FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Caveman Explains All
Quiz about Caveman Explains All

Caveman Explains All! Trivia Quiz


This quiz features a recently found caveman named Blaffo. He will explain things the best he can. Try to figure out what he's talking about. I'll give some hints also. (Entertainment heavy questions.)

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Average D

Author
madasasnake
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
342,303
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1188
Last 3 plays: TurkishLizzy (7/10), crossesq (10/10), Guest 174 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. I watch a movie with Blaffo. Here is what he had to say: "Blaffo scared. Big hot rock come high in air. Split then go boom boom bang down. Mad water chase metal horse". What movie did we see?
Hint


Question 2 of 10
2. Blaffo is rattled, so I put on some music to calm him down. This works pretty well. He really likes one band, so we listen to their first album. It was released in 1976. The band hailed from New York. Blaffo had this to say: "Blaffo like. Four guy look like me. Bang bang boom bop boom fast boom bang bop boom done. Next song same thing. Tall guy good singer". What band were we listening to? Hint


Question 3 of 10
3. The music has my new friend wound up, so I decide to take him outside for awhile. I try to show him how to do some yard work but he gets frightened. Blaffo says, "Little metal monster very noisy, smelly too, eat ground and spit out green stuff". What is Blaffo describing? Hint


Question 4 of 10
4. To calm him down, we go for a walk and we stop at a nearby park. Blaffo is amused by some children playing a game. Blaffo says, "Little people make two lines, yell at each other and then one kid try to break other line or kid joins them". Which game is Blaffo describing? Hint


Question 5 of 10
5. Blaffo is hungry so we stop at a local diner for some food. He can't read so I order some food for him. After dinner, Blaffo says, "Blaffo like, meat good, stuck on bones, sauce tangy, greasy sticks good, no like green stuff". What did I order Blaffo? Hint


Question 6 of 10
6. We come across a video store and stop in. Blaffo can't read, so he just grabs movies with covers he likes. At home, we watch the first movie. Blaffo says, "Me like. Crazy fuzzy animal bite people, people go crazy, man wake up alone and everyone try to eat him, find new friends no eat him". Which movie did we watch? Hint


Question 7 of 10
7. I pop some popcorn which Blaffo enjoys. We watch the next movie. Blaffo says, "Movie good, little girl no shoes like me, small boy likes her, little girl likes blood, old man help her get some, old man no fly, boy and girl together in end". Which movie was this? Hint


Question 8 of 10
8. It's getting late so I decide we should watch some late night television to wind down. I spot my favorite late night talk show. Blaffo says, "Wild man dance around, red hair, act goofy, funny, invisible string". Which show were we watching? Hint


Question 9 of 10
9. It's bed time. I make a bed for Blaffo, which he doesn't like. He sleeps on the floor in the garage. In the morning we have cereal for breakfast. Blaffo says, "Food good, noisy when eat, orange, man funny blue hat on box, whiskers too". Which cereal did we have for breakfast? Hint


Question 10 of 10
10. Blaffo seems very sad. I have an idea to cheer him up. I take him to a cave. He is a cave man, right? I bring my camera along to snap some pictures. Blaffo is very happy and says, "Cave nice, empty tubes, melt stones, frog's rest, happy happy". This cave is located in Wisconsin, and it opened for tours in 1940. Which cave did we visit? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : TurkishLizzy: 7/10
May 01 2024 : crossesq: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 174: 8/10
Apr 05 2024 : Hayes1953: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 68: 7/10
Mar 30 2024 : i-a-n: 7/10
Mar 30 2024 : Guest 31: 5/10
Mar 30 2024 : FilmFane: 8/10
Mar 30 2024 : Guest 76: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I watch a movie with Blaffo. Here is what he had to say: "Blaffo scared. Big hot rock come high in air. Split then go boom boom bang down. Mad water chase metal horse". What movie did we see?

Answer: Deep Impact

Blaffo was describing "Deep Impact". It tells about a comet (big hot rock) heading for Earth. It's split into two pieces by a nuclear bomb. One fragment hits Earth and causes a mega-tsunami (mad water). The wave is dodged by some of the main characters on a motorcycle (metal horse).
2. Blaffo is rattled, so I put on some music to calm him down. This works pretty well. He really likes one band, so we listen to their first album. It was released in 1976. The band hailed from New York. Blaffo had this to say: "Blaffo like. Four guy look like me. Bang bang boom bop boom fast boom bang bop boom done. Next song same thing. Tall guy good singer". What band were we listening to?

Answer: The Ramones

Blaffo liked The Ramones self-titled debut album. The album cover shows the band in leather jackets and blue jeans standing up against a wall. Lead singer Joey Ramone was quite tall standing six feet six inches tall. The album features classic songs "Blitzkrieg Bop" and "Beat on the Brat". The longest song on the album is only just over two and a half minutes long.
3. The music has my new friend wound up, so I decide to take him outside for awhile. I try to show him how to do some yard work but he gets frightened. Blaffo says, "Little metal monster very noisy, smelly too, eat ground and spit out green stuff". What is Blaffo describing?

