FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trivia Extreme 3
Quiz about Trivia Extreme 3

Trivia Extreme 3 Trivia Quiz


Here's another quiz that is completely variegated; you really don't know what you can expect from this one.

A multiple-choice quiz by ProjectSpam. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Author
ProjectSpam
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
136,836
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
710
- -
Question 1 of 10
1. Bill Watrous is one of the all-time great players of what instrument? Hint


Question 2 of 10
2. As of 2002, what is the eighth most populous country in the world? Hint


Question 3 of 10
3. In Norse mythology, who was the god of light, spring, peace, and joy? Hint


Question 4 of 10
4. U.S. President Franklin Pierce was born in which U.S. state? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these songs is not used in 'Sweatin' to the Oldies 2' featuring Richard Simmons? Hint


Question 6 of 10
6. 'Esomeprazole magnesium' is more commonly known as what medication? Hint


Question 7 of 10
7. Who won Nascar's fourth Winston Cup, in 1952? Hint


Question 8 of 10
8. What continent is home of the animal (scientific name given...) 'Acinonyx jubatus'? Hint


Question 9 of 10
9. According to slang, if someone 'did the technicolor yawn,' what did the person do? Hint


Question 10 of 10
10. Act 1, Scene 5 of Shakespeare's play 'Coriolanus' takes place where? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 172: 5/10
May 17 2024 : Guest 98: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bill Watrous is one of the all-time great players of what instrument?

Answer: Trombone

Bill never really had any formal lessons in playing the trombone - everything he learned was acquired from his father.
2. As of 2002, what is the eighth most populous country in the world?

Answer: Bangladesh

As of 2002, they have 133,376,684. Russia is seventh with 144,978,573.
3. In Norse mythology, who was the god of light, spring, peace, and joy?

Answer: Baldur

Also spelled "Balder" and "Baldr", Baldur was the son of Odin,the head of the chief gods and also a co-creator of the world. Baldur was eventually slain by Hoth, the blind god of night and darkness.
4. U.S. President Franklin Pierce was born in which U.S. state?

Answer: New Hampshire

He was born on November 23, 1804 in Hillsboro, NH. His death came on October 8, 1869.
5. Which of these songs is not used in 'Sweatin' to the Oldies 2' featuring Richard Simmons?

Answer: Rock Around the Clock

'Sweatin' to the Oldies' was Richard Simmons' big hit, and the follow-up did not disappoint his fans... if he has any.
6. 'Esomeprazole magnesium' is more commonly known as what medication?

Answer: Nexium

Nexium is 'the purple pill' and is used to treat Acid Reflux Disease.
7. Who won Nascar's fourth Winston Cup, in 1952?

Answer: Tim Flock

He drove a Hudson that year and cruised with eight victories, giving him earnings of $20,210.
8. What continent is home of the animal (scientific name given...) 'Acinonyx jubatus'?

Answer: Africa

The creature indeed lives in Africa, as the scientific name is for the lovable cheetah. Cheetahs hunt gazelles, wildebeest, impalas, and others for food.
9. According to slang, if someone 'did the technicolor yawn,' what did the person do?

Answer: Vomit

This isn't current slang, as you may be able to tell.
10. Act 1, Scene 5 of Shakespeare's play 'Coriolanus' takes place where?

Answer: Corioli, a Street

This opens up with the Romans about to take spoils to Rome. Marcius and Lartius then discuss their actions.
Source: Author ProjectSpam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. More About Everything Very Difficult
2. Fun Facts Very Difficult
3. Just Some More Trivia ... Very Difficult
4. Oh, Yea...I Knew That! Very Difficult
5. Are You Smart - Or Not? Very Difficult
6. Useless Cool Facts Very Difficult
7. Random Useless Trivia 2 Very Difficult
8. A Little Bit of Everything 3 Very Difficult
9. Trivial Decathlon Very Difficult
10. Trivial Trivia - Mixed Topics Very Difficult
11. Bits And Pieces Very Difficult
12. A Little About a Lot Very Difficult

6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us