FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Your Gasoline Is Free
Quiz about Your Gasoline Is Free

Your Gasoline Is Free! Trivia Quiz


I've decided to go on a long road trip. I'll stop here and there. I'll give you some clues and you have to guess which U.S. state I'm in. Remember to take this trip; your gasoline is free.

A multiple-choice quiz by madasasnake. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Travel

Author
madasasnake
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
338,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2424
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (8/10), Guest 76 (10/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I have some vacation time and I've decided to go on a road trip. I pack some clothes and a cooler full of soda. First stop is the gas station to fill up the tank. Now I'm on my way. I decide to stop first by Lambeau Field to take a quick stadium tour. I travel southwest down to the city of Spring Green. I stop at the nearby House on the Rock attraction. I then travel east to Madison to see the capital building. Which state am I in? Hint


Question 2 of 10
2. I decide to travel southeast and cross into a new state. I come to the city of Rockford, Illinois. I decide to gas up the car and stay the night. In the morning, I want to go west. I travel into yet another state, going through the city of Dubuque. I'm a big fan of caves, so I stop by Spook Cave which is near McGregor. I then travel to Cedar Rapids to gas up and get some rest. Which state am I in now? Hint


Question 3 of 10
3. Well-rested, I travel due west into another state. I stop by the world's largest ball of stamps in Omaha. Then I visit the state capital, Lincoln. I also take a long drive to Alliance to see the tourist attraction Carhenge. I gas up and spend the night. Which state am I in? Hint


Question 4 of 10
4. I now travel north, crossing into another state. I stop by Badlands National Park for some amazing views. I then swing over to Wind Cave National Park for a tour. I travel to two mountainside attractions, Mount Rushmore National Memorial and Crazy Horse Memorial. I'm exhausted and I find a place to get gas and a place to sleep. Which state am I in now? Hint


Question 5 of 10
5. I travel into a different state. I visit Devils Tower National Monument. I then make a long drive southwest to the Grand Tetons National Park. I now drive north to visit Yellowstone National Park. I decide to get some gas and stay the night at Old Faithful Inn. Which state am I in now? Hint


Question 6 of 10
6. I continue touring the massive Yellowstone National Park. I drive into a new state, finally leaving the park. I pass through the cities of Butte and Helena, the state capital. I then travel northwest up to Glacier National Park. I get some gas and stay at a hotel on Swiftcurrent Lake. Which state am I in? Hint


Question 7 of 10
7. I travel west into yet another state. I drive through a narrow patch of Idaho into my next state. I'm in the mood to see some mountains. First I visit Olympic Mountains. Then I visit Mount Rainier. Finally, I visit Mount St. Helens. Luckily I find a gas station and hotel nearby. Which state am I in now? Hint


Question 8 of 10
8. I travel into yet another state. I drive through Portland on my way to Salem to see the state capitol building. I next travel southwest to stop by Crater Lake National Park. I find some gas and a place to spend the night nearby. Which state am I in? Hint


Question 9 of 10
9. I cross into yet another state. I decide to stop by Shasta Lake and tour the Lake Shasta Caverns. Remember, I like caves. I then go to San Francisco to do some sightseeing. My last stop is Yosemite National Park. I get some gas and find a hotel. Which state am I in now? Hint


Question 10 of 10
10. I cross over into another state. I stop by the capitol building in Carson City. I then go to Lake Tahoe for some scenery. Next, I travel to Reno. I gas up and stay the night. Which state am I in? Hint





Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 09 2024 : Guest 76: 10/10
Jul 02 2024 : Guest 98: 10/10
Jul 01 2024 : Guest 136: 10/10
Jun 23 2024 : jibberer: 10/10
Jun 11 2024 : Scooby83: 10/10
Jun 09 2024 : K76kev: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 24: 10/10
Jun 02 2024 : JanIQ: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I have some vacation time and I've decided to go on a road trip. I pack some clothes and a cooler full of soda. First stop is the gas station to fill up the tank. Now I'm on my way. I decide to stop first by Lambeau Field to take a quick stadium tour. I travel southwest down to the city of Spring Green. I stop at the nearby House on the Rock attraction. I then travel east to Madison to see the capital building. Which state am I in?

Answer: Wisconsin

Lambeau Field is home to the NFL team the Green Bay Packers. House on the Rock is a landmark house built on a big rock. It has many collections in it, some real and some are fake. It's a very unique place. Madison is the state capital of Wisconsin.
2. I decide to travel southeast and cross into a new state. I come to the city of Rockford, Illinois. I decide to gas up the car and stay the night. In the morning, I want to go west. I travel into yet another state, going through the city of Dubuque. I'm a big fan of caves, so I stop by Spook Cave which is near McGregor. I then travel to Cedar Rapids to gas up and get some rest. Which state am I in now?

