FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Trivial Trivia  Mixed Topics
Quiz about Trivial Trivia  Mixed Topics

Trivial Trivia - Mixed Topics Trivia Quiz


These quizzes are on no one topic, and are in no particular order.

A multiple-choice quiz by Floormatt. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Author
Floormatt
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,523
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1084
- -
Question 1 of 10
1. If you have been on the planet Mercury for five of its rotations, approximately how many times has Mercury gone around the sun? Hint


Question 2 of 10
2. Does Zaire (Democratic Republic of Congo) share a land border with Tanzania?


Question 3 of 10
3. Who was the author of the Caldecott winning novel "Golem"? Hint


Question 4 of 10
4. On the periodic table, what is the atomic weight of Xenon? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these movies did Ridley Scott NOT direct? Hint


Question 6 of 10
6. What was the last name of the Serbian terrorist who assassinated Crown Prince Ferdinand at the beginning of World War One? His first name was Gavrilo. Hint


Question 7 of 10
7. According to the census data in 2001, what was the most populous city in the world? Hint


Question 8 of 10
8. Statistically, what was the most dangerous job in America in 1999? Hint


Question 9 of 10
9. What mountain is the fourth highest in the world? Hint


Question 10 of 10
10. The man who will be hosting "The Mole: Celebrity Edition" in 2003 is well known for hosting which of these shows? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 136: 2/10
Jun 11 2024 : Guest 172: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you have been on the planet Mercury for five of its rotations, approximately how many times has Mercury gone around the sun?

Answer: 3 and 1/3 times

Mercury takes 59 Earth days to rotate, and 88 days to go around the sun. 5x59=295, and 295 divided by 88 is 3.35.
2. Does Zaire (Democratic Republic of Congo) share a land border with Tanzania?

Answer: No

It has a water border with Tanzania, called Lake Tanganyika, but does not have a land border.
3. Who was the author of the Caldecott winning novel "Golem"?

Answer: David Wisniewski

He is also an illustrator who wrote "Rain Player" and "The Wave of the Sea-Wolf".
4. On the periodic table, what is the atomic weight of Xenon?

Answer: 131.3

Xenon is a noble gas and is number 54 on the table.
5. Which of these movies did Ridley Scott NOT direct?

Answer: Red Dragon

He did however direct the previous movie "Hannibal".
6. What was the last name of the Serbian terrorist who assassinated Crown Prince Ferdinand at the beginning of World War One? His first name was Gavrilo.

Answer: Princip

He was a member of the terrorist group Black Hand who killed the Crown Prince of Austria-Hungary in 1914.
7. According to the census data in 2001, what was the most populous city in the world?

Answer: Mumbai (Bombay), India

There were 12 million people in 2001. The 2000 census in Brazil made Sao Paulo second at 10.5 million, Tokyo was measured that same year at 8 million and Shanghai was estimated at 9 million in 1995.
8. Statistically, what was the most dangerous job in America in 1999?

Answer: Meat packing

When I started to research this question, I thought it was the President of the United States, but learned it was a slaughterhouse worker. One-quarter of the USA's 150,000 slaughterhouse workers suffer from work-related injuries or disease. Meatpacking has the highest percentage of serious injuries, measured in terms of days off. Approximately 40,000 workers are wounded or injured in this industry every year.
9. What mountain is the fourth highest in the world?

Answer: Lhotse

Mount Everest is the world's highest mountain, Mount Godwin-Austin or K2 is the second highest, the third highest is Kanchenjunga, Makalu is fifth, Cho Oyu is sixth and Dhaulegiri is seventh.
10. The man who will be hosting "The Mole: Celebrity Edition" in 2003 is well known for hosting which of these shows?

Answer: None of these

He is Ahmad Rashad, the host of TNN's "Real TV". Appearing on this series will be Michael Boatman, Corbin Bernsen, Kim Coles, Kathy Griffin, Stephen Baldwin, Frederique and Erik von Detten.
Source: Author Floormatt

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Little About a Lot Very Difficult
2. Nothing is Hard 19 Very Difficult
3. Useless Cool Facts Very Difficult
4. Strange Questions for Strange Times Very Difficult
5. Oh, Yea...I Knew That! Very Difficult
6. Potpourri Plus! Difficult
7. Super Mixed Trivia IV Very Difficult
8. General Facts Very Difficult
9. Mixed Bag Very Difficult
10. Trivia Extreme 3 Very Difficult
11. Are You Smart - Or Not? Very Difficult
12. General Ideas Very Difficult

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us