FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Hummingbirds
Quiz about Hummingbirds

Hummingbirds Trivia Quiz


Her is a quiz about hummingbirds.

A multiple-choice quiz by morrow. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds
  8. »
  9. Specific Bird Species

Author
morrow
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,324
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3173
Last 3 plays: Guest 64 (8/10), Guest 72 (7/10), Guest 222 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Some species of hummingbird can beat their wings 60-70 times a second.


Question 2 of 10
2. They are the smallest bird.


Question 3 of 10
3. These birds have long bills so that they can reach deep into the ground or into tight spaces to get bugs.


Question 4 of 10
4. The Cuban bee hummingbird is the smallest form of this bird?


Question 5 of 10
5. Their favorite color seems to be...

Answer: (One word, a color)
Question 6 of 10
6. These birds feed 50-60 times a day.


Question 7 of 10
7. Most hummingbirds migrate south for the winter.


Question 8 of 10
8. They build their nests on the ground.


Question 9 of 10
9. They wrap their nests with silk from either spiders or caterpillars.


Question 10 of 10
10. They usually only lay one egg per nest.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 30 2024 : Guest 64: 8/10
Mar 10 2024 : Guest 72: 7/10
Mar 07 2024 : Guest 222: 6/10
Feb 16 2024 : Guest 185: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Some species of hummingbird can beat their wings 60-70 times a second.

Answer: True

Their wings make a humming sound and that's how they got their name.
2. They are the smallest bird.

Answer: True

Oftentimes they are so small and so fast that they are hard to see.
3. These birds have long bills so that they can reach deep into the ground or into tight spaces to get bugs.

Answer: False

They are long so that they can get deep into flowers and get the sweet stuff.
4. The Cuban bee hummingbird is the smallest form of this bird?

Answer: True

It is only two and a fourth inches long.
5. Their favorite color seems to be...

Answer: red

6. These birds feed 50-60 times a day.

Answer: True

Their busy wings burn food fast.
7. Most hummingbirds migrate south for the winter.

Answer: False

Many of them are far too dainty to stay too far north for a harsh winter. Some, depending on where they live, do not have to go too far south. Where they live may already be warm enough, such as Southern California.
8. They build their nests on the ground.

Answer: False

9. They wrap their nests with silk from either spiders or caterpillars.

Answer: True

10. They usually only lay one egg per nest.

Answer: False

They almost always lay two.
Source: Author morrow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us