FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Kristinas Second Common Bond Quiz
Quiz about Kristinas Second Common Bond Quiz

Kristina's Second Common Bond Quiz


This is my second common bond quiz. Answer the first nine questions and then guess what TV series they all relate to.

A multiple-choice quiz by kristina71. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Author
kristina71
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,259
Updated
Nov 03 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
782
Last 3 plays: Guest 184 (10/10), Guest 50 (9/10), Guest 174 (6/10).
Question 1 of 10
1. What North Carolina county is Jacksonville located in? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the captain played by Bruce Boxleitner on the TV series "Babylon 5"? Hint


Question 3 of 10
3. What does the bride usually throw at her wedding? Hint


Question 4 of 10
4. This Catholic saint was born in 1185 in Selesia, Poland. He died August 15, 1257 in Cracow. He was canonized by Pope Clement VIII in 1594. Hint


Question 5 of 10
5. Which of these birds is the fastest flyer? Hint


Question 6 of 10
6. In this 1977 Jim Henson production, a boy and his friends form a band to win a talent contest. Hint


Question 7 of 10
7. What famous baseball player was banned from the sport for life in 1989 for "conduct detrimental to baseball"? Hint


Question 8 of 10
8. Who wrote the science fiction novels "Childhood's End", "Rendezvous with Rama" and "The Hammer of God"? Hint


Question 9 of 10
9. What company manufactured the Red Ryder BB gun that Ralphie wants for Christmas in the movie "A Christmas Story"? Hint


Question 10 of 10
10. What's the common bond?

Answer: (A British Sitcom)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 184: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 50: 9/10
Feb 08 2024 : Guest 174: 6/10
Feb 05 2024 : Guest 96: 6/10
Jan 11 2024 : turaguy: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 159: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What North Carolina county is Jacksonville located in?

Answer: Onslow

This coastal North Carolina county was formed in 1734. It was named after Arthur Onslow who was the Speaker of the British House of Commons from 1728 until 1761.
2. What was the name of the captain played by Bruce Boxleitner on the TV series "Babylon 5"?

Answer: John Sheridan

John Sheridan was the second commander of the 'Babylon 5' space station. Jeffrey Sinclair was the first commander. Michael Garibaldi was the security chief. Marcus Cole was one of the Rangers.
3. What does the bride usually throw at her wedding?

Answer: Bouquet

It's the bouquet! If the bride starts throwing the cake it must be time to go home.
4. This Catholic saint was born in 1185 in Selesia, Poland. He died August 15, 1257 in Cracow. He was canonized by Pope Clement VIII in 1594.

Answer: Hyacinth

When his monastery was attacked, Saint Hyacinth saved a statue of the Virgin Mary that he normally would have been unable to lift.
5. Which of these birds is the fastest flyer?

Answer: Swift

The spine-tailed swift can fly between 90 and 100 miles per hour.
6. In this 1977 Jim Henson production, a boy and his friends form a band to win a talent contest.

Answer: Emmet Otter's Jug Band Christmas

Emmet and his mother both enter the talent contest to try to win the prize and buy each other a Christmas present.
7. What famous baseball player was banned from the sport for life in 1989 for "conduct detrimental to baseball"?

Answer: Pete Rose

Pete Rose accepted a lifetime ban from baseball for betting on games in which he participated. He played for 3 different teams from 1963-1986 but spent the majority of his career with the Cincinnati Reds and ended his playing career with them. He was manager of the Reds when he left baseball.
8. Who wrote the science fiction novels "Childhood's End", "Rendezvous with Rama" and "The Hammer of God"?

Answer: Arthur C. Clarke

Arthur C. Clarke is the author of all of these novels as well as many more. He is most well known for writing "2001 : A Space Odyssey" and its sequels.
9. What company manufactured the Red Ryder BB gun that Ralphie wants for Christmas in the movie "A Christmas Story"?

Answer: Daisy

Daisy is the company that made the BB gun that Ralphie wanted so desperately. Against his mother's wishes he did get his gun, then almost shot his eye out.
10. What's the common bond?

Answer: Keeping Up Appearances

"Keeping Up Appearances" is a classic British Sitcom about Hyacinth Bucket (pronounced Bouquet) and her family. Q1 -- Onslow is Hyacinth's brother-in-law. He is a constant source of embarassment to Hyacinth with his loud car and refusal to wear shirt sleeves. Q2 -- Sheridan is Hyacinth's son who we never see. Everyone knows Sheridan is gay except for Hyacinth. Q3 -- Hyacinth always pronounces her last name as "Bouquet". Bucket sounds much too lower class. Q4 -- Hyacinth is our main character, of course. Q5 -- Clive Swift is the actor who portrays Hyacinth's long suffering husband Richard. Q6 -- Emmet is Hyacinth's next door neighbor.

He always tries to avoid Hyacinth so she won't "sing at" him. Q7 -- Rose is one of Hyacinth's sisters.

She lives with Onslow and Daisy. Q8 -- Roy Clarke is the creator of "Keeping Up Appearances". Q9 -- Daisy is another of Hyacinth's sisters. She loves romance novels and her husband Onslow. The other sister is Violet. Violet is married to Bruce the cross-dressing turf accountant.
Source: Author kristina71

This quiz was reviewed by FunTrivia editor sunfloweruk23 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us