FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Johnny Depp
Quiz about Johnny Depp

Johnny Depp Multiple Choice Quiz | Celebrities


Random questions on the life and movies of the gorgeous Mr. Depp! If you are a true Johnny fan, this quiz should not be too hard for you!

A multiple-choice quiz by heathyr04. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities C-D
  8. »
  9. Johnny Depp

Author
heathyr04
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,189
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
7902
Last 3 plays: Johnmcmanners (20/20), Guest 173 (19/20), Guest 216 (16/20).
- -
Question 1 of 20
1. What is the name of Johnny's second born child? Hint


Question 2 of 20
2. In what year did River Phoenix die outside The Viper Room nightclub in Los Angeles (co-owned by Johnny)? Hint


Question 3 of 20
3. Johnny knows how to play the piano.


Question 4 of 20
4. What was the name of Johnny Depp's character in the movie "Nick of Time"? Hint


Question 5 of 20
5. For which movie did Johnny spend two days in prison with George Jung in order to do research for his role? Hint


Question 6 of 20
6. In 1999, Johnny threatened a gaggle of paparazzi with a plank of wood because they continued to take his picture after he had asked them not to.


Question 7 of 20
7. Johnny Depp's strength is acting, but what has always been his true passion? Hint


Question 8 of 20
8. Johnny Depp was the director of the movie "The Brave".


Question 9 of 20
9. What is the name of Johnny Depp's agent? Hint


Question 10 of 20
10. Johnny once bought Bela Lugosi's old house for $2.3 million dollars.


Question 11 of 20
11. Johnny had a tough time filming "The Ninth Gate" because the director was very stuck in his ways. What was the name of this director? Hint


Question 12 of 20
12. Johnny has three siblings. Out of the following names, which is NOT a name of one his siblings? Hint


Question 13 of 20
13. In what movie did Johnny "spoof" his teen-idol image? Hint


Question 14 of 20
14. What is the name of the movie that Johnny started filming in 1995, but was never completed? Hint


Question 15 of 20
15. What was the name of the first film Johnny made with Tim Burton? Hint


Question 16 of 20
16. In what year was Johnny's first child, Lily-Rose Melody Depp, born? Hint


Question 17 of 20
17. What was the name of the New York hotel which Johnny "trashed" in 1994? Hint


Question 18 of 20
18. In the movie "Sleepy Hollow", Johnny spent much of his time on a horse, whose name in real life is Goldeneye. What was the horse's name in the movie? Hint


Question 19 of 20
19. As a kid, Johnny used to attempt to train lizards.


Question 20 of 20
20. In which of the following movies did Johnny make a cameo appearance as a teenager in a commercial? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 08 2024 : Johnmcmanners: 20/20
May 07 2024 : Guest 173: 19/20
May 06 2024 : Guest 216: 16/20
Apr 20 2024 : Guest 5: 11/20
Apr 17 2024 : Guest 98: 20/20
Apr 15 2024 : Guest 71: 13/20
Apr 15 2024 : Guest 104: 16/20
Apr 11 2024 : Guest 174: 14/20
Apr 05 2024 : Guest 165: 14/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Johnny's second born child?

Answer: Jack

John Christopher Depp III (who goes by the nick-name of Jack) is Johnny's second born child and was born in 2002. Lily-Rose is Johnny's first child and was born in 1999.
2. In what year did River Phoenix die outside The Viper Room nightclub in Los Angeles (co-owned by Johnny)?

Answer: 1993

In 1993, River Phoenix overdosed on drugs in Johnny's nightclub and died on the pavement outside the club. The Viper Room holds about 250 people and is considered one of the best sounding live venues in L.A.
3. Johnny knows how to play the piano.

Answer: False

Although there are numerous pictures in magazines of Johnny playing the piano, he stated in an interview with Entertainment Weekly that "I honestly have no clue how to play [the piano]."
4. What was the name of Johnny Depp's character in the movie "Nick of Time"?

Answer: Gene Watson

In the 1995 Thriller "Nick of Time", Johnny plays an accountant named Gene Watson. Gene Watson is held hostage and is told to commit a murder within ninety minutes, or his daughter will die.
5. For which movie did Johnny spend two days in prison with George Jung in order to do research for his role?

Answer: Blow

In order to keep the movie as close to reality as possible, Johnny spent two days in prison with George Jung in order to pick up on his mannerisms and vocal tone. After Jung saw the movie, he accused Johnny of "being a witch that took his brain" because he portrayed the man so perfectly.
6. In 1999, Johnny threatened a gaggle of paparazzi with a plank of wood because they continued to take his picture after he had asked them not to.

