FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Just Some More Trivia
Quiz about Just Some More Trivia

Just Some More Trivia ... Trivia Quiz


More stuff to tuck away in this trivia-filled Utopia.

A multiple-choice quiz by Zeron7. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. 10 Qn Mix For Experts D

Author
Zeron7
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,495
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
3 / 10
Plays
1293
- -
Question 1 of 10
1. Rats multiply so quickly that in only 18 months, two rats could effectively have how many descendants? Hint


Question 2 of 10
2. What is the longest (non-interstate) US Highway in the United States? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following creatures does not possess a functioning brain? Hint


Question 4 of 10
4. Human conception occurs most often during which month? Hint


Question 5 of 10
5. When completely straightened, a typical wire coat hanger is how long? Hint


Question 6 of 10
6. The L.L. in L.L. Bean stands for what? Hint


Question 7 of 10
7. The original animal-like name for St. Paul, Minnesota was what? Hint


Question 8 of 10
8. Where can the only freshwater sharks in the world be found? Hint


Question 9 of 10
9. What famous Native American appeared on the back of the U.S. Twenty Dollar Bill in 1875? Hint


Question 10 of 10
10. UNIX is a trademark of AT and T; who owns the trademark Ethernet? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Rats multiply so quickly that in only 18 months, two rats could effectively have how many descendants?

Answer: 1,000,000

According to 'National Geographic's web site, this is exponentially a true number.
2. What is the longest (non-interstate) US Highway in the United States?

Answer: US 6

Per the US Department of Transportation US 6 is by far the longest. It goes through 14 states, beginning in Cape Cod, Massachusetts and terminating in Bishop, California. That which used to be most of the old and famous Route 66 is now part of various interstates.
3. Which of the following creatures does not possess a functioning brain?

Answer: Starfish

The starfish does possess a neural network, but no central processing brain.
4. Human conception occurs most often during which month?

Answer: December

Probably explains why September has the highest birth rate.
5. When completely straightened, a typical wire coat hanger is how long?

Answer: 44 inches

Not something that springs up in everyday conversation, but a good blurb for any trivia buff.
6. The L.L. in L.L. Bean stands for what?

Answer: Leon Leonwood

Leon Leonwood Bean was the founder of L.L. Bean Inc. He invented 'The Maine Hunting Boot' in Freeport, ME in 1911. The company was founded via a four-page mailer to a list of out of state hunters one year later.
7. The original animal-like name for St. Paul, Minnesota was what?

Answer: Pig's Eye

Named for the only saloon in the region at the time.
8. Where can the only freshwater sharks in the world be found?

Answer: Lake Nicaragua (Central America)

All have the climate, but only Lake Nicaragua provided a former past oceanic access and the evolutionary means for this to occur.
9. What famous Native American appeared on the back of the U.S. Twenty Dollar Bill in 1875?

Answer: Pocahontas

A petition in Virginia started it all. Interesting enough though, she was a British subject due to her marraige to John Rolfe.
10. UNIX is a trademark of AT and T; who owns the trademark Ethernet?

Answer: Xerox

They were the first to develop the technology intended for networking 'smart copiers' years ago.
Source: Author Zeron7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Little About a Lot Very Difficult
2. Trivial Trivia - Mixed Topics Very Difficult
3. Nothing is Hard 19 Very Difficult
4. Useless Cool Facts Very Difficult
5. Strange Questions for Strange Times Very Difficult
6. Oh, Yea...I Knew That! Very Difficult
7. Potpourri Plus! Difficult
8. Super Mixed Trivia IV Very Difficult
9. General Facts Very Difficult
10. Mixed Bag Very Difficult
11. Trivia Extreme 3 Very Difficult
12. Are You Smart - Or Not? Very Difficult

6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us