FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Very Strange Lyrics IV
Quiz about Very Strange Lyrics IV

Very Strange Lyrics IV Trivia Quiz


Good songwriting takes on ides of common interest: love, hope, the ups and downs of life-- and then there's furniture, body parts and things that explode. Here's another quiz about songs where making sense is optional. Hope you enjoy. Thank you.

A multiple-choice quiz by neon000. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Lyrics Mixture
  8. »
  9. Nonsense Lyrics

Author
neon000
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,648
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
628
- -
Question 1 of 10
1. John Foxx is a U.K. artist who often writes about a futuristic world. In "Dancing Like a Gun," he sang, "Nothing I see looks like an exit, so I'm making you into..." What is next? Hint


Question 2 of 10
2. Marc Bolan of T. Rex was known for his creativity as a guitarist and a songwriter. In "The Slider," he sang, "I've never kissed ... before." What completed the phrase? Hint


Question 3 of 10
3. In "Don't Let's Start," They Might be Giants compared a troubled relationship to a number of things. One of the verses begins, "When you are alone..." What happens when you are alone? Hint


Question 4 of 10
4. The Steve Miller Band's "The Last Wombat in Mecca," the singer tells us, "There are few things I won't find / Some things are better left alone." Which of the following lines appears in the song? Hint


Question 5 of 10
5. This ska song was released in 1985. The music charges along merrily, and then a voice makes bizarre announcements, such as "I have a hose pipe, what shall I do with it?" and "Operators are standing by!" What song is it? Hint


Question 6 of 10
6. The Misfits are a punk band who formed in New Jersey in the 1970s. Their songs often refer to the imagery of horror and science fiction movies. In the song "Some Kinda Hate," what is "in the eye of love"? Hint


Question 7 of 10
7. K.T. Tunstall is a Scottish singer. In the song "Black Horse and the Cherry Tree," the narrator is "in the middle of nowhere." She walks past a horse and tree. The horse says something. What is it? Hint


Question 8 of 10
8. The group Clutch released the album "Robot Hive/Exodus" in 2005. It contained the song "10001110101." In the first verse, we hear about the "long halls of science and all the lunatics committed there / Robot lords of Tokyo..." What comes next? Hint


Question 9 of 10
9. The group System of a Down released the album "Hypnotize" in 2005. It contained a track called "Vicinity of Obscenity." The song opens with the startling words, "Liar! Liar!" Even more baffling are the words that come next. What are they? Hint


Question 10 of 10
10. According to a song on the 1991 album "Lord God Muzick" by reggae artist Lee Perry, what does the angel Gabriel wear? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. John Foxx is a U.K. artist who often writes about a futuristic world. In "Dancing Like a Gun," he sang, "Nothing I see looks like an exit, so I'm making you into..." What is next?

Answer: A door

"Nothing I see looks like an exit, so I'm making you into a door." The song "Dancing Like a Gun" appeared on the album "The Garden," released in 1981. Foxx was one of the founding members of Ultravox. He embarked on a solo career, releasing albums such as the influential "Metamatic" and the compilation "Modern Art."
2. Marc Bolan of T. Rex was known for his creativity as a guitarist and a songwriter. In "The Slider," he sang, "I've never kissed ... before." What completed the phrase?

Answer: A car

"I've never kissed a car before / It's like a door." Bolan was an automobile enthusiast, who collected a number of cars over the years, and presumably had a chance to kiss them. As to why "it's like a door," he did not explain in that song.
3. In "Don't Let's Start," They Might be Giants compared a troubled relationship to a number of things. One of the verses begins, "When you are alone..." What happens when you are alone?

Answer: All of the answers are correct

They Might be Giants are known for their witty and offbeat songwriting style, as heard in lines like this: "When you are alone, you are the cat, you are the phone, you are an animal / The words I'm saying now mean nothing more than meow to an animal." "Don't Let's Start" first appeared on the album "They Might be Giants," released in 1986.
4. The Steve Miller Band's "The Last Wombat in Mecca," the singer tells us, "There are few things I won't find / Some things are better left alone." Which of the following lines appears in the song?

Answer: All answers are correct

The song appeared on the album "Your Saving Grace." It was released in March, 1970, on Capitol Records.
5. This ska song was released in 1985. The music charges along merrily, and then a voice makes bizarre announcements, such as "I have a hose pipe, what shall I do with it?" and "Operators are standing by!" What song is it?

Answer: "So Long, Buck" by the Toasters

The track appeared on the album "Skaboom." The random and hilarious vocal outbursts were apparently jokes aimed at a BBC host of the time. This album was so successful for the Toasters, they performed at least one song from "Skaboom" on each of several follow-up albums.
6. The Misfits are a punk band who formed in New Jersey in the 1970s. Their songs often refer to the imagery of horror and science fiction movies. In the song "Some Kinda Hate," what is "in the eye of love"?

Answer: Maggots

"There's some kinda love, and there's some kind of hate / maggots in the eye of love won't copulate." "Some Kinda Hate" appeared on the albums "Static Age" and "Legacy of Brutality."
7. K.T. Tunstall is a Scottish singer. In the song "Black Horse and the Cherry Tree," the narrator is "in the middle of nowhere." She walks past a horse and tree. The horse says something. What is it?

Answer: Hey lady, will you marry me?

The song appeared on the album "Eye to the Telescope" in 2004. She played it on the television show, "Later... with Jools Holland." In the song, the woman does not accept the proposal, and the cherry tree doesn't say anything.
8. The group Clutch released the album "Robot Hive/Exodus" in 2005. It contained the song "10001110101." In the first verse, we hear about the "long halls of science and all the lunatics committed there / Robot lords of Tokyo..." What comes next?

Answer: Smile taste kittens!

The band Clutch formed in Maryland in the early 1990s. "Robot Hive/Exodus" reached #94 on the Billboard Top 200.
9. The group System of a Down released the album "Hypnotize" in 2005. It contained a track called "Vicinity of Obscenity." The song opens with the startling words, "Liar! Liar!" Even more baffling are the words that come next. What are they?

Answer: Banana banana banana terracotta banana terracotta terracotta pie!

The group formed in Glendale, California in 1994. "Hypnotize," released in November, 2005, was considered the second part of a double album. The first of the two had been "Mesmerize," which came out in May of that year.
10. According to a song on the 1991 album "Lord God Muzick" by reggae artist Lee Perry, what does the angel Gabriel wear?

Answer: Space boots

The song "Angel Gabriel and the Space Boots" is the fifth track of twelve on the album. Perry was born in 1936 in Kendal, Jamaica. His nicknames include "Scratch" and "the Upsetter." He has recorded and produced dozens of albums. "Lord God Muzick" was released on Heartbeat Records.
Source: Author neon000

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us