FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
10 Qn Mix For Experts D Quizzes, Trivia and Puzzles
10 Qn Mix For Experts D Quizzes, Trivia

Good Luck Answering These Trivia

Good Luck Answering These Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions

Fun Trivia
38 quizzes and 380 trivia questions.
1.
  A Challenging Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
For some perverse reason I have decided to write a quiz that is full of as many obscure facts as possible. Take it at your peril, and good luck!
Very Difficult, 10 Qns, Frideswide, Dec 26 09
Very Difficult
Frideswide
862 plays
2.
  Miscellaneous Madness XV    
Multiple Choice
 10 Qns
It's amazing what this hobby does to me. I could be floating in the pool but I'm writing a quiz instead. I hope you enjoy it and that you'll let me know if you do.
Very Difficult, 10 Qns, tigey, Jan 01 10
Very Difficult
tigey
720 plays
3.
  Trivial Decathlon    
Multiple Choice
 10 Qns
G'day quizheads, here is the inaugural Trivial Decathlon. 10 questions, 10 subjects, 10 useless but (hopefully) interesting answers. Do you have what it takes to compete for glory in this not so gruelling event?
Very Difficult, 10 Qns, suitcasemurphy, Jun 17 15
Very Difficult
suitcasemurphy
1077 plays
4.
  Useless Cool Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Cool useful facts that might make you go hummmm...
Very Difficult, 10 Qns, imnavymom, Apr 18 24
Very Difficult
imnavymom
Apr 18 24
1237 plays
5.
  A Little Bit of Everything 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Take a look around you - there are questions everywhere. But do you know the answers?
Very Difficult, 10 Qns, hhamburger, May 16 14
Very Difficult
hhamburger
1127 plays
6.
  Super Mixed Trivia II    
Multiple Choice
 10 Qns
Specially blended for your enjoyment, here's a second helping of Super Mixed Trivia!
Very Difficult, 10 Qns, cag1970, Dec 26 09
Very Difficult
cag1970
662 plays
7.
  Super Mixed Trivia III    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's the third installment of my Super Mixed Trivia series, chock full of fun, entertaining, and somewhat useless trivia. Enjoy!
Very Difficult, 10 Qns, cag1970, Jun 16 16
Very Difficult
cag1970
762 plays
8.
  Super Mixed Trivia IV    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a fresh batch of tidbits to satisfy your appetite for trivia. Enjoy!
Very Difficult, 10 Qns, cag1970, Dec 26 09
Very Difficult
cag1970
700 plays
9.
  Mixed Bag    
Multiple Choice
 10 Qns
Perhaps Sir and Madam will find this trifling quiz amusing!
Very Difficult, 10 Qns, brian59, Apr 13 24
Very Difficult
brian59
Apr 13 24
785 plays
10.
  A Little Bit of Everything 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Take a look around you - there are questions everywhere. But do you know the answers?
Very Difficult, 10 Qns, hhamburger, Nov 26 05
Very Difficult
hhamburger
511 plays
trivia question Quick Question
Where is the largest and oldest known impact crater on Earth located?

From Quiz "A Little Bit of Everything 3"




