FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 38
Quiz about 1970s Australian Top 50 Songs Vol 38

1970s Australian Top 50 Songs Vol. 38 Quiz


Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between July 24th and August 14th 1972.

A matching quiz by wwe84. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. 1970s Music
  8. »
  9. 1970s - Australian Singles Chart

Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
420,614
Updated
Aug 22 25
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
81
Last 3 plays: Guest 139 (12/15), Strike121 (2/15), pollucci19 (15/15).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "Take It Easy"  
  Gilbert O'Sullivan
2. "No Name/Daddy, Don't You Walk So Fast"  
  Gerry & The Joy Band
3. "(Speak Softly Love) Love Theme From "The Godfather""  
  Hurricane Smith
4. "Lean On Me"  
  Manor
5. "Boppin' The Blues"  
  Looking Glass
6. "Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day"  
  Slade
7. "Oh Babe, What Would You Say"  
  David Bowie
8. "Tak' Me Bak 'Ome"  
  Eagles
9. "Too Late To Turn Back Now"  
  John Laws
10. "The Promised Land"  
  Dave Edmunds
11. "Ongo Bongo"  
  Bill Withers
12. "Brandy (You're A Fine Girl)"  
  Blackfeather
13. "Rock On"  
  Andy Williams
14. "Circles"  
  Cornelius Brothers & Sister Rose
15. "Starman"  
  The New Seekers





Select each answer

1. "Take It Easy"
2. "No Name/Daddy, Don't You Walk So Fast"
3. "(Speak Softly Love) Love Theme From "The Godfather""
4. "Lean On Me"
5. "Boppin' The Blues"
6. "Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day"
7. "Oh Babe, What Would You Say"
8. "Tak' Me Bak 'Ome"
9. "Too Late To Turn Back Now"
10. "The Promised Land"
11. "Ongo Bongo"
12. "Brandy (You're A Fine Girl)"
13. "Rock On"
14. "Circles"
15. "Starman"

Most Recent Scores
Oct 05 2025 : Guest 139: 12/15
Oct 05 2025 : Strike121: 2/15
Oct 04 2025 : pollucci19: 15/15
Oct 02 2025 : mandy2: 13/15
Oct 01 2025 : jry63: 8/15
Sep 21 2025 : sadwings: 15/15
Sep 21 2025 : scarygirl11: 5/15
Sep 20 2025 : jibberer: 15/15
Sep 13 2025 : Guest 86: 15/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Take It Easy"

Answer: Eagles

"Take It Easy" from Eagles debuted in the Australian Singles Chart on July 24th 1972.

The highest Australian chart peak was 49.

Highest worldwide peak was eight (Canada).

Eagles debut single.

Album: "Eagles" (1972).
2. "No Name/Daddy, Don't You Walk So Fast"

Answer: John Laws

"No Name/Daddy, Don't You Walk So Fast" from John Laws debuted in the Australian Singles Chart on July 24th 1972.

The highest Australian chart peak was 37.
3. "(Speak Softly Love) Love Theme From "The Godfather""

Answer: Andy Williams

"(Speak Softly Love) Love Theme From "The Godfather"" from Andy Williams debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was 44.

Highest worldwide peak was one (Spain).
4. "Lean On Me"

Answer: Bill Withers

"Lean On Me" from Bill Withers debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was 24.

Highest worldwide peak was one (United States).

Album: "Still Bill" (1972).
5. "Boppin' The Blues"

Answer: Blackfeather

"Boppin' The Blues" from Blackfeather debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was one (Two weeks).

Album: "Boppin' The Blues" (1972).
6. "Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day"

Answer: Gilbert O'Sullivan

"Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day" from Gilbert O'Sullivan debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was 14.

Highest worldwide peak was one (Ireland).
7. "Oh Babe, What Would You Say"

Answer: Hurricane Smith

"Oh Babe, What Would You Say" from Hurricane Smith debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was 13.

Highest worldwide peak was three (Canada and United States).
8. "Tak' Me Bak 'Ome"

Answer: Slade

"Tak'e Me Bak 'Ome" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on July 31st 1972.

The highest Australian chart peak was 11.

Highest worldwide peak was one (United Kingdom).
9. "Too Late To Turn Back Now"

Answer: Cornelius Brothers & Sister Rose

"Too Late To Turn Back Now" from Cornelius Brothers & Sister Rose debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was 30.

Highest worldwide peak was one (Canada).

Album: "Cornelius Brothers & Sister Rose" (1972).
10. "The Promised Land"

Answer: Dave Edmunds

"The Promised Land" from Dave Edmunds debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was five.
11. "Ongo Bongo"

Answer: Gerry & The Joy Band

"Ongo Bongo" from Gerry & The Joy Band debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was 32.
12. "Brandy (You're A Fine Girl)"

Answer: Looking Glass

"Brandy (You're A Fine Girl)" from Looking Glass debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was ten.

The song peaked at number one in:
Canada.
United States.

Album: "Looking Glass" (1972).
13. "Rock On"

Answer: Manor

"Rock On" from Manor debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was 46.
14. "Circles"

Answer: The New Seekers

"Circles" from The New Seekers debuted in the Australian Singles Chart on August 7th 1972.

The highest Australian chart peak was 20.

Highest worldwide peak was three (Ireland).

Cover version of: Harry Chapin - "Circles" (1972).

Album: "Circles" (1972).
15. "Starman"

Answer: David Bowie

"Starman" from David Bowie debuted in the Australian Singles Chart on August 14th 1972.

The highest Australian chart peak was 37.

Highest worldwide peak was one (Thailand).

Album: "The Rise and Fall Of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars" (1972).
Source: Author wwe84

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/15/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us