Answer: True

Johnny: They [the paparazzi] were pretty aggressive, as I said. So, I just...I smacked a guy on the hand.
David Letterman: Just tapped him on the hand.
Johnny: Yeah. Just, you know, kind of like that. Sort of woke him up, you know. Got his attention and then I went outside with my plank of wood. And, I said, "OK. Now, let's have our photo session. You take the photo." And, amazingly, when you are holding a plank of wood, they don't want to take your photograph. So, I marched them down the street backwards. Made them walk backwards, which was really nice. Had them for around ten minutes until the police arrived...they didn't take a photograph.
~David Letterman interview 1999~
7. Johnny Depp's strength is acting, but what has always been his true passion?

Answer: Playing Guitar

Although Johnny is an incredible actor, he has always considered himself first and foremost a musician. Music has been his passion since his mother bought him a guitar at the age of twelve.
8. Johnny Depp was the director of the movie "The Brave".

Answer: True

Johnny co-wrote, directed and starred in "The Brave". The movie was about a man who decided to participate in a snuff film, a movie where a person is killed on camera, in order to gain money for his family. Johnny played Raphael, the man in the snuff film.
9. What is the name of Johnny Depp's agent?

Answer: Tracey Jacobs

Tracey Jacobs was originally the agent of Nicholas Cage. Cage and Johnny were good friends and Cage recognized Johnny's acting potential. He then convinced Johnny to sign up with Tracey Jacobs.
10. Johnny once bought Bela Lugosi's old house for $2.3 million dollars.

Answer: true

As a child, Johnny was fascinated with Bela Lugosi and jumped at the chance to purchase Lugosi's old house.
11. Johnny had a tough time filming "The Ninth Gate" because the director was very stuck in his ways. What was the name of this director?

Answer: Roman Polanski

"The Ninth Gate" is about a man who is hired to track down books which are needed to open the gates of Hell. Johnny stated in an interview with E-Online in 1999 that "It was not an easy film to make--only because Roman is pretty set in his ways".
12. Johnny has three siblings. Out of the following names, which is NOT a name of one his siblings?

Answer: Robert

Johnny co-wrote his movie "The Brave" with his brother Danny in 1996, and Johnny is the youngest out of his three siblings.
13. In what movie did Johnny "spoof" his teen-idol image?

Answer: Cry-Baby

After finishing up with "21 Jump Street", Johnny felt he needed to rid himself of his teen-idol image. John Waters' "Cry-Baby" was the perfect chance for him to do that.
14. What is the name of the movie that Johnny started filming in 1995, but was never completed?

Answer: Divine Rapture

Johnny began working on "Divine Rapture" in 1995, but because of financial issues the director stopped production after shooting only twenty minutes of footage.
15. What was the name of the first film Johnny made with Tim Burton?

Answer: Edward Scissorhands

Johnny first worked with Tim Burton in 1990's "Edward Scissorhands". Johnny also starred in Burton's "Ed Wood" and "Sleepy Hollow". Tim Burton did not direct "Nick of Time".
16. In what year was Johnny's first child, Lily-Rose Melody Depp, born?

Answer: 1999

Lily-Rose was born on May 27,1999. Johnny's second child, Jack, was born in 2002.
17. What was the name of the New York hotel which Johnny "trashed" in 1994?

Answer: The Mark Hotel

In 1994 Johnny trashed a room in The Mark Hotel in New York City. The Mark Hotel later thanked Johnny for the publicity they received over the incident.
18. In the movie "Sleepy Hollow", Johnny spent much of his time on a horse, whose name in real life is Goldeneye. What was the horse's name in the movie?

Answer: Gunpowder

According to Johnny, the horse was a "vicious" creature who did nothing but sleep and eat. The horse would spend much of the filming time trying to either bite Johnny or throw him off.
(E-Online, November 17, 1999)
19. As a kid, Johnny used to attempt to train lizards.

Answer: True

Johnny had a very interesting childhood! He attempted to train lizards, was obsessed with vampires, and spent much of his time studying Jack the Ripper.
20. In which of the following movies did Johnny make a cameo appearance as a teenager in a commercial?

Answer: Freddy's Dead: The Final Nightmare

In 1991 Johnny made a cameo appearance in "Freddy's Dead: The Final Nightmare" playing a teenager in a T.V. commercial. The cameo is between one and two minutes long.
Source: Author heathyr04

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us