11.
  Are You Smart - Or Not?    
Multiple Choice
 10 Qns
This test will measure your logical, induction, and deduction abilities; as well as your general information knowledge. I intentionally designed this test to be a little bit hard. Some questions are tricky so be extra cautious. Enjoy!
Very Difficult, 10 Qns, leprosy, Dec 26 09
Very Difficult
leprosy
1259 plays
12.
  Oh, Yea...I Knew That!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz was designed to have a couple of questions you might get correct if you've been paying attention. The others were created just for you to make a wild guess. Good luck!
Very Difficult, 10 Qns, grand macaw 1, Nov 08 07
Very Difficult
grand macaw 1
1262 plays
13.
  General Ideas    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz just popped up in my brain, and I had to get rid of it.
Very Difficult, 10 Qns, jaydel, Nov 08 07
Very Difficult
jaydel
964 plays
14.
  More Mixed Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Have fun with general trivia from 10 different categories.
Very Difficult, 10 Qns, jmoskow, Dec 26 09
Very Difficult
jmoskow gold member
909 plays
15.
  A Little About a Lot    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz covers a wide variety of subjects. Get those brain juices flowing! Good luck.
Very Difficult, 10 Qns, SHALA, Dec 26 09
Very Difficult
SHALA
1026 plays
16.
  Trivia Extreme 5    
Multiple Choice
 10 Qns
I have returned yet again with another batch of miscellaneous questions.
Very Difficult, 10 Qns, ProjectSpam, Jul 10 20
Very Difficult
ProjectSpam
Jul 10 20
594 plays
17.
  Mixed Stuff 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Well, it's just another quiz...
Very Difficult, 10 Qns, ace_sodium, Dec 26 09
Very Difficult
ace_sodium
637 plays
18.
  Fun Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
A mixture of fun facts; hopefully you will learn something new.
Very Difficult, 10 Qns, Ken1260, May 11 22
Very Difficult
Ken1260
May 11 22
1622 plays
19.
  Strange Questions for Strange Times    
Multiple Choice
 10 Qns
Hey y'all! I decided, if I know so much information about the stupidest things that don't matter, why not make something useful of it? Have fun!
Very Difficult, 10 Qns, God'sbuddy7, Nov 08 07
Very Difficult
God'sbuddy7
928 plays
20.
  Just Some More Trivia ...    
Multiple Choice
 10 Qns
More stuff to tuck away in this trivia-filled Utopia.
Very Difficult, 10 Qns, Zeron7, May 16 14
Very Difficult
Zeron7
1293 plays
21.
  Trivial Trivia - Mixed Topics    
Multiple Choice
 10 Qns
These quizzes are on no one topic, and are in no particular order.
Very Difficult, 10 Qns, Floormatt, Dec 26 09
Very Difficult
Floormatt
1083 plays
22.
  Random Trivia 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is just a little bit of random trivia. It is US specific and a little bit heavy on American sports.
Difficult, 10 Qns, Sarah606, May 07 21
Difficult
Sarah606
May 07 21
903 plays
23.
  Bits And Pieces    
Multiple Choice
 10 Qns
Is your head filled with useless facts? If you have a passion for silly or useless info, you will enjoy this mixed quiz. I hope that if you don't get all the answers right, at least you will have learned a few more useless facts.
Very Difficult, 10 Qns, ClarinetGirl, Oct 31 14
Very Difficult
ClarinetGirl
1030 plays
24.
  Utterly Random III    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of these you'll all get, some should be somewhat more obscure...
Very Difficult, 10 Qns, gethinych, Aug 13 22
Very Difficult
gethinych
Aug 13 22
652 plays
25.
  Potpourri Plus!    
Multiple Choice
 10 Qns
The challenge here is the coverage!
Difficult, 10 Qns, rivait, Dec 26 09
Difficult
rivait
561 plays
26.
  Trivia Extreme 3    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's another quiz that is completely variegated; you really don't know what you can expect from this one.
Very Difficult, 10 Qns, ProjectSpam, Dec 26 09
Very Difficult
ProjectSpam
710 plays
27.
  This and That 14    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz with multiple categories. It's not geared towards any specific subject or chronological order. Hope you enjoy and have fun.
Very Difficult, 10 Qns, Jack1331, Dec 19 16
Very Difficult
Jack1331
646 plays
28.
  More About Everything    
Multiple Choice
 10 Qns
This is another quiz that will test your knowledge on a variety of subjects. Good luck!
Very Difficult, 10 Qns, Blinkgreday, May 16 14
Very Difficult
Blinkgreday
2026 plays
29.
  Nothing is Hard 19    
Multiple Choice
 10 Qns
I believe that nothing is difficult or impossible in this world. Here are 10 questions! Try them and DO NOT cheat!
Very Difficult, 10 Qns, me07, Dec 26 09
Very Difficult
me07
668 plays
30.
  General Mix47    
Multiple Choice
 10 Qns
A mixed bag of famous founders, to interesting inventions. Enjoy!
Very Difficult, 10 Qns, thejazzkickazz, Mar 18 15
Very Difficult
thejazzkickazz gold member
736 plays
31.
  Hodgepodge of Whatzit #1    
Multiple Choice
 10 Qns
This will be my first of hopefully many Hodgepodge of Whatzit Quizzes! I hope you enjoy.
Very Difficult, 10 Qns, Grand Macaw 1, Nov 08 07
Very Difficult
Grand Macaw 1
838 plays
32.
  Nothing Is Hard 16    
Multiple Choice
 10 Qns
I believe that nothing is difficult or impossible in this world! I would like it if you did not cheat and did this quiz honestly - PLEASE! All the best!
Very Difficult, 10 Qns, me07, Jun 08 11
Very Difficult
me07
730 plays
33.
  General Facts    
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge here. I dare you to ace it.
Very Difficult, 10 Qns, reksio99, Nov 25 05
Very Difficult
reksio99
812 plays
34.
  The Titanically Tough Ten    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz composed of questions which quiz takers will find particularly difficult.
Very Difficult, 10 Qns, cal79, Sep 29 18
Very Difficult
cal79
Sep 29 18
863 plays
35.
  Mixed Questions on Various Things    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first mixed quiz. All questions are random. I hope you learn something new and have a a good time!
Very Difficult, 10 Qns, vbs33, May 16 14
Very Difficult
vbs33
861 plays
36.
  Random Useless Trivia 2    
Multiple Choice
 10 Qns
And now... (drumroll please) TaDa! Even more useless trivia! Continue to be ridiculed by your dearest friends and perfect strangers as you dazzle them with your ever-growing plethora of trivia! (And, yes, spelling still counts!)
Very Difficult, 10 Qns, faerie2003, Jan 31 22
Very Difficult
faerie2003
Jan 31 22
1157 plays
37.
  Miscellaneous Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Know a little about a lot of things but not much about any one thing? This may be your quiz!
Very Difficult, 10 Qns, sealion, Dec 26 09
Very Difficult
sealion
991 plays
38.
  A Conglomeration of Information    
Multiple Choice
 10 Qns
How much useless information do you really know? Find out now! This quiz has 10 questions, each in a different category, to test your knowledge. By the way, these are all fill-in-the-blank questions. No multiple-choice guessing here!
Very Difficult, 10 Qns, mattc333, Dec 26 09
Very Difficult
mattc333
649 plays

