FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Little More Johnny
Quiz about A Little More Johnny

A Little More Johnny Trivia Quiz


I just read an article (including an interview) in a Greek magazine about Johnny Depp and found out some interesting facts about him, so I thought I shared them with you!

A multiple-choice quiz by mc98025. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D
  8. »
  9. Johnny Depp

Author
mc98025
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,711
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
5007
Last 3 plays: Guest 99 (3/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these jobs did Johnny Depp do before he started acting? Hint


Question 2 of 10
2. Johnny Depp dropped school to become a guitarist.


Question 3 of 10
3. Which of the following actors did Johnny Depp's ex-wife, Lori Allison, date before she married Johnny? Hint


Question 4 of 10
4. With which of these actresses was Johnny Depp NOT engaged in the 80's or 90's? Hint


Question 5 of 10
5. There was the name 'Jennifer' written on Johnny Depp's helmet in the film 'Platoon', due to his relationship with Jennifer Grey.


Question 6 of 10
6. In the year 2000, which of these awards did Johnny Depp win? Hint


Question 7 of 10
7. The names of Johnny Depp's daughter Lily and son Jack are the names of the basic characters of which film? Hint


Question 8 of 10
8. Which film was Johnny Depp shooting in France when he met Vanessa Paradis, who became his girlfriend and mother of his children Lily and Jack? Hint


Question 9 of 10
9. What did Johnny Depp give to Noel Gallagher that Noel has often used in Oasis concerts? Hint


Question 10 of 10
10. How many siblings does Johnny Depp have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 99: 3/10
May 08 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 17 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 11 2024 : Guest 174: 7/10
Apr 05 2024 : Guest 165: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these jobs did Johnny Depp do before he started acting?

Answer: He sold pens over the phone

Nicolas Cage was the man who advised Johnny to leave his... promising career as a pen-salesman and take on acting.
2. Johnny Depp dropped school to become a guitarist.

Answer: True

That was when he was 16. At about 13, he was already in the group 'The Flame', later known as 'The Kids'. After he had dropped school, he and the band were opening up for Iggy Pop, B52's and Talking Heads. When he was much older he got in a group named 'P'.
3. Which of the following actors did Johnny Depp's ex-wife, Lori Allison, date before she married Johnny?

Answer: Nicolas Cage

So, Johnny and Nicolas are connected in more ways than one!
4. With which of these actresses was Johnny Depp NOT engaged in the 80's or 90's?

Answer: Heather Graham

Johnny was engaged to both Sherilyn Fenn (best known for her part as Audrey Horne in 'Twin Peaks') and Jennifer Grey (best known for her part as Frances 'Baby' Houseman in 'Dirty Dancing') somewhere between his divorce from Lori Allison and his engagement to Winona Ryder. Heather Graham was just his partner in the film 'From Hell'.
5. There was the name 'Jennifer' written on Johnny Depp's helmet in the film 'Platoon', due to his relationship with Jennifer Grey.

Answer: False

The fact remains, the name is different: it was 'Sherilyn' (Fenn).
6. In the year 2000, which of these awards did Johnny Depp win?

Answer: Blockbuster Entertainment Award

He won the Blockbuster Entertainment Award in the category 'Favorite Actor-Horror' for his performance in 'Sleepy Hollow'. He was nominated for the Golden Palm Award in 1997 for the film 'The Brave' and for the Golden Globe Award in 1991, '94 and '95 for the films 'Edward Scissorhands', 'Benny & Joon' and 'Ed Wood' respectively.

He was also nominated for the MTV Movie Award in 1994 in two categories: 'Best Comedic Performance' and 'Best On-Screen Duo', with Mary Stuart Masterson. He didn't get any of these awards.
7. The names of Johnny Depp's daughter Lily and son Jack are the names of the basic characters of which film?

Answer: Legend

I couldn't figure out exactly if that was intentional. The basic characters' names in 'Titanic' were Rose and Jack, in 'Casablanca' Ilsa and Rick and in 'Chocolat' Vianne and Roux. The mother of Johnny Depp's children is, of course, Vanessa Paradis, a French singer and actress. Lily was born in 1999 and Jack in 2002.
8. Which film was Johnny Depp shooting in France when he met Vanessa Paradis, who became his girlfriend and mother of his children Lily and Jack?

Answer: The 9th Gate

He said in the interview that they had met before once, but that acquaintance didn't get them anywhere. They met again in Paris during the shooting of Polanski's '9th Gate' (released in 1999). Johnny said that, in fact, the first thing he saw of Vanessa was her back and he thought 'what a back!' Then she turned around, approached him, said 'hello' and poor Johnny felt paralyzed...Great beginning for a relationship, or not? 'Chocolat' was partly filmed in France, but later. Both 'Sleepy Hollow' and 'From Hell' didn't include filming in France at all.
9. What did Johnny Depp give to Noel Gallagher that Noel has often used in Oasis concerts?

Answer: A white guitar

The guitar has the name of the band 'P' on. Johnny also volunteered to play lead guitar in Oasis song 'Fade In Out', as the group's guitarist was too drunk during the recording! I don't know the name of Oasis' guitarist at the time, so if you know who he was please let me know.
10. How many siblings does Johnny Depp have?

Answer: 3

He has an elder sister, Christy, who is his personal manager, another sister named Debbie and a brother, Danny, who is a Hollywood script-writer. Danny was one of the co-writers of the 'Brave' script.
Most of the info in the quiz can be found at imdb.com. Thanks for playing!
Source: Author mc98025

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Johnny Depp Tough
2. All About Johnny Average
3. The Depth of Depp Average
4. The Amazing Johnny Depp Tough
5. Do you Know Johnny Depp? Average
6. All About Johnny Depp Average
7. Johnny Depp Average
8. Johnny Depp Average
9. A Star Called Johnny Depp Average
10. Johnny Depp Mania Difficult
11. Do You Know Johnny Depp? Average
12. The Dane Train - All About Dane Cook Average

5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us