Answer: Iowa

Dubuque and Cedar Rapids are large cities in Iowa. Des Moines is the capital city. Spook Cave is a unique cave. It gets its name from early settlers who would hear strange sounds coming from it. Spook Cave has water flowing through it, so you can take the tour on a boat.
3. Well-rested, I travel due west into another state. I stop by the world's largest ball of stamps in Omaha. Then I visit the state capital, Lincoln. I also take a long drive to Alliance to see the tourist attraction Carhenge. I gas up and spend the night. Which state am I in?

Answer: Nebraska

In 2011, Omaha was the largest city in Nebraska and Lincoln was the second largest. Carhenge is a copy of Stonehenge, but instead of stone it's made out of cars. It contains thirty-eight cars, all painted gray.
4. I now travel north, crossing into another state. I stop by Badlands National Park for some amazing views. I then swing over to Wind Cave National Park for a tour. I travel to two mountainside attractions, Mount Rushmore National Memorial and Crazy Horse Memorial. I'm exhausted and I find a place to get gas and a place to sleep. Which state am I in now?

Answer: South Dakota

The Badlands were created by wind and water eroding rock. Wind Cave was the first cave to be named a national park. It contains many formations. Mount Rushmore and Crazy Horse are both images carved into the sides of mountains. Mount Rushmore has four famous United States presidents. Crazy Horse has an image of the famous Indian chief Crazy Horse on a horse.

Its construction began in 1948.
5. I travel into a different state. I visit Devils Tower National Monument. I then make a long drive southwest to the Grand Tetons National Park. I now drive north to visit Yellowstone National Park. I decide to get some gas and stay the night at Old Faithful Inn. Which state am I in now?

Answer: Wyoming

Devils Tower is a monolithic rock formation. Grand Tetons National Park contains the Teton mountain range, with Grand Teton being the highest peak of them all. Yellowstone National Park contains many geothermal features including geysers, Old Faithful being the most famous one because of its predictable eruption times.
6. I continue touring the massive Yellowstone National Park. I drive into a new state, finally leaving the park. I pass through the cities of Butte and Helena, the state capital. I then travel northwest up to Glacier National Park. I get some gas and stay at a hotel on Swiftcurrent Lake. Which state am I in?

Answer: Montana

Butte was once famous for all of its copper mines. Helena, the capital, was founded after gold was found in 1864. Glacier National Park contains many glaciers and parts of two mountain ranges. It's a very large park and it extends all the way up into Canada.
7. I travel west into yet another state. I drive through a narrow patch of Idaho into my next state. I'm in the mood to see some mountains. First I visit Olympic Mountains. Then I visit Mount Rainier. Finally, I visit Mount St. Helens. Luckily I find a gas station and hotel nearby. Which state am I in now?

Answer: Washington

The Olympics Mountains are part of the Pacific Coast Mountain Range. Mount Rainier is very close to Seattle. For this reason and others it's considered one of the world's most dangerous volcanoes. Mount St. Helens is famous for a massive eruption in 1980.
8. I travel into yet another state. I drive through Portland on my way to Salem to see the state capitol building. I next travel southwest to stop by Crater Lake National Park. I find some gas and a place to spend the night nearby. Which state am I in?

Answer: Oregon

Portland was founded in 1851. Salem was founded in 1842 and has the nickname of 'Cherry City'. Cherries were very important in its past. Crater Lake is the deepest lake in the United States. At its deepest, it is almost two thousand feet deep.
9. I cross into yet another state. I decide to stop by Shasta Lake and tour the Lake Shasta Caverns. Remember, I like caves. I then go to San Francisco to do some sightseeing. My last stop is Yosemite National Park. I get some gas and find a hotel. Which state am I in now?

Answer: California

To get to Lake Shasta Caverns, you need to first take a boat across the lake. Then you take a short bus ride. San Francisco is a large city. It has many sites to see, including the Golden Gate Bridge, China Town and Alcatraz Island just to name a few. Yosemite National Park has many waterfalls and beautiful mountain scenery. Glacier Point has excellent views of the park.
10. I cross over into another state. I stop by the capitol building in Carson City. I then go to Lake Tahoe for some scenery. Next, I travel to Reno. I gas up and stay the night. Which state am I in?

Answer: Nevada

Carson City was founded in 1858. Lake Tahoe is the largest alpine lake in North America. Reno is famous for gambling. I have a long way to get home, so I better start my way back now.
Source: Author madasasnake

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Scattered Mix-a-thon:

A few random quizzes about travel, music and whatever!

  1. Your Gasoline Is Free! Very Easy
  2. Your Gasoline Is Free 2: The Cave Man Easier
  3. 1970 - My Own Year: Obscure Edition Average
  4. Ted Cassidy: The Man Behind the Lurch Easier
  5. Caveman Explains All! Average
  6. Deleted, Leftover, Table-Scraps and Forgotten Average
  7. Hades & Heavens Easier

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us