FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Are You Smart  Or Not
Quiz about Are You Smart  Or Not

Are You Smart - Or Not? Trivia Quiz


This test will measure your logical, induction, and deduction abilities; as well as your general information knowledge. I intentionally designed this test to be a little bit hard. Some questions are tricky so be extra cautious. Enjoy!

A multiple-choice quiz by leprosy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Author
leprosy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
184,645
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1259
Last 3 plays: Guest 172 (3/10), Guest 74 (1/10), Guest 58 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. What language is the word "robot" from? Hint


Question 2 of 10
2. What body part is most often observed when conducting a "Dick Test"? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is not a body part? Hint


Question 4 of 10
4. What is the full name of the author who wrote the "Harry Potter" series? Hint


Question 5 of 10
5. In Greek Mythology, A asked B a riddle that has the answer C. When B answered A correctly, A was destroyed. Who or what are A, B, and C? Hint


Question 6 of 10
6. What is the longest muscle in the human body? Hint


Question 7 of 10
7. What is the sixth letter of the Greek alphabet? Hint


Question 8 of 10
8. What do you call a Chinese space explorer? Hint


Question 9 of 10
9. A regular polygon has sides of equal lengths. There are infinitely many regular polygons. A regular polyhedral is a 3-dimensional solid with equal sides as well. How many of these do we know? Hint


Question 10 of 10
10. Who is considered to have originally said, "Knowledge is power"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 172: 3/10
May 16 2024 : Guest 74: 1/10
Apr 24 2024 : Guest 58: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What language is the word "robot" from?

Answer: Czech

The word "robota" has several meanings including: forced labor, work, forced workers, or slave.
2. What body part is most often observed when conducting a "Dick Test"?

Answer: skin

It is a test to determine whether one can contract scarlet fever made by an injection of scarlet fever toxin. It was named after, husband and wife, George F. Dick and Gladys H. Dick. They studied scarlet fever while serving in the Army Medical Corps in World War I. They also prepared immunization for the disease.
3. Which of the following is not a body part?

Answer: chanos chanos

At the back of the cranium is the occipital bone, perforated by the FORAMEN MAGNUM, a passage for the spinal cord. The middle of a chain of three small bones in the ear of mammals, including humans is the INCUS. The ISLET OF LANGERHANS is any of the groups of small granular endocrine cells that form interlacing strands in the pancreas and secrete insulin. Chanos chanos is the scientific name of milkfish.
4. What is the full name of the author who wrote the "Harry Potter" series?

Answer: Joanne Rowling

"Her full name is Joanne Rowling, not, as is often assumed, 'Joanne Kathleen Rowling'. Before publishing her first volume, Bloomsbury feared that the target group of young boys might be reluctant to buy books written by a female author. They requested that Rowling use two initials, rather than reveal her first name.

As she had no middle name, she chose K from her grandmother's name, Kathleen, as the second initial of her pseudonym. The name Kathleen has never been part of her legal name." -Excerpt from Wikipedia
5. In Greek Mythology, A asked B a riddle that has the answer C. When B answered A correctly, A was destroyed. Who or what are A, B, and C?

Answer: A= Sphinx; B= Oedipus; C= man

The riddle, as many know, is, "What creature goes on four feet in the morning, on two at noonday, on three in the evening?" The explanation of Oedipus was, "In childhood he creeps on hands and feet; in manhood he walks erect; in old age he helps himself with a staff." This question is very common yet not many know it is of Greek origin!
6. What is the longest muscle in the human body?

Answer: sartorius

The sartorius is the longest muscle in the body running the length of the thigh. The longest bone in the body is the femur which is between the pelvis and the legs. It is also known as thighbone. Stirrup is actually the smallest bone in the human body. While gluteus maximus, more commonly known as buttocks, is the largest muscle in the body.
7. What is the sixth letter of the Greek alphabet?

Answer: Zeta

"Theta" is the 8th letter. "Rho" is the 17th. "Psi" is the 23rd. By the way, there are just 24 letters in the Greek alphabet.
8. What do you call a Chinese space explorer?

Answer: taikonaut

It is from the Chinese word, "tai kong" meaning "great space" or "the heavens" plus the Greek word "nautes" or sailor.
9. A regular polygon has sides of equal lengths. There are infinitely many regular polygons. A regular polyhedral is a 3-dimensional solid with equal sides as well. How many of these do we know?

Answer: 5

Interestingly, there are just 5 of such solids, commonly known as Platonic Solids (since Plato studied these unique figures). They are tetrahedron (regular triangular pyramid), regular hexahedron (cube), octahedron, dodecahedron, and icosahedron. These solids, long ago, were believed to have mystical properties.
10. Who is considered to have originally said, "Knowledge is power"?

Answer: Francis Bacon

Historians have found Francis Bacon a fascinating subject. As a philosopher and writer, Bacon attempted to explain the principles of acquiring knowledge. Two of his most famous works are "Novum Organum" and "The Advancement of Learning". Keep on acquiring knowledge! As Bacon has said, "Knowledge is power!" Have a nice day. Smile!
Source: Author leprosy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor sunfloweruk23 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Potpourri Plus! Difficult
2. Random Trivia 2 Difficult
3. Trivia Extreme 5 Very Difficult
4. Trivial Decathlon Very Difficult
5. Strange Questions for Strange Times Very Difficult
6. Random Useless Trivia 2 Very Difficult
7. Miscellaneous Madness XV Very Difficult
8. Trivia Extreme 3 Very Difficult
9. A Little Bit of Everything 2 Very Difficult
10. Mixed Stuff 2 Very Difficult
11. Trivial Trivia - Mixed Topics Very Difficult
12. This and That 14 Very Difficult

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us