Quiz about Right Under My Nose
Quiz about Right Under My Nose

Right Under My Nose Trivia Quiz


I have a problem. Once I arrive at these famous sites, I can't seem to find them! Perhaps I'm facing the wrong way. If I give a description of what I see in front of me, can you help me figure out what famous sites are right under (or behind) my nose?

A multiple-choice quiz by dirtyharry2489. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
368,192
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
388
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I am in a large courtyard and I see a tall obelisk with a cross at the top. Not far in front of me is an intersection where the Via della Conciliazione meets the road that runs around the courtyard. There are a lot of devout people walking around, but their attentions seem to be focused on something behind me. What are they looking at? Hint

Temple of Christ the Savior
Basilica of the National Shrine of Our Lady of Aparecida
Notre Dame Cathedral
St. Peter's Basilica

2. I think I have just arrived on an island because I am standing on an old ferry dock. To my left is Ellis Island, about half a mile away. Straight in front of me, across the bay, I see some impressively tall skyscrapers. I am hearing some "ooh's" and "ahh's" as all the free citizens and tourists around me are tilting their heads up and gazing at something. What is behind me? Hint

Moai
The Statue of Liberty
Lighthouse of Alexandria
Sydney Opera House

3. I certainly do not understand why there are so many people gathered here in this farmland! I am standing in the grass, facing south. I don't see much, just a 2-lane road called the "A303" a few hundred feet in front of me. Some bloke just told me "Ooh! It's brass monkeys out!", but I have no idea what he means. What interesting site has everyone around here gobsmacked? Hint

Warwick Castle
Eli Whitney's Homestead
Stonehenge
Ayer's Rock

4. As I dismount, I can see some large sandstone cliffs. There is a gift shop nearby, and several resting camels on the ground around me. Embarrassingly, I was facing backwards on the camel that took me through the narrow gorge called The Siq to get here. A woman, who is staring at something behind me, says to her friend, "You know, this used to be the capital of the Nabataean Kingdom." That would be helpful if I knew who or what the Nabataeans were. What impressive structure behind me is everyone staring at? Hint

The Pyramid of Khafre
Acoma Pueblo
Solomon's Pillars in Timna Valley
Al-Khazneh at Petra

5. What a view! I am standing over 2,000 feet above sea level, looking down on a city and a couple of famous beaches named Ipanema and Copacabana to my right. However, I am confused because it is clear that not everyone is taking in this view! In fact, about half the people up here are admiring something behind me. What is it? Hint

Cathedral of Arequipa
Great Pyramid of Tenochtitlan
Christ the Redeemer
Machu Picchu

6. I am standing on a wide walkway with quite a lot of foot traffic. Directly in front of me is a road running left-to-right called "Quai Branly". Straight ahead, I can see a bridge called "Pont d'lena" (or Jena Bridge) that spans a river. Aside from a couple statues depicting ancient horsemen warriors, this seems like a typical intersection. However, before I bid adieu to this place, I begin noticing many people looking up at something behind me. What am I missing? Hint

The Palace of Versailles
The Louvre
The Eiffel Tower
The Citadelle of Quebec

7. It is a beautiful day and I am on a small boat in a sunny Harbour. We are nearing a small island that used to function as a prison, and was known by the odd moniker, Pinchgut Island. The ferry captain smiles and asks, "So what did you think of that, mate?" in reference to something we just passed. I must have missed it because I have no clue what he is referring to. What did I fail to notice? Hint

The Sydney Opera House
Port Arthur
Q1 Tower
Cape Byron Lighthouse

8. I hear a roar! Some sort of really loud, constant sound that is hard to explain! In front of me is a river that is flowing underneath what is called Rainbow Bridge. I am told that this river functions as the border for 2 large countries. I am standing beside a tower on some sort of observation deck, but what is it that I should really be observing? Hint