Answer: Lawn mower

Blaffo didn't like the lawn mower (little metal monster) or the the green stuff (grass). Lawn mowers use blades to cut grass.
4. To calm him down, we go for a walk and we stop at a nearby park. Blaffo is amused by some children playing a game. Blaffo says, "Little people make two lines, yell at each other and then one kid try to break other line or kid joins them". Which game is Blaffo describing?

Answer: Red Rover

Red Rover (sometimes called Octopus Tag) usually involves at least ten people split into two groups. Each group is normally about thirty feet apart. The people in each group form a line by joining their hands together. One team will yell "Red rover, red rover, send (one of the players' names) over". That player will run at the other team and try to break through their hands. If he fails, he becomes a member of that team. If he succeeds, he picks one of the two players from which he broke through to join the other team. You play until one team is eliminated.

It can be dangerous game for children to play.
5. Blaffo is hungry so we stop at a local diner for some food. He can't read so I order some food for him. After dinner, Blaffo says, "Blaffo like, meat good, stuck on bones, sauce tangy, greasy sticks good, no like green stuff". What did I order Blaffo?

Answer: Ribs, French fries and a salad

Being a caveman, I figured he would like ribs (meat). The French fries (greasy sticks) he enjoyed also, but not with ketchup. Blaffo didn't like the salad (green stuff), but he is a caveman after all. He also might have remembered the lawn mower spitting out green stuff from earlier.
6. We come across a video store and stop in. Blaffo can't read, so he just grabs movies with covers he likes. At home, we watch the first movie. Blaffo says, "Me like. Crazy fuzzy animal bite people, people go crazy, man wake up alone and everyone try to eat him, find new friends no eat him". Which movie did we watch?

Answer: 28 Days Later

The movie begins with animal activists trying to release some lab monkeys that are being tested upon. They are infected with "The Rage" and pass it on to the people by biting them. This causes people to become flesh-hungry freaks. The main character wakes up in the hospital (after being unconscious for a period of time) to find people have gone crazy. He comes across some people that aren't infected and the story continue from there. I won't ruin it if you haven't seen it, but it's a real good choice by Blaffo.
7. I pop some popcorn which Blaffo enjoys. We watch the next movie. Blaffo says, "Movie good, little girl no shoes like me, small boy likes her, little girl likes blood, old man help her get some, old man no fly, boy and girl together in end". Which movie was this?

Answer: Let Me In

"Let Me In" tells the story of Owen and Abby. Owen is a wimpy 12-year-old boy who is bullied in school. He sees Abby and an older man moving into his apartment building. It's winter and she doesn't have any shoes on. It's a great movie so I won't ruin the rest. Blaffo gave away enough already.
8. It's getting late so I decide we should watch some late night television to wind down. I spot my favorite late night talk show. Blaffo says, "Wild man dance around, red hair, act goofy, funny, invisible string". Which show were we watching?

Answer: Conan

Conan O'Brien's show "Conan" has been featured on the TBS network. He also hosted "Late Night" (1993-2009) and the "Tonight Show" (2009-2010). O'Brien was born in 1963 and, yes, that is his real birth name. He was a writer on "Saturday Night Live" and "The Simpsons". Blaffo likes how he acts the fool.
9. It's bed time. I make a bed for Blaffo, which he doesn't like. He sleeps on the floor in the garage. In the morning we have cereal for breakfast. Blaffo says, "Food good, noisy when eat, orange, man funny blue hat on box, whiskers too". Which cereal did we have for breakfast?

Answer: Cap'N Crunch

Cap'N Crunch came out in 1963. It has crunchy orange rectangles. It's mascot is a captain with a blue hat and mustache. There are other varieties but the original is my favorite.
10. Blaffo seems very sad. I have an idea to cheer him up. I take him to a cave. He is a cave man, right? I bring my camera along to snap some pictures. Blaffo is very happy and says, "Cave nice, empty tubes, melt stones, frog's rest, happy happy". This cave is located in Wisconsin, and it opened for tours in 1940. Which cave did we visit?

Answer: Cave of the Mounds

Cave of the Mounds is a limestone cave. It's a very impressive cave and features many formations. It has Soda Straws (empty tubes), flow stones (melting stones), Lily Pads (frog's rest) and many others.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Scattered Mix-a-thon:

A few random quizzes about travel, music and whatever!

  1. Your Gasoline Is Free! Very Easy
  2. Your Gasoline Is Free 2: The Cave Man Easier
  3. 1970 - My Own Year: Obscure Edition Average
  4. Ted Cassidy: The Man Behind the Lurch Easier
  5. Caveman Explains All! Average
  6. Deleted, Leftover, Table-Scraps and Forgotten Average
  7. Hades & Heavens Easier

5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us