Fun Trivia
Sections
Trivia Questions
Trivia Quizzes
Daily and Hourly Trivia Games
Ask FunTrivia - Get Answers to Questions
Crossword Puzzles
Trivia Questions Archive
Trivia
Animal Trivia
Bible Trivia
Brain Teasers
Celebrity Quizzes
Trivia For Kids
General Knowledge
Geography Quizzes
History Trivia
Hobbies Trivia
Humanities Quizzes
Literature Quizzes
Movie Trivia
Music Trivia
Famous People Trivia
Religion Quizzes
Science Trivia
Sports Trivia
Television Trivia
World Trivia
All Trivia and Quiz Topics
Services
Gold Memberships: Gift Certificates
Get Daily Email Trivia
Create a Daily Trivia Tournament
Pub Trivia Question Packs
Buy Trivia Questions
Large Scale Content / Data Licensing
Contact Us
New Player
Log In
New Player
|
Log In
FREE!
Click here to
Join FunTrivia
. Thousands of games, quizzes, and lots more!
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 63 Quiz
Match the song to the singer/band that debuted in the Australian Singles Chart in the weeks between April 15th and May 6th 1974.
A matching quiz by
wwe84
. Estimated time: 3 mins.
Home
»
Quizzes
»
Music Trivia
»
1970s Music
»
1970s - Australian Singles Chart
Share on
Facebook
Share on
Twitter
Share by
E-Mail
Author
wwe84
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
421,210
Updated
Oct 13 25
# Qns
15
Difficulty
Easy
Avg Score
12 / 15
Plays
47
Last 3 plays
: Guest 94 (
6/15
), awr1051 (
15/15
), Guest 110 (
9/15
).
You must have Javascript enabled to play this game.
(a)
Drag-and-drop
from the right to the left, or (b)
click
on a right side answer box and then on a left side box to move it.
Questions
Choices
1
.
"La Grange"
Johnny Chester
2
.
"A Hard Rain's a-Gonna Fall"
Bryan Ferry
3
.
"She's My Kind Of Woman"
Marvin Hamlisch
4
.
"The Entertainer"
Paper Lace
5
.
"Billy-Don't Be A Hero"
John Denver
6
.
"Jealous Mind"
Suzi Quatro
7
.
"If I Didn't Care"
Grand Funk Railroad
8
.
"Take Good Care Of Her"
Alvin Stardust
9
.
"The Loco-Motion"
ZZ Top
10
.
"Sunshine On My Shoulders"
Slade
11
.
"Tubular Bells"
The Glitter Band
12
.
"Devil Gate Drive"
Mike Oldfield
13
.
"Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)"
David Cassidy
14
.
"Everyday"
Judy Stone
15
.
"Angel Face"
Elvis Presley
Select each answer
1. "La Grange"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
2. "A Hard Rain's a-Gonna Fall"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
3. "She's My Kind Of Woman"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
4. "The Entertainer"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
5. "Billy-Don't Be A Hero"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
6. "Jealous Mind"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
7. "If I Didn't Care"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
8. "Take Good Care Of Her"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
9. "The Loco-Motion"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
10. "Sunshine On My Shoulders"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
11. "Tubular Bells"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
12. "Devil Gate Drive"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
13. "Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
14. "Everyday"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
15. "Angel Face"
---
Johnny Chester
Bryan Ferry
Marvin Hamlisch
Paper Lace
John Denver
Suzi Quatro
Grand Funk Railroad
Alvin Stardust
ZZ Top
Slade
The Glitter Band
Mike Oldfield
David Cassidy
Judy Stone
Elvis Presley
Most Recent Scores
Today
: Guest 94: 6/15
Today
: awr1051:
15/15
Today
: Guest 110: 9/15
Today
: Iva9Brain:
15/15
Today
: Peachie13:
15/15
Today
: DeepHistory:
15/15
Today
: mac4293: 7/15
Today
: Guest 85: 3/15
Today
: Alison4: 13/15
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "La Grange"
Answer:
ZZ Top
"La Grange" from ZZ Top debuted in the Australian Singles Chart on April 15th 1974.
The highest Australian chart peak was 21.
Album: "Tres Hombres" (1973).
2. "A Hard Rain's a-Gonna Fall"
Answer:
Bryan Ferry
"A Hard Rain's a-Gonna Fall" from Bryan Ferry debuted in the Australian Singles Chart on April 22nd 1974.
The highest Australian chart peak was 23.
Highest worldwide peak was ten (United Kingdom).
Bryan Ferry's debut solo single.
Cover version of: Bob Dylan - "A Hard Rain's a-Gonna Fall" (1963).