Victoria Falls
Franco-German Confluence Park
Union Station
Niagara Falls

9. There is a beautiful, long fountain that I am sitting beside. I see a woman wearing a tudung, which is a type of hijab, and I gather that some people around me are either arriving to work or leaving work. Not everyone seems to be working though. There must be other things to do here. Some are just standing with their cameras out. Others are carrying shopping bags. I am near a large intersection of roads called Jalan P Ramlee, Jalan Ampang, and Jalan Yap Kwan Seng. I assume "Jalan" means street in this country's language. What multi-purpose structure are people walking in and out of? Hint

Shangri-La Colombo Hotel
Taipei 101
Petronas Twin Towers
Shanghai Tower

10. OK, I know this much: I flew into a city called Siem Reap and I am now standing on a long walkway made of stones that look very old. Palm trees line the walkway, and I'm fairly certain that I crossed some sort of large moat to get here, but I must have been staring down at my phone the whole time, because I still do not know why everyone is "oohing" and "ahhing" around me and talking about ancient history. Where am I? Hint

Angkor Wat
Himeji Castle
Chichen Itza
The Plain of Jars


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am in a large courtyard and I see a tall obelisk with a cross at the top. Not far in front of me is an intersection where the Via della Conciliazione meets the road that runs around the courtyard. There are a lot of devout people walking around, but their attentions seem to be focused on something behind me. What are they looking at?

Answer: St. Peter's Basilica

St. Peter's Basilica is a large church complex in Vatican City, Rome, Italy. Recognized as the largest church building in the world, it was completed in 1626. Several times annually, thousands gather there to witness various services administered by the Pope.
2. I think I have just arrived on an island because I am standing on an old ferry dock. To my left is Ellis Island, about half a mile away. Straight in front of me, across the bay, I see some impressively tall skyscrapers. I am hearing some "ooh's" and "ahh's" as all the free citizens and tourists around me are tilting their heads up and gazing at something. What is behind me?

Answer: The Statue of Liberty

The Statue of Liberty is a large sculpture on Liberty Island, New York, USA. Gifted by the people of France to the United States, it is considered a global symbol of freedom. The disassembled pieces of the copper structure arrived in New York in 1885. A little over a year later, on October 28, 1886, the statue was unveiled and dedicated.
3. I certainly do not understand why there are so many people gathered here in this farmland! I am standing in the grass, facing south. I don't see much, just a 2-lane road called the "A303" a few hundred feet in front of me. Some bloke just told me "Ooh! It's brass monkeys out!", but I have no idea what he means. What interesting site has everyone around here gobsmacked?

Answer: Stonehenge

Stonehenge is an ancient ring of stone monoliths in Wiltshire, England. Most experts agree that the large stones were transported from the Preseli Hills region in modern-day Wales, which is about 240 kilometers away. Though the monument has existed for several thousand years, its purposes are still a mystery.
4. As I dismount, I can see some large sandstone cliffs. There is a gift shop nearby, and several resting camels on the ground around me. Embarrassingly, I was facing backwards on the camel that took me through the narrow gorge called The Siq to get here. A woman, who is staring at something behind me, says to her friend, "You know, this used to be the capital of the Nabataean Kingdom." That would be helpful if I knew who or what the Nabataeans were. What impressive structure behind me is everyone staring at?

Answer: Al-Khazneh at Petra

Petra, in modern-day Jordan, was an ancient city carved into the very sandstone cliffs of the surrounding desert landscape. Al-Khazneh ("The Treasury") is arguably the most iconic structure that has been discovered in the city. Standing over 40 meters tall, the Treasury got its name from its reputation for being a hiding place for pirates and their treasure.
5. What a view! I am standing over 2,000 feet above sea level, looking down on a city and a couple of famous beaches named Ipanema and Copacabana to my right. However, I am confused because it is clear that not everyone is taking in this view! In fact, about half the people up here are admiring something behind me. What is it?