Good Luck Answering These Trivia Questions

1. MOVIES- I am a Scottish actor who, among many other roles, portrayed a brilliant cannibalistic serial killer created by author Thomas Harris.

From Quiz
Trivial Decathlon

Answer: Brian Cox

That's right, Brian Cox, born June 1, 1946 in Dundee, Scotland is the only man from that country to play the psychiatrist with a taste for human flesh, Hannibal Lecter. He appeared in Michael Mann's criminally underrated 1986 film 'Manhunter', based on Harris's novel 'Red Dragon' which was later remade under that title in a 2002 version starring Edward Norton and one Sir Philip Anthony Hopkins. Hopkins was born on December 31, 1937 in Margam, Wales and garnered his first and only Oscar for his role as the deranged doctor in 'The Silence of the Lambs' (1991). Sir Thomas Sean Connery was born on August 25, 1930 in Edinburgh, Scotland and will always be the ONLY James Bond in my humble opinion. William John 'Liam' Neeson was born on June 7, 1952 in Ballymena, Northern Ireland. Cox has been prolific of late, appearing in films such as 'Red Eye', 'Match Point' and 'The Ringer' (all 2005). He has also brought some memorable villains to the big screen, most notably in 'The Bourne Supremacy', 'Troy' and 'X-Men 2'.

2. What do the Olympic games of 1968, 1972, 1976, 1980 have in common?

From Quiz General Ideas

Answer: The names of the host cities all started with the same letter

Mexico City, Munich, Montreal and Moscow were the hosts in chronological order. Montreal and Moscow suffered boycotts, Munich had to deal with a terrorist attack, and obviously Mexico and Montreal are not on the same continent as Munich and Moscow.

3. What strange ingredient is found in the soda drink Mountain Dew?

From Quiz Strange Questions for Strange Times

Answer: Orange Juice

I was hanging out with a friend, and he all of the sudden yelled, "There's orange juice in Mountain Dew!" Sure enough, there it was, staring me in the face! It was like, the third thing mentioned.

4. Where was the last Playboy Club to close in the United States located?

From Quiz Hodgepodge of Whatzit #1

Answer: Lansing, Michigan

The Lansing, MI Playboy Club closed its doors in 1988. The last International Playboy Club to close was in Manila (1991).

5. What is the middle name of Vice President Dick Cheney?

From Quiz Oh, Yea...I Knew That!