Album: "These Foolish Things" (1973).
3. "She's My Kind Of Woman"
Answer:
Johnny Chester
"She's My Kind Of Woman" from Johnny Chester debuted in the Australian Singles Chart on April 22nd 1974.
The highest Australian chart peak was 14.
4. "The Entertainer"
Answer:
Marvin Hamlisch
"The Entertainer" from Marvin Hamlisch debuted in the Australian Singles Chart on April 22nd 1974.
The highest Australian chart peak was two.
Grammy wins:
Best Pop Instrumental Performance - 1975.
In 1974, "The Entertainer" won the Academy Award for Best Original Score for the film "The Sting".
5. "Billy-Don't Be A Hero"
Answer:
Paper Lace
"Billy-Don't Be A Hero" from Paper Lace debuted in the Australian Singles Chart on April 22nd 1974.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Ireland.
United Kingdom.
Album: "Paper Lace and Other Bits Of Material" (1974).
6. "Jealous Mind"
Answer:
Alvin Stardust
"Jealous Mind" from Alvin Stardust debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was 27.
The song peaked at number one in:
Ireland.
United Kingdom.
Album: "The Untouchable" (1974).
7. "If I Didn't Care"
Answer:
David Cassidy
"If I Didn't Care" from David Cassidy debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was 20.
Highest worldwide peak was nine (United Kingdom).
Cover version of: The Ink Spots - "If I Didn't Care" (1939).
8. "Take Good Care Of Her"
Answer:
Elvis Presley
"Take Good Care Of Her" from Elvis Presley debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was 43.
Highest worldwide peak was 20 (Ireland).
Cover version of: Adam Wade - "Take Good Care Of Her" (1961).
Album: "Good Times" (1974).
9. "The Loco-Motion"
Answer:
Grand Funk Railroad
"The Loco-Motion" from Grand Funk Railroad debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was seven.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Cover version of: Little Eva - "The Loco-Motion" (1962).
Album: "Shinin' On" (1974).
10. "Sunshine On My Shoulders"
Answer:
John Denver
"Sunshine On My Shoulders" from John Denver debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was 40.
The song peaked at number one in:
Canada.
United States.
Album: "Poems, Prayers & Promises" (1971).
11. "Tubular Bells"
Answer:
Mike Oldfield
"Mike Oldfield's Single (Theme From Tubular Bells)" from Mike Oldfield debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was 12.
Highest worldwide peak was three (Canada).
Album: "Tubular Bells" (1973).
12. "Devil Gate Drive"
Answer:
Suzi Quatro
"Devil Gate Drive" from Suzi Quatro debuted in the Australian Singles Chart on April 29th 1974.
The highest Australian chart peak was one.
The song peaked at number one in:
Australia.
Ireland.
Norway.
United Kingdom.
Album: "Quatro" (1974).
13. "Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)"
Answer:
Judy Stone
"Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)" from Judy Stone debuted in the Australian Singles Chart on May 6th 1974.
The highest Australian chart peak was two.
Cover version of: Tanya Tucker - "Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)" (1973).
Album: "In A Field Of Stone" (1974).
14. "Everyday"
Answer:
Slade
"Everyday" from Slade debuted in the Australian Singles Chart on May 6th 1974.
The highest Australian chart peak was 13.
Highest worldwide peak was three (Norway and United Kingdom).
Album: "Old New Borrowed and Blue" (1974).
15. "Angel Face"
Answer:
The Glitter Band
"Angel Face" from The Glitter Band debuted in the Australian Singles Chart on May 6th 1974.
The highest Australian chart peak was 15.
Highest worldwide peak was four (United Kingdom).
Album: "Hey" (1974).
Source: Author
wwe84
This quiz was reviewed by FunTrivia editor
agony
before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 36
Average
2.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 62
Average
3.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 2
Easier
4.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 1
Average
5.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 8
Average
6.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 6
Easier
7.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 5
Easier
8.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 4
Easier
9.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 7
Average
10.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 3
Easier
11.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 9
Average
12.
1970s Australian Top 50 Songs Vol. 40
Easier
Referenced Topics
Match Quizzes
Music
1970s Music
Bob Dylan
Elvis Presley
Australians: Famous & Historical
Blue
Blues
Funk
John Denver
Bells
ZZ Top
Mike Oldfield
1970s Country Music
Slade
Grand Funk Railroad
Other Destinations
Explore Other Quizzes by
wwe84
Go to
1970s Music
Quizzes
More
1970s - Australian Singles Chart
Quizzes
FunTrivia
Homepage
10/14/2025, Copyright 2025
FunTrivia, Inc. -
Report an Error / Contact Us