FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Robert Altman
Quiz about Robert Altman

Robert Altman Trivia Quiz


This Kansas City born director, is mostly known for his large casts of big name actors and actresses.

A multiple-choice quiz by lab*rat. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Robert Altman

Author
lab*rat
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
43,372
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1016
Last 3 plays: Guest 98 (10/10), Guest 174 (4/10), Guest 24 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Robert Altman is mostly known for his use of ________ ? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following movies was released first? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following films WAS NOT directed by Altman? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following actresses have never been in a movie directed by Altman? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following actors have not been in a movie directed by Altman? Hint


Question 6 of 10
6. "Gosford park" (2001) was his _____ Academy Award Nomination for best director? Hint


Question 7 of 10
7. "Nashville" (1975) was his _____ nomination for an Academy Award for Best Director? Hint


Question 8 of 10
8. What Altman movie was turned into a long running television show?

Answer: (one word- four letters long)
Question 9 of 10
9. The Altman film 'The Gingerbread Man' was adapted by Altman from a short story written by which best-selling author? Hint


Question 10 of 10
10. When was Altman born? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 08 2024 : Guest 174: 4/10
Apr 04 2024 : Guest 24: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Robert Altman is mostly known for his use of ________ ?

Answer: large casts

2. Which of the following movies was released first?

Answer: 'Countdown'

'Countdown' was released in 1968.
3. Which of the following films WAS NOT directed by Altman?

Answer: 'Cradle Will Rock'

'Cradle Will Rock' was directed by Tim Robbins.
4. Which of the following actresses have never been in a movie directed by Altman?

Answer: Jena Malone

Kate Hudson was in 'Dr. T and the Women'. Julia Roberts was in 'The Player' and 'Ready to Wear'. Shelley Duvall was in 'Popeye'.
5. Which of the following actors have not been in a movie directed by Altman?

Answer: Wes Bentley

Robert Downey Jr. was in 'The Gingerbread Man'. Tim Robbins was in 'The Player' and 'Ready to Wear'. Chris O'Donnell was in 'Cookie's Fortune'.
6. "Gosford park" (2001) was his _____ Academy Award Nomination for best director?

Answer: 5th

Altman's previous nominations were MASH" (1970), "Nashville" (1975), "The Player" (1992), and "Short Cuts" (1993).
7. "Nashville" (1975) was his _____ nomination for an Academy Award for Best Director?

Answer: 2nd

"MASH" (1970), "Nashville" (1975), "The Player" (1992), "Short Cuts" (1993), "Gosford Park" (2001).
8. What Altman movie was turned into a long running television show?

Answer: Mash

9. The Altman film 'The Gingerbread Man' was adapted by Altman from a short story written by which best-selling author?

Answer: John Grisham

10. When was Altman born?

Answer: February 20, 1925

Source: Author lab*rat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us