Answer: Bruce

Mr. Cheney was born in Lincoln, Nebraska, on January 30, 1941 and grew up in Casper, Wyoming. Casper, Wyoming was the point of convergence for all of the major westward trails during the 1800's - Oregon Trail, Mormon Trail, Bridger Trail, Bozeman Trail, and Pony Express Trail.

6. What is the correct spelling for the plural form of the word "Cyclops"?

From Quiz Mixed Questions on Various Things

Answer: Cyclopes

Very interesting on how they add an 'e' before the last 's' in Cyclops to plural it. This is a very odd plural word. This is how the plural is formed in Greek.

7. When did the classic red English telephone kiosk appear on the streets?

From Quiz A Little Bit of Everything 3

Answer: 1926

The first standardized Kiosk (K1) actually appeared in 1921. However it was white and had a totally different design than the one everybody knows. That one (the K2) was designed by Sir Giles Gilbert Scott, an architect renowned for his churches. He did however also design Battersea Power Station, still one of the most recognizable landmarks of London. It has to be said however, that only very few K2s were actually made. It's really the K6, which Scott re-designed with an eye to mass production and which was introduced in 1936 that firmly embedded the design as a symbol of England. And it was not until 1968 that a totally new design was adopted.

8. What language is the word "robot" from?

From Quiz Are You Smart - Or Not?

Answer: Czech

The word "robota" has several meanings including: forced labor, work, forced workers, or slave.

9. How many facets does one eye of a dragonfly have?

From Quiz A Little Bit of Everything 2

Answer: Up to 30.000

Together with bees, dragonflies have the largest eyes in the insect world. They allow these insects almost 360° vision without moving their head. Each of the facets contains receptors for different spectrums. And each facet points in one specific direction, giving them great capabilities to detect movement.

10. Geography: What was the original name of Atlanta, Georgia?

From Quiz More Mixed Trivia

Answer: Terminus

The city was founded in 1837 as Terminus. The town was the termination of a new railroad line. In 1842, the city was renamed Marthasville after the governor's daughter. (Can you imagine the 1996 Marthasville Olympic Games?) In 1845, the name Atlanta was adopted. The Chattahoochee River flows through Atlanta and has great jogging paths on the north side.

11. Lawrence Joel, the man for whom the city of Winston-Salem, North Carolina, named its new coliseum in 1989, was known for doing what?

From Quiz Super Mixed Trivia IV

Answer: Winning the Medal of Honor

A native of Winston-Salem, Lawrence Joel became the first African-American since the Spanish-American War to not receive the Medal of Honor posthumously. A medic in the US Army during the Vietnam War, Joel risked his life to tend to injured comrades, despite being wounded himself. President Lyndon Johnson presented Joel the Medal of Honor in 1967. After his death in 1984, Joel was buried at Arlington National Cemetery. The arena, Lawrence Joel Veterans Memorial Coliseum, is home to the Wake Forest Demon Deacons basketball team and honors Joel and all veterans from Forsyth County. The arena was officially dedicated on August 28, 1989.(Thanks to ljvm.com and arlingtoncemetery.net for additional information.)

12. What is the capital of Florida?

From Quiz Random Trivia 2

Answer: Tallahassee

Tallahasse, Florida was made the capitol because it was half way between Saint Augustine and Pensacola, the two largest cities in Florida at the time. Tallahassee is the home to Florida State University and Florida A & M University.

13. Bill Watrous is one of the all-time great players of what instrument?

From Quiz Trivia Extreme 3

Answer: Trombone

Bill never really had any formal lessons in playing the trombone - everything he learned was acquired from his father.

14. Who said this? "We were young and the children of a revolution. We wanted to be part of it, to feel that we were fighting for it."

From Quiz The Titanically Tough Ten

Answer: Anonymous

This quote came from an unnamed Cuban guerrilla fighting in Africa during the 1970's. It was not unusual for revolutionaries to go and fight in countries other than their own.

15. In 1999, NASA officially renamed its Lewis Research Center for which famous astronaut?

From Quiz Super Mixed Trivia II

Answer: John Glenn

Adjacent to Cleveland Hopkins International Airport, the Lewis Research Center was established as the Aircraft Engine Research Laboratory for NACA (the National Advisory Committee for Aeronautics) in 1941. By the time it was renamed in honor of former center director George W. Lewis, who died in 1948, the center had taken on research on other forms of aerospace and aeronautical propulsion. On March 1, 1999, the center was renamed Glenn Research Center at Lewis Field, in honor of both Lewis and Ohio native John Glenn. The center continues its work in propulsion research and also leads the space program's research on microgravity science, aircraft instrumentation and deicing. The center also holds the distinction of being the first NASA research branch to win an Emmy Award, for its work with Ku band communications satellites. (Thanks to the Glenn Research Center at Lewis Field website for historical information on the research center.)

