FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Find the Common Bond
Quiz about Find the Common Bond

Find the Common Bond Trivia Quiz


Find the common bond! Using the answers to the first nine questions as clues, discover the name of a popular television series from the early 21st century.

A multiple-choice quiz by spanishliz. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Author
spanishliz
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,897
Updated
Aug 01 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2549
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (3/10), Guest 174 (6/10), polly656 (4/10).
Question 1 of 10
1. Before Titanic and her sister ships, the White Star Line had a two-funnelled steamer on the run to New York, from 1899 until taken over for war service by the Royal Navy in 1914. What was the name of this ship, that was nearby when Titanic nearly collided with the New York in Southampton harbour? Hint


Question 2 of 10
2. The sport of lawn bowls has occasionally been described as "curling without the ice", but while there are similarities, there are differences too. One is that the "target" in bowls is moveable whilst that in curling is painted on the ice. What name is given to the small white target ball, the first item to be delivered in a game of bowls? Hint


Question 3 of 10
3. What diminutive is shared by a multi-Oscar-winning actress, a popular wife of a British royal and a Shakespearean shrew?

Answer: (One four-letter word)
Question 4 of 10
4. One of the most successful American endurance drivers ever, this man has been victorious at Daytona, Sebring and Le Mans, as well having won the Trans-Am championship in 1988 amongst other achievements. Who is this man, who was born in Chicago in May 1948? Hint


Question 5 of 10
5. Born in Somerset and Oxford-educated, this English philosopher numbered among his works "Two Treatises of Government" and "An Essay Concerning Human Understanding". What was his name? Hint


Question 6 of 10
6. What Don McLean song is sometimes known by its opening line, "Starry, starry night..."? Hint


Question 7 of 10
7. What 1961 movie, based on a Jules Verne story, began with an escape by prisoners of war in a hot air balloon and featured Herbert Lom in the role of Captain Nemo? Hint


Question 8 of 10
8. Which versatile word can be something a young bird does, an opening or the door that covers it, a certain way of drawing lines or the surname of the first U.S. winner of "Survivor"? Hint


Question 9 of 10
9. Which concept, which can sometimes mean simply "religion" is associated with natural order, righteousness, or similar values, in Hinduism, Buddhism and other Indian belief systems? Hint


Question 10 of 10
10. The answers to the previous nine questions should have brought to mind the title of a popular series that ended its six-season run in 2010 with a much-anticipated finale. If you have found the common bond, please tell what it is.

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 03 2024 : Guest 24: 3/10
Apr 03 2024 : Guest 174: 6/10
Apr 02 2024 : polly656: 4/10
Apr 02 2024 : Guest 211: 4/10
Apr 02 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 172: 6/10
Apr 01 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 21 2024 : Guest 76: 5/10
Mar 21 2024 : Guest 92: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Before Titanic and her sister ships, the White Star Line had a two-funnelled steamer on the run to New York, from 1899 until taken over for war service by the Royal Navy in 1914. What was the name of this ship, that was nearby when Titanic nearly collided with the New York in Southampton harbour?

Answer: Oceanic

RMS Oceanic became HMS Oceanic in 1914, and sadly did not survive very long afterwards. She ran aground off the Shetland Islands in early September 1914. Her crew was rescued by a trawler out of Aberdeen, several of her officers were tried by court martial and Oceanic herself was scrapped.
2. The sport of lawn bowls has occasionally been described as "curling without the ice", but while there are similarities, there are differences too. One is that the "target" in bowls is moveable whilst that in curling is painted on the ice. What name is given to the small white target ball, the first item to be delivered in a game of bowls?

Answer: Jack

The placement of the jack (or kitty as it is sometimes known) is part of the strategy of a game of bowls. The idea is not to strike the jack, but to place your bowls closer to it than your opponent's, although it is sometimes expedient to cause the jack to move, to change its placement relative to the bowls already delivered.
3. What diminutive is shared by a multi-Oscar-winning actress, a popular wife of a British royal and a Shakespearean shrew?

Answer: Kate

Katharