Quiz about Who is This Airport Named After Part II
Quiz about Who is This Airport Named After Part II

Who is This Airport Named After? Part II Quiz


Let's try to match the name of the airport to the city or country it is located in. Good Luck!

A multiple-choice quiz by UncleHern. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. World Trivia
  6. »
  7. Aviation
  8. »
  9. Airports & Airlines

Author
UncleHern
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,438
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
687
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. You have just landed at Jos Joaquin de Olmedo International Airport. What South American City are you in? Hint

Guayaquil, Ecuador
Sao Paolo, Brazil
Brasilia, Brazil
Asuncion, Paraguay

2. Seretse Khama International Airport is in the city of Gaborone in this African country. Hint

Zimbabwe
Lesotho
Botswana
Gambia

3. You have just missed your connecting flight and must now spend the night at Julius Nyerere International Airport. Where are you? Hint

Lagos, Nigeria
Dar-es-Salaam, Tanzania
Nairobi, Kenya
Milan, Italy

4. This airport was previously named Bambooshay Airport. It was later renamed Newcastle Airport and then finally, Vance W Amory International Airport Where is this airport located? Hint

Saint Kitts
Nevis
Grenada
Aruba

5. You have just landed at E. T. Joshua Airport. You are ready to enjoy your holiday in: Hint

Saint Thomas
Saint Vincent and the Grenadines
Saint Lucia
St. John

6. You have just departed Nikola Tesla Airport. As you look out your window, you see the confluence of the Sava and Danube rivers. What city have you just departed? Hint

Munich, Germany
Vienna, Austria
Belgrade, Serbia
Budapest, Hungary

7. Bandaranaike International Airport is named after SWRD Bandaranaike. Its name was changed to Katunayake International Airport in 1977 but was again renamed Bandaranaike International Airport in 1995. Where is this airport located? Hint

Sri Lanka
Thailand
Bangladesh
Laos

8. Hosea Kutako International Airport is located in this African capital: Hint

Porto-Novo, Benin
Windhoek, Namibia
Asmara, Eritrea
Banjul, TheGambia

9. This country's airports are named after revolutionary heroes such as: Ignacio Agramonte, Maximo Gomez and Antonio Maceo. What country is it? Hint

Dominican Republic
Cuba
Venezuela
Panama

10. You have just landed in Francisco C Ada International Airport. Though you are still in the United States, it's pretty far away from the continent. Where are you? Hint

San Juan, Puerto RIco
Saipan, Northern Mariana Islands
Hagta, Guam
Pago Pago, American Samoa


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You have just landed at Jos Joaquin de Olmedo International Airport. What South American City are you in?

Answer: Guayaquil, Ecuador

Jos Joaquin de Olmedo International Airport is named for Jos Joaquin de Olmedo an Ecuadorean poet (1780-1847)
Airport code: GYE/SEGU
2. Seretse Khama International Airport is in the city of Gaborone in this African country.

Answer: Botswana

Seretse Khama (July 1, 1921 - July 13, 1980) was the first President of Botswana.
Airport code: GBE/FBSK
3. You have just missed your connecting flight and must now spend the night at Julius Nyerere International Airport. Where are you?

Answer: Dar-es-Salaam, Tanzania

Julius Kambarage Nyerere (April 1922 - October 1999) was the first President of Tanzania.
Airport code: DAR/HTDA
4. This airport was previously named Bambooshay Airport. It was later renamed Newcastle Airport and then finally, Vance W Amory International Airport Where is this airport located?

Answer: Nevis

Vance W Amory was a former leader of the island of Nevis. He was also a world class cricketer.
Airport code: NEV/TKPN
5. You have just landed at E. T. Joshua Airport. You are ready to enjoy your holiday in:

Answer: Saint Vincent and the Grenadines

Ebenezer Theodore Joshua (May 1908-March 1991) was the chief minister of Saint Vincent and the Grenadines from 1956 to 1967. Saint Vincent and the Grenadines was the filming location for the Pirates of the Caribbean movies.
Airport code: SVD/TVSV
6. You have just departed Nikola Tesla Airport. As you look out your window, you see the confluence of the Sava and Danube rivers. What city have you just departed?

Answer: Belgrade, Serbia

Nikola Tesla (1856 - 1943) was an Serbian inventor and engineer. Tesla is credited with developing the foundations for alternating current. The Tesla unit is used to measure magnetic field strength.
Airport code: BEG/LYBE
7. Bandaranaike International Airport is named after SWRD Bandaranaike. Its name was changed to Katunayake International Airport in 1977 but was again renamed Bandaranaike International Airport in 1995. Where is this airport located?

Answer: Sri Lanka

Solomon West Ridgeway Dias Bandaranaike (1899 - 1959) was the fourth Prime Minister of Ceylon (Sri Lanka). He was assassinated in 1959. One year later, his widow, Sirimavo Bandaranaike becomes the nation's 6th Prime Minister and is believed to be the first female premiere in the world.
Airport code: CMB/VCBI
8. Hosea Kutako International Airport is located in this African capital:

Answer: Windhoek, Namibia

Chief Hosea Kutako (1870 - 1970) was an early Namibian nationalist leader.
Airport code: WDH/FYWH
9. This country's airports are named after revolutionary heroes such as: Ignacio Agramonte, Maximo Gomez and Antonio Maceo. What country is it?

Answer: Cuba

Ignacio Agramonte Airport is located in Camaguey (CMW/MUCM); Antonio Maceo Airport (SCU/MUCU)is located in Santiago and Maximo Gomez Intl Airport (AVI/MUCA)is located in Ciego de Avila. The International airport in Havana is named after Jose Marti, The father of Cuban independence. (HAV/MUHA)
10. You have just landed in Francisco C Ada International Airport. Though you are still in the United States, it's pretty far away from the continent. Where are you?

Answer: Saipan, Northern Mariana Islands

Francisco C Ada was a Lt. Governor of the United States Commonwealth of the Northern Mariana Islands. Saipan is the capitol of the Northern Mariana Islands.
Airport code: SPN/PGSN.
Source: Author UncleHern

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us