16. What is the medical term 'singultus' used to describe?

From Quiz A Challenging Quiz

Answer: Hiccups

Hiccups can be caused by many different factors, notable amongst which are stress, eating too fast and drunkenness, but in most cases they stop after a few minutes or so.

17. At the end of the 11th Century, the Patriarch of Constantinople condemned the CHARISTIKARIOI....what were they?

From Quiz Mixed Bag

Answer: Lay protectors of monastic houses

Monophysites and Manichaeans held heretical beliefs in the first thousand years of Christianity, the latter the followers of 4th Century Mani, who taught that all material creation was the work of the Devil. Flagellants were quasi-heretical, in the latter Middle Ages seeking to expiate their sins by self-flagellation. (Anyone for Masochism?!)

18. In May 1991 a routine space mission launched from Earth. However, when the flight engineer returned, 10 months later, he could not go back to the country he had left. Why not?

From Quiz Utterly Random III

Answer: It no longer existed

The flight engineer for the mission to the Mir Space Station was Sergei Krikalev (or Krikalyev), and the country was of course the Union of Soviet Socialist Republics, which no longer existed when he returned on March 25 1992. ['Europe - A History' by Norman Davies]

19. Who wrote the following line: "Mary had a little lamb"?

From Quiz Fun Facts

Answer: Sarah Josepha Hale

It's from the poem "Mary's Lamb". How many of you knew that was the actual title and not "Mary Had a Little Lamb"? She was also very instrumental in getting Abraham Lincoln to establish Thanksgiving as a national holiday.

20. Palembang is a/an _______ in ___________ Indonesia.

From Quiz Nothing is Hard 19

Answer: city; western

Palembang is a city in western Indonesia. It is the capital of South Sumatra Province and is a port on the Musi River which is the biggest and longest river in South Sumatra. It divides Palembang into two parts: Seberang Ulu (Upper side) and Seberang Ilir (Lower Side).

21. According to the Islamic calendar, which is the tenth month of the year?

From Quiz Nothing Is Hard 16

Answer: Shawwal

There are twelve months in the Islamic calendar. They are (in order from first to last): Muharram, Safar, Rabii-ul-Awwal, Rabii-ul-Thani, Jamadi Al Ula, Jamadi Al Thaniya, Rajab, Shaban, Ramadan, Shawwal, Dhul-Qadah, Dhul-Hijjah.

22. How did Jesse Owens die?

From Quiz Mixed Stuff 2

Answer: Lung Cancer

Born as James Cleveland Owens, he got the name Jesse because on his first day of school, his teacher introduced him as Jesse. Somehow the name stuck! He died in 1980.

23. In what US state did the Mormon religion originate?

From Quiz More About Everything

Answer: New York

The religion was first started in New York. It then moved to Illinois. After that, it went to Utah where it is still centered today.

24. Approximately how many teeth does a snail have?

From Quiz Miscellaneous Trivia

Answer: 25,000

25. Rats multiply so quickly that in only 18 months, two rats could effectively have how many descendants?

From Quiz Just Some More Trivia ...

Answer: 1,000,000

According to 'National Geographic's web site, this is exponentially a true number.

26. ARTS and ENTERTAINMENT: What is the name of the doctor in the movie 'Silence of the Lambs'?

From Quiz A Conglomeration of Information

Answer: Hannibal Lector & Hannibal Lecter & Lector & Lecter

Hello, Clarice!

27. Finish the phrase: 8 maids-a-________

From Quiz Random Useless Trivia 2

Answer: Milking & milking

from the Twelve Days of Christmas

28. In 1995, Ireland lifted a 58 year ban on what?

From Quiz A Little About a Lot

Answer: Divorce

29. What inventor inspired Herman Hollerith to invent the punch-card system, used in the US census of 1880?

From Quiz General Mix47

Answer: Jacquard

This is category 14648
Last Updated Jun 18 2024 11:28 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.