Tottenham Hotspur? Hint


Question 8 of 10
8. Which station is the furthest distance away from central London? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these stations is the busiest? Hint


Question 10 of 10
10. The shortest distance between stops is on the Piccadilly Line: Leicester Square and Covent Garden stations are 0.16 miles apart.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 2: 5/10
Feb 10 2024 : Guest 81: 6/10
Jan 17 2024 : Guest 104: 9/10
Jan 15 2024 : Jazzotter12: 9/10
Jan 02 2024 : Guest 37: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of these stations is on the Central Line?

Answer: Epping

Epping is the last station on the Central line. Northeast of London, it is situated in the lovely county of Essex
2. Which of the following stations is nearest the home of the Queen, Buckingham Palace?

Answer: Victoria

A part of Buckingham Palace was first opened to the public in 1993.
3. Waterloo station is south of the river Thames?

Answer: True

Trains from Waterloo Station go mostly to destinations to the south and south-west of London.
4. If you wanted to go to the home ground of soccer team West Ham United, which tube station is closest?

Answer: Stratford

Between 1904 and 2016, West Ham United played at the Boleyn Ground (known by a lot of fans as Upton Park, which was also the name of the nearest tube station), which had an all seater capacity of 35,647.

In 2016, it relocated to what had been the London Olympics main stadium in Stratford, renamed the London Stadium, with a seating capacity of around 57,000 for football matches. The nearest tube station is Stratford, which is served by the Central and Jubilee lines, as well as the Docklands Light Railway (DLR), London Overground, and mainline rail services.
5. The average train speed (including time spent at station stops) of a London Underground train is 33kmph - 20.6mph.

Answer: True

Excluding station stops, the speed is of course faster.
6. Which underground station is situated the deepest underground?

Answer: Hampstead

Hampstead Station, situated on the Northern Line, is 67.4m (221ft) below ground level.
7. Which is the nearest tube station to the home of soccer team Tottenham Hotspur?

Answer: Seven Sisters

There is a White Hart Lane station nearer to the stadium, but that is a mainline station, not a tube one. Spurs moved to a new stadium in 2019, located just to the north of their old home, which had been known as White Hart Lane.
8. Which station is the furthest distance away from central London?

Answer: Amersham

Amersham is 27 miles away from central London to the west.
Epping is 18 miles north, Morden 10 miles south and Upminster 18 miles to the east.
9. Which of these stations is the busiest?

Answer: Victoria

In 1996 Victoria Station served approximately 86 million passengers
10. The shortest distance between stops is on the Piccadilly Line: Leicester Square and Covent Garden stations are 0.16 miles apart.

Answer: True

Given the need to use escalators and lifts at each end, it would be quicker to walk!
Source: Author grilli

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us