Quiz about North American Wildlife
Quiz about North American Wildlife

North American Wildlife Trivia Quiz


I'm going to give a brief description of the animal- you identify it by name.

A multiple-choice quiz by bigred62. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. USA

Author
bigred62
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
12352
Last 3 plays: Guest 71 (1/10), Guest 167 (10/10), Guest 64 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Its flat body is wider than it is high. It has short legs that bow outward. It has a slightly upturned snout. Its shaggy fur is a grizzled grey to brown. A white stripe from its nose to the back of its neck bisects the shoulders. Short bushy tail. Hint

Badger
Wolverine
Skunk
Raccoon

2. One of the larger members of the rodent family. Its fur is dark brown, and it has a flat, hairless tail. Basically spends its lifetime in or around water. Large incisor teeth grow throughout its lifetime. Hint

Possum
Beaver
Otter
Weasel

3. This is the most common of the wildcats. Its coat is a tawny tan color in the summer, and somewhat gray in winter. The legs have black horizontal bars. Hint

Bobcat
Ocelot
Cheetah
Puma

4. This compact, chunky, short-legged animal has yellowish-white fur that is shaggy in winter, and shorter in the summer. Both sexes have a beard and horns. Hint

Moose
Mountain sheep
Mountain goat
Bison

5. According to folklore, Ben Franklin thought this bird should have been favored over the chosen national symbol of the U.S.A. Hint

Wild turkey
Flamingo
Pelican
White Heron

6. This is a large warm water animal. It grows to approx. 15 feet in length, and 2000 lbs. Its body is grayish, and almost completely hairless. It has a broad, paddle-shaped tail. Hint

Narwhal
Elephant seal
Manatee
Walrus

7. This is the largest member of the deer family. Hint

Moose
Caribou
Elk
Mule deer

8. Another large rodent, its name is derived from the French. Hint

Prairie dog
Beaver
Muskrat
Porcupine

9. Famous as a national symbol, this animal was recently removed from the endangered species list. Hint

Snowy owl
Golden eagle
Bald eagle
Gyrfalcon

10. This is a large ungainly bird, with a large amount of extra skin hanging under its bill. Hint

Flamingo
Egret
Pelican
Heron


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Its flat body is wider than it is high. It has short legs that bow outward. It has a slightly upturned snout. Its shaggy fur is a grizzled grey to brown. A white stripe from its nose to the back of its neck bisects the shoulders. Short bushy tail.

Answer: Badger

2. One of the larger members of the rodent family. Its fur is dark brown, and it has a flat, hairless tail. Basically spends its lifetime in or around water. Large incisor teeth grow throughout its lifetime.

Answer: Beaver

3. This is the most common of the wildcats. Its coat is a tawny tan color in the summer, and somewhat gray in winter. The legs have black horizontal bars.

Answer: Bobcat

4. This compact, chunky, short-legged animal has yellowish-white fur that is shaggy in winter, and shorter in the summer. Both sexes have a beard and horns.

Answer: Mountain goat

5. According to folklore, Ben Franklin thought this bird should have been favored over the chosen national symbol of the U.S.A.

Answer: Wild turkey

6. This is a large warm water animal. It grows to approx. 15 feet in length, and 2000 lbs. Its body is grayish, and almost completely hairless. It has a broad, paddle-shaped tail.

Answer: Manatee

7. This is the largest member of the deer family.

Answer: Moose

8. Another large rodent, its name is derived from the French.

Answer: Porcupine

9. Famous as a national symbol, this animal was recently removed from the endangered species list.

Answer: Bald eagle

10. This is a large ungainly bird, with a large amount of extra skin hanging under its bill.

Answer: Pelican

Source: Author bigred62

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 71: 1/10
Feb 03 2023 : Guest 167: 10/10
Jan 31 2023 : Guest 64: 9/10
Jan 26 2023 : AJMojo: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 107: 8/10
Jan 18 2023 : Guest 137: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 45: 6/10
Jan 09 2023 : catnlib: 1/10
Jan 08 2023 : Guest 74: 6/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us