Answer: Christ the Redeemer

Christ the Redeemer (Cristo Redentor) is a massive statue on Corcovado mountain overlooking Rio de Janeiro, Brazil. It depicts Jesus Christ with his arms outstretched. The idea to place a monument on the peak was first suggested by priest Pedro Maria Boss, though the project was not approved at the time and did not become a reality until about 70 years later.
6. I am standing on a wide walkway with quite a lot of foot traffic. Directly in front of me is a road running left-to-right called "Quai Branly". Straight ahead, I can see a bridge called "Pont d'lena" (or Jena Bridge) that spans a river. Aside from a couple statues depicting ancient horsemen warriors, this seems like a typical intersection. However, before I bid adieu to this place, I begin noticing many people looking up at something behind me. What am I missing?

Answer: The Eiffel Tower

The Eiffel Tower is an iron structure in Paris, France. The tower is 324 meters tall (1,064 feet), and was constructed to commemorate the 1889 World's Fair. Over the years, the iconic structure has provided the stage for many important cultural events, including various daredevil stunts, movie premieres, key radio broadcasts, and scientific studies.

The tower continues to be one of the most-visited tourist attractions in France, and in 2014, the first floor was renovated and new glass floors were installed.
7. It is a beautiful day and I am on a small boat in a sunny Harbour. We are nearing a small island that used to function as a prison, and was known by the odd moniker, Pinchgut Island. The ferry captain smiles and asks, "So what did you think of that, mate?" in reference to something we just passed. I must have missed it because I have no clue what he is referring to. What did I fail to notice?

Answer: The Sydney Opera House

The Sydney Opera House is a recognizable performing arts building in Sydney, Australia. Located on Bennelong Point in Sydney Harbour, the structure is noted for its unique design and distinctive white roof pieces that resemble "shells" or "waves". The first opera ever performed at the now-iconic venue was Sergei Prokofiev's epic "War and Peace".
8. I hear a roar! Some sort of really loud, constant sound that is hard to explain! In front of me is a river that is flowing underneath what is called Rainbow Bridge. I am told that this river functions as the border for 2 large countries. I am standing beside a tower on some sort of observation deck, but what is it that I should really be observing?

Answer: Niagara Falls

Niagara Falls is a group of large waterfalls that lies on the border between Canada and the United States, and can be viewed from either country. This is one of the most popular tourist attractions in the world, so aside from the Falls, there are aquariums, parks, gift shops, resorts, water parks, and museums. The amount of water flow make them the most powerful falls in North America.
9. There is a beautiful, long fountain that I am sitting beside. I see a woman wearing a tudung, which is a type of hijab, and I gather that some people around me are either arriving to work or leaving work. Not everyone seems to be working though. There must be other things to do here. Some are just standing with their cameras out. Others are carrying shopping bags. I am near a large intersection of roads called Jalan P Ramlee, Jalan Ampang, and Jalan Yap Kwan Seng. I assume "Jalan" means street in this country's language. What multi-purpose structure are people walking in and out of?

Answer: Petronas Twin Towers

The Petronas Twin Towers are in Kuala Lumpur, Malaysia. They held the title of World's Tallest Buildings from 1998 to 2004. The buildings are connected by a skybridge. Since the towers sway at times, the skybridge is ingeniously designed to slide in and out of the buildings at either end.
10. OK, I know this much: I flew into a city called Siem Reap and I am now standing on a long walkway made of stones that look very old. Palm trees line the walkway, and I'm fairly certain that I crossed some sort of large moat to get here, but I must have been staring down at my phone the whole time, because I still do not know why everyone is "oohing" and "ahhing" around me and talking about ancient history. Where am I?

Answer: Angkor Wat

Angkor Wat is an ancient Khmer temple complex in Siem Reap, Cambodia that was built in the 12th century and covers more than 154 square miles. It is surrounded by a large moat. This Khmer Kingdom capital was dedicated to the god Vishnu, it was later transformed into a Buddhist temple. Today, there are rice farmers who still live in the village.
Source: Author dirtyharry2489

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 20 2022 : comark2000: 10/10
Dec 11 2022 : Guest 71: 9/10

1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us