Quiz about Vacationing in Vietnam
Quiz about Vacationing in Vietnam

Vacationing in Vietnam Trivia Quiz


The country of Vietnam is a beautiful and mysterious land. Take a look at some of the places you can visit.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. World Sites
  8. »
  9. Mixed Sites in Asia

Author
dcpddc478
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
393,844
Updated
Sep 01 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
196
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: DeepHistory (10/10), Guest 73 (6/10), Guest 65 (1/10).
photo quiz
1. Turtle Tower is located in Hanoi on which lake? Hint

Ruby Lake
Red Lake
Sword Lake
Swan Lake

photo quiz
2. Also located in Hanoi is the Presidential Palace which is painted which color? Hint

Blue
Yellow
Red
White

photo quiz
3. What is another name for the Tay Do castle? Hint

Citadel of the Hồ Dynasty
Koo Koo castle
Pomafay palace
Fortress of Good Luck

photo quiz
4. The Vietnam National Convention Center is a lovely building, and can be found in which city of Vietnam? Hint

Ho Chi Minh City
Da Nang
Hanoi
Hue

photo quiz
5. What type of tree is located beside the Giac Lam Pagoda? Hint

Bodhi
Logwood
Jacaranda
Monkey Puzzle

photo quiz
6. The Chua Cau is which of these? Hint

Ceylonese Pagoda
Japanese covered bridge
Laotian burial platform
Malaysian Temple

photo quiz
7. Another amazing sight to see is what tower, located in Ho Chi Minh City? Hint

Mazda Corp. Tower
Sumo Sunrest Tower
Conoco Tower
Bitexco Financial Tower

photo quiz
8. The Pagoda of the Celestial Lady sits on the northern bank of which river in Hue? Hint

Perfume River
Han River
Mekong River
Saigon River

photo quiz
9. What are the underground tunnels under Ho Chi Minh City called? Hint

Panong passageways
Củ Chi tunnels
Kartoom labyrinth
Moomo Maze

photo quiz
10. This is the buddha in Thich Ca Phat Dai pagoda in Vung Tau.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Turtle Tower is located in Hanoi on which lake?

Answer: Sword Lake

The 17th century building Turtle Tower was erected under King Le Thanh Tong. It is a small tower in the middle of Sword Lake, Hanoi. It isn't accessible to visitors so you can only see it from the shore of the lake.
2. Also located in Hanoi is the Presidential Palace which is painted which color?

Answer: Yellow

This bright yellow building is of Italian design and was built for the Governor-General of French Indochina. The inside of this building is closed to the public but they are allowed to stroll around the Palace grounds.
3. What is another name for the Tay Do castle?

Answer: Citadel of the Hồ Dynasty

The Tay Do Castle in the Thanh Hoa Province, Vietnam is also known as the Citadel of the Hồ Dynasty. It is the remains of a late 14th century castle constructed from stone blocks.
4. The Vietnam National Convention Center is a lovely building, and can be found in which city of Vietnam?

Answer: Hanoi

The Vietnam National Convention Center is the largest convention center in Vietnam and was built in 2004 in Hanoi. It has hosted many big events such as the 2006 APEC Economic Leaders' Meeting and the 12th National Congress of the Communist Party of Vietnam in 2016.
5. What type of tree is located beside the Giac Lam Pagoda?

Answer: Bodhi

This bodhi tree stands in the gardens at Giac Lam Pagoda, Ho Chi Minh City. The bodhi is the tree that Prince Siddhartha sat under while gaining enlightenment to become Gautama Buddha.
6. The Chua Cau is which of these?

Answer: Japanese covered bridge

The Chua Cau was a bridge built as a weapon of ancient people to deter the monster Mamazu. Erected in the Japanese style of a covered bridge in 1593, this bridge shows the influence that Japan has had on Vietnam. This bridge is located in Hoi An and is a popular thoroughfare.
7. Another amazing sight to see is what tower, located in Ho Chi Minh City?

Answer: Bitexco Financial Tower

When the Bitexco Financial Tower was erected in 2010 it was the tallest building in Vietnam. The horizontal projecting floor that can be seen in the photograph at Floor 52 is a helipad. Three floors below this is a public observation deck.
8. The Pagoda of the Celestial Lady sits on the northern bank of which river in Hue?

Answer: Perfume River

This pagoda is located on the Perfume River which receives its name from flowers from orchards upriver falling into the water, giving the river a perfume-like aroma. The pagoda was erected in 1601 and is the unofficial symbol of the city of Hue.
9. What are the underground tunnels under Ho Chi Minh City called?

Answer: Củ Chi tunnels

The Cu Chi tunnels are part of a much larger network of tunnels that spread under much of the country. They were constructed during the Vietnam War and are now a popular tourist attraction. They were used by the Americans as well as the Viet Cong.
10. This is the buddha in Thich Ca Phat Dai pagoda in Vung Tau.

Answer: True

This is the Buddah statue in the Thich Ca Phat Dai pagoda. It is 15 ft. tall and sits on a pedestal that is 6 ft tall that is shaped like a lotus. It is one of the many statues of Buddah that can be seen in Vietnam.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor stedman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 22 2023 : DeepHistory: 10/10
Dec 28 2022 : Guest 73: 6/10
Dec 17 2022 : Guest 65: 1/10

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us