FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about An Amicable Common Bond
Quiz about An Amicable Common Bond

An Amicable Common Bond Trivia Quiz


The answers to the first nine questions about a variety of television shows will lead you to the name of yet another programme which is the answer to the final question.

A multiple-choice quiz by spanishliz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Author
spanishliz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,429
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1004
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 184 (10/10), Guest 50 (10/10), Guest 195 (10/10).
Question 1 of 10
1. What major US city was the main setting for "The Nanny", starring Fran Drescher and Charles Shaughnessy? Hint


Question 2 of 10
2. Which once-married couple became executive producers of "Celebrity Name Game" in 2014? Hint


Question 3 of 10
3. In the first episode of the 2001 mini-series "Band of Brothers", the men of Easy Company suffered some harsh punishments from Captain Herbert Sobel. Which actor portrayed this officer? Hint


Question 4 of 10
4. One of the executive producers of the genealogy programme "Who Do You Think You Are?" subjected herself to the investigative process during the first season. Whose roots led her to Poland and Belarus, and ancestors who died in the Holocaust? Hint


Question 5 of 10
5. Based on the popular movie, "Ferris Bueller" lasted for only thirteen episodes in the 1990/91 season. Charlie Schlatter played Ferris; who played his sister Jeannie? Hint


Question 6 of 10
6. "Go On" was a comedy about group therapy for dealing with loss, and was funnier than that sounds. Who played sportscaster Ryan King, who reluctantly joined the group? Hint


Question 7 of 10
7. Which actor has played a version of himself in "Episodes", which began its run in 2011? Hint


Question 8 of 10
8. What is the profession of TV personalities Emeril Lagasse and Gordon Ramsay? Hint


Question 9 of 10
9. At what type of establishment do the male leads of "The Big Bang Theory" work? Hint


Question 10 of 10
10. The answers to the first nine questions should bring to mind a funny television series that ran from 1994 until 2004. There's an extra clue in the title of the quiz, so what's the title?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 26 2024 : Guest 184: 10/10
Feb 12 2024 : Guest 50: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 195: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 07 2024 : Guest 89: 10/10
Feb 05 2024 : Guest 96: 6/10
Feb 03 2024 : Guest 174: 9/10
Feb 03 2024 : jonnowales: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 38: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What major US city was the main setting for "The Nanny", starring Fran Drescher and Charles Shaughnessy?

Answer: New York

Drescher played Fran Fine who became nanny to the children of Broadway producer Maxwell Sheffield (Shaughnessy) almost by accident. During the series, which ran from 1993 - 1999, the pair eventually fell in love and married, with many amusing misunderstandings along the way. New York City was the backdrop for most episodes, with Fran coming from Queens and the Sheffields living in Manhattan.
2. Which once-married couple became executive producers of "Celebrity Name Game" in 2014?

Answer: Courteney Cox and David Arquette

Hosted by Craig Ferguson, "Celebrity Name Game" is a rather frenetic game show that pits two teams of two against each other to earn money by identifying famous names. Two guest celebrities also appear, partnering each team in turn to give clues or guess answers. Executive producers Cox and Arquette sometimes appear as the guest celebs.
3. In the first episode of the 2001 mini-series "Band of Brothers", the men of Easy Company suffered some harsh punishments from Captain Herbert Sobel. Which actor portrayed this officer?

Answer: David Schwimmer

Perhaps better known as a comedic actor, Schwimmer was convincing as the sometimes unjust Sobel, who proved himself not to be up to the job of leading Easy Company into battle. Lewis played Lt. Dick Winters, while the others played non-commissioned officers.
4. One of the executive producers of the genealogy programme "Who Do You Think You Are?" subjected herself to the investigative process during the first season. Whose roots led her to Poland and Belarus, and ancestors who died in the Holocaust?

Answer: Lisa Kudrow

All four ladies have been executive producers of this interesting show, but only Kudrow went through the sometimes painful journey to trace the fate of members of her family who were not lucky enough to have left Eastern Europe before the Nazis arrived.
5. Based on the popular movie, "Ferris Bueller" lasted for only thirteen episodes in the 1990/91 season. Charlie Schlatter played Ferris; who played his sister Jeannie?

Answer: Jennifer Aniston

The series moved Ferris and friends from Chicago to Santa Monica, changed the spelling of some characters' names and generally wasn't very well received. Aniston went on to better things soon after this show's demise. Dolenz played Bueller's love interest on TV, Grey and Sara played the two female roles in the movie.
6. "Go On" was a comedy about group therapy for dealing with loss, and was funnier than that sounds. Who played sportscaster Ryan King, who reluctantly joined the group?

Answer: Matthew Perry

Lasting only 22 episodes in the 2012/13 season, "Go On" starred Perry as a recent widower who was not dealing well with his wife's death. The other members of the group, including characters played by Cobbs and Gelman, were dealing with different types of loss, and were all a bit eccentric. Cho played a work colleague of Perry's character.
7. Which actor has played a version of himself in "Episodes", which began its run in 2011?

Answer: Matt LeBlanc

Having been convinced to write an American version of their successful UK television series, a couple of British writers have ended up having to work with a version of LeBlanc who was not their first choice for the part. The first season of "Episodes" was filmed entirely in the UK, even though it was mostly set in Los Angeles.
8. What is the profession of TV personalities Emeril Lagasse and Gordon Ramsay?

Answer: Chef

Both men have appeared in numerous cooking-related television shows including "Top Chef" (Emeril), "MasterChef" and "Kitchen Nightmares" (Ramsay). Ramsay in particular has sometimes seemed to have more TV shows at one time than one person could handle.
9. At what type of establishment do the male leads of "The Big Bang Theory" work?

Answer: University

Physicists Sheldon and Leonard, astrophysicist Raj and engineer/astronaut Howard have all worked at the university since the series began in 2007. Penny left her restaurant job to pursue her acting career, and in autumn of 2014 made yet another career change.
10. The answers to the first nine questions should bring to mind a funny television series that ran from 1994 until 2004. There's an extra clue in the title of the quiz, so what's the title?

Answer: Friends

"Friends" was set in New York (Q1) most of the time, though the gang did take trips to London and Las Vegas amongst other places. The stars were Courteney Cox, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry and Matt LeBlanc (Questions 2-7). David Arquette (Q2) once appeared as a guy who stalked Phoebe (Kudrow), mistaking her for her twin sister. Monica (Cox) was a chef (Q8) and Ross (Schwimmer) worked at a university (Q9) for part of the series.

All of the stars have gone on to new ventures, though Aniston has taken the feature film path, whilst the others have stayed closer to TV.
Source: Author spanishliz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us