FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Oh YeaI Knew That
Quiz about Oh YeaI Knew That

Oh, Yea...I Knew That! Trivia Quiz


This quiz was designed to have a couple of questions you might get correct if you've been paying attention. The others were created just for you to make a wild guess. Good luck!

A multiple-choice quiz by grand macaw 1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
200,329
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1262
- -
Question 1 of 10
1. What is the middle name of Vice President Dick Cheney? Hint


Question 2 of 10
2. She was the third U.S. Navy Aircraft Carrier (CV-3). What was her name? Hint


Question 3 of 10
3. What U.S. State are you from if you are known as a "Nutmegger"? Hint


Question 4 of 10
4. Which Musical raised its curtains for the first time at New York's Majestic Theater on April 7, 1949? Hint


Question 5 of 10
5. 2004 marked the re-election of the 43rd President of the United States, George Walker Bush. Prior to the 2004 election, how many U.S. Presidential Elections had been held? Hint


Question 6 of 10
6. Which U.S. television show's debut episode aired on September 17, 1965? Hint


Question 7 of 10
7. According to the Beaufort Scale, wind speeds of 17-21 MPH are called? Hint


Question 8 of 10
8. The 2004 Presidential Candidate was John Kerry. What is his middle name? Hint


Question 9 of 10
9. What was the mascot of the 1976 Olympic Winter Games held in Innsbruck, Austria, named? Hint


Question 10 of 10
10. According to the Mohs Scale for relative hardness of minerals, which mineral is the hardest of the minerals listed in this question? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the middle name of Vice President Dick Cheney?

Answer: Bruce

Mr. Cheney was born in Lincoln, Nebraska, on January 30, 1941 and grew up in Casper, Wyoming. Casper, Wyoming was the point of convergence for all of the major westward trails during the 1800's - Oregon Trail, Mormon Trail, Bridger Trail, Bozeman Trail, and Pony Express Trail.
2. She was the third U.S. Navy Aircraft Carrier (CV-3). What was her name?

Answer: U.S.S. Saratoga

The U.S.S. Saratoga survived serious damage from Japanese Kamikaze attacks in February 1945, with five planes scoring direct hits on the carrier within a span of just three minutes. 123 of Saratoga's crew were killed in these attacks.
When WWII ended, U.S.S. Saratoga was utilized as a transport to bring soldiers home from the Pacific theatre. More than 29,000 Pacific War Veterans returned home aboard the "Sara".
It took, not one but, TWO atomic bomb tests at Bikini Atoll to finally send the U.S.S. Saratoga CV-3 to her final resting place at the bottom of the Pacific Ocean.
3. What U.S. State are you from if you are known as a "Nutmegger"?

Answer: Connecticut

Ohio...Ohioan or Buckeye
Delaware...Delawarean (del-a-WARE-ee-an)
Rhode Isalnd...Rhode Islander
4. Which Musical raised its curtains for the first time at New York's Majestic Theater on April 7, 1949?

Answer: South Pacific

It closed after 1,925 performances on January 16, 1954. South Pacific was written by Rodgers & Hammerstein.
5. 2004 marked the re-election of the 43rd President of the United States, George Walker Bush. Prior to the 2004 election, how many U.S. Presidential Elections had been held?

Answer: 54

Franklin Delano Roosevelt won 4 U.S. Presidential Elections and had three different Vice-Presidents.
John N. Garner (Texas), Henry A. Wallace (Iowa) and Harry S. Truman (Missouri) all served with FDR. Harry Truman had been Vice-President less than three months when the death of FDR thrust him into the U.S. Presidency.
6. Which U.S. television show's debut episode aired on September 17, 1965?

Answer: Hogan's Heroes

"Hogan's Heroes" debut episode was titled "The Informer".
"The Beverly Hillbillies" debuted September 26, 1962.
"I Dream Of Jeannie" debuted the episode "The Lady in the Bottle" on September 18, 1965.
On September 17, 1964 "Bewitched" debuted with the episode, "I, Darrin, Take This Witch, Samantha."
7. According to the Beaufort Scale, wind speeds of 17-21 MPH are called?

Answer: Fresh Breeze

Light Breeze is 4-6 MPH.
Gentle Breeze is 7-10 MPH.
Moderate Breeze is 11-16 MPH.
Strong Breeze is 22-37 MPH.
8. The 2004 Presidential Candidate was John Kerry. What is his middle name?

Answer: Forbes

John Forbes Kerry was born on December 11, 1943 at Fitzsimons Army Hospital in Aurora, Colorado. Fitzsimons Army Hospital was named after Lt. William T. Fitzsimons , the first U.S. causalty in World War I.
9. What was the mascot of the 1976 Olympic Winter Games held in Innsbruck, Austria, named?

Answer: Schneemandl

Schneemandl was a tyrolean snowman.
Roni was the raccoon mascot at the 1980 Lake Placid Winter Games.
Vucko was the wolf mascot of the 1984 Sarajevo Winter Games.
10. According to the Mohs Scale for relative hardness of minerals, which mineral is the hardest of the minerals listed in this question?

Answer: Orthoclase

The list goes from Talc (the softest) to Diamond (the hardest).
1----Talc
2----Gypsum
3----Calcite
4----Flourite
5----Apatite
6----Orthoclase
7----Quartz
8----Topaz
9----Corundum
10---Diamond
Source: Author grand macaw 1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Potpourri Plus! Difficult
2. Random Trivia 2 Difficult
3. Trivia Extreme 5 Very Difficult
4. Trivial Decathlon Very Difficult
5. Strange Questions for Strange Times Very Difficult
6. Random Useless Trivia 2 Very Difficult
7. Miscellaneous Madness XV Very Difficult
8. Trivia Extreme 3 Very Difficult
9. A Little Bit of Everything 2 Very Difficult
10. Mixed Stuff 2 Very Difficult
11. Trivial Trivia - Mixed Topics Very Difficult
12. This and That 14 Very Difficult

6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us