FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seinfeld BreakUp Reasons
Quiz about Seinfeld BreakUp Reasons

"Seinfeld" Break-Up Reasons Trivia Quiz


Each of the answers is a reason that Jerry, Elaine, or George broke up with someone. Which reasons belong to which character?

A classification quiz by PootyPootwell. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television Q-T
  8. »
  9. Seinfeld

Time
3 mins
Type
Classify Quiz
Quiz #
415,086
Updated
May 05 24
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
1194
Last 3 plays: Guest 174 (11/15), Guest 81 (13/15), Guest 165 (10/15).
Altogether, Jerry, Elaine, and George cycled through approximately 170 boyfriends and girlfriends! This quiz asks you to identify the reasons for their break-ups. Good luck!
Jerry
Elaine
George

Hop Sing's ban Newman Toxic envelopes Man hands Too much naked Serial killer name Smelly hair Significant shrinkage Cotton dockers Exclamation marks and Jujyfruits Looked like Jerry Bad breaker-upper Yada yada Tryptophan Not really a bad boy

* Drag / drop or click on the choices above to move them to the correct categories.



Most Recent Scores
Today : Guest 174: 11/15
Today : Guest 81: 13/15
May 26 2024 : Guest 165: 10/15
May 26 2024 : Guest 98: 15/15
May 26 2024 : paterno78: 12/15
May 26 2024 : Guest 31: 11/15
May 26 2024 : Guest 74: 10/15
May 26 2024 : Guest 122: 15/15
May 25 2024 : Guest 82: 11/15

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Too much naked

Answer: Jerry

In "The Apology," Jerry's girlfriend, Melissa, liked to hang about the house without any clothes on. While George said this sounded like heaven, Jerry said there's such a thing as too much naked. Melissa was played by Kathleen McClellan, a model and actress who represented her home state of Illinois in Miss Teen USA at age 18.
2. Cotton dockers

Answer: Jerry

Donna and Jerry disagreed about a television commercial for cotton dockers: Jerry hated it, Donna liked it, and Jerry couldn't get over the fact that Donna liked it, and she didn't appreciate that he told his friends about her opinion. This episode, "The Phone Message," guest starred Gretchen German; German, a Canadian, went on to guest star in "Star Trek: Deep Space Nine," "Will and Grace," and "Modern Family."
3. Hop Sing's ban

Answer: Elaine

In "The Race," Elaine dated Ted Isakoff, a communist who had close ties to Hop Sing's restaurant. After complaining about a meal, Elaine was blacklisted from the restaurant, which spreads to Ned when they find out he was at the same address. Ted was played by Todd Kimsey, an Athens, Georgia native.
4. Serial killer name

Answer: Elaine

In "The Masseuse," Elaine was happy about everything with her boyfriend, except for his name, which he shared with a serial killer. She suggested he change his name, which Joel entertained, though they could never agree on one.
5. Bad breaker-upper

Answer: Elaine

In "The Andrea Doria," Elaine had a blind date with Alan; when she learned that he was a bad breaker-upper, she told Jerry that there's nothing more important to a relationship than how someone breaks up, so she told Alan it was over. He didn't take it well and ended up with a fork in his forehead.
6. Man hands

Answer: Jerry

Gillian had it all: stable relationships history, owned her own car, favored James Polk as President. If only she didn't have the hands of a large man, she and Jerry might have worked out. Gillian appeared in the episode "The Bizarro Jerry" and was played by native Wisconsinite Kristin Bauer van Straten.
7. Toxic envelopes

Answer: George

George didn't really want to marry Susan, but, after he impulsively proposed, he couldn't stand the drama of breaking up with her. He had no complaints when she died from licking the toxic envelopes of their wedding invitations. Susan appeared in seasons four, seven, and nine, and was played by American actor and musician Heidi Swedberg.
8. Tryptophan

Answer: Jerry

Jerry might have been in his 30s in the show, but maturity-wise, he was more like 11. When he saw Celia had a robust toy collection that she wouldn't allow anyone to touch, he figured out a way he could play with them: make sure Celia went to sleep. He and George brought her a big turkey and gravy dinner so the natural sedative tryptophan found in turkey would put her to sleep.
9. Newman

Answer: Jerry

Newman was the source of many of Jerry's problems, and one of the most vexing was Margaret in "The Big Salad" episode. Jerry was all in until he learned that Margaret had previously dated Newman. The beautiful and intelligent Margaret was played by American actress Marita Geraghty.
10. Looked like Jerry

Answer: George

Janet might have been a good match for George, if only she didn't look so much like his best friend. Once Elaine and Kramer pointed that out, George and Jerry both felt very uncomfortable. Janet was played by Tracy Nelson; the Nelson family has a long and storied history in show business.
11. Exclamation marks and Jujyfruits

Answer: Elaine

Jake Jarmel and Elaine broke up twice, the first time over his not using an exclamation mark and the second because she stopped for Jujyfruits instead of going straight to the hospital when he was in an accident. Jake was played by American actor Marty Rackham. Eagle-eyed viewers may have noticed that he also played an L.A. police officer in "The Trip, Part 2."
12. Yada yada

Answer: George

George and Jerry both appreciated Marcy's succinct way of finishing stories: "Yada yada yada." But when George asked her to explain herself, he learned she was quite a thief. Marcy was played by American actor Suzanne Cryer and later appeared in HBO's "Silicon Valley."
13. Not really a bad boy

Answer: George

Anna, a coworker pf Elaine's, would not normally have been interested in George, but when she was under the impression that he was a bad boy, she changed her tune. He kept up the act for a bit, but, when he breaks down in tears, she'd had enough. Anna was played by New Orleans native Rebecca McFarland.
14. Smelly hair

Answer: Elaine

Jerry's car was never the same after a valet with extremely bad body odor parked it. Not only was it bad -- it spread. It stayed in Elaine's hair even after multiple washes, and drove off Carl, Elaine's boyfriend. Carl was played by Nicholas Bakay, an American actor, producer, and writer.
15. Significant shrinkage

Answer: George

George was excited about spending the weekend in the Hamptons with his new girlfriend Jane. But when her friend Rachel accidentally saw George naked after he had been swimming, news must have traveled, because Jane left that night. Jane was played by Melora Walters, an American actress who has appeared in over 50 television shows and films.
Source: Author PootyPootwell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us