FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Im Over You
Quiz about Im Over You

I'm Over You! Trivia Quiz


In all multiple choice, you select the player that was over the others. Be careful, and I hope that you enjoy it! :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. MLB Records

Author
Nightmare
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,128
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1717
Awards
Top 5% quiz!
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following won the most season home run titles in their career? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following thieves led their league in the most consecutive seasons in stolen bases? Hint


Question 3 of 10
3. Which pitcher led his league eight times by walking the most batters in a season? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these four was youngest when he hit 50 home runs in a season? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following won the most batting average titles with in their career? Hint


Question 6 of 10
6. Please rank these National League pitchers in the order of the most times they led their league in wins. Hint


Question 7 of 10
7. Three of these baseball greats won a season MVP award twice. Who ended up over them with three MVPs? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following led their league in seven consecutive seasons for being hit by a pitch the most times? Hint


Question 9 of 10
9. From 1962-1966, which pitcher became the first in history to win five consecutive ERA crowns? Hint


Question 10 of 10
10. Not something that they would want to be remembered for, but which of the following batters led the league the most times in strikeouts? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following won the most season home run titles in their career?

Answer: Mike Schmidt

Mike Schmidt, a career Phillie, led the NL eight times from 1972-1989. He also won three NL MVPs. The others listed won 'only' four home run crowns. Babe Ruth raised the bar, winning two with the Red Sox and another ten with the Yankees. The Babe was a runner-up another three times, retiring with 714 home runs.
2. Which of the following thieves led their league in the most consecutive seasons in stolen bases?

Answer: Luis Aparicio

Aparicio was a career shortstop from 1956-1973. He played all his career 2583 games at that position. He led the league in stolen bases nine consecutive seasons from 1956-1964. Henderson won seven consecutive crowns from 1980-1986 with the Athletics and Yankees. If not for finishing fifth in stolen bases in 1987, Rickey would have had a streak of 12 consecutive seasons. Wills of the Dodgers led the league six consecutive times from 1960-1965. Lofton led the league five times from 1992-1996 with Cleveland.
3. Which pitcher led his league eight times by walking the most batters in a season?

Answer: Nolan Ryan

Ryan was an Angel and an Astro the eight times that he led the league in walks. Ryan also retired with 5714 career strikeouts, and led the league 11 times in the strikeout category. McDowell led the league five times in walks from 1965-1971, all as an Indian. Sam also led the league in strikeouts five times. Both Carlton and Darling led the league in walks only once.
4. Which of these four was youngest when he hit 50 home runs in a season?

Answer: Prince Fielder

Fielder was in his third season in baseball with the Brewers in 2007. He hit 50 at the age of 23. A-Rod was 26 when he first reached 50 in 2001 with the Rangers. Belle was 29 when he hit 50 with the Indians in 1995. McGwire of the Athletics was 32 when he reached 50 home runs for his first time in 1996.
5. Which of the following won the most batting average titles with in their career?

Answer: Ty Cobb

Cobb won all his 11 batting titles with the Detroit Tigers. He was runner-up for the title another four times. Both Gwynn and Wagner won eight titles, and Hornsby won seven.
6. Please rank these National League pitchers in the order of the most times they led their league in wins.

Answer: Warren Spahn / Steve Carlton / Sandy Koufax / Don Newcombe

20 seasons saw the great Spahn of the Braves lead the NL league an amazing eight times. Six consecutive times from 1956-1961, Warren won 20 or more games in a season. Carlton won four pitching crowns, all with the Phillies. Carlton also won four Cy Young awards with Philadelphia. Koufax won three winning crowns from 1963-1966 with the Dodgers. Don Newcombe led the league in wins only once, receiving the inaugural Cy Young award in 1956 with the Dodgers.
7. Three of these baseball greats won a season MVP award twice. Who ended up over them with three MVPs?

Answer: Stan Musial

Musial was a career St. Louis Cardinal, retiring in 1963. Although he won three MVP awards, he was the runner-up another four times. Robinson won his two with the Reds and Orioles, Mays with the Giants, and Williams with the Red Sox.
8. Which of the following led their league in seven consecutive seasons for being hit by a pitch the most times?

Answer: Ron Hunt

Hunt led the league from 1968-1974, including setting a Major League record for being hit 50 times in 1971 with the Expos. He retired with 243 bruises, but Baylor retired with 267. Don Baylor led the league in four consecutive seasons, and eight times overall. Both Gaetti and Jackson never led the league, and were both hit 'only' 96 times in their entire career.
9. From 1962-1966, which pitcher became the first in history to win five consecutive ERA crowns?

Answer: Sandy Koufax

The others won two consecutive ERA titles. Koufax had a run from 1962-1966, winning three Cy Young awards, three Triple Crowns, two World Series MVPs, and a season MVP. Lefty Grove of the Athletics and Red Sox had a run also, winning nine ERA titles from 1926-1939, four being consecutive, along with two Triple Crowns and an AL MVP.
10. Not something that they would want to be remembered for, but which of the following batters led the league the most times in strikeouts?

Answer: Jimmie Foxx

Jimmie Foxx quietly led the league seven times in strikeouts with the Athletics and Red Sox. Foxx retired with a career 1311. DiMaggio led the league six times in strikeouts, and was the only category that he led in his career. Jackson led the league four consecutive seasons and five times overall. Reggie retired with a record-setting 2597 strikeouts. Galarraga led the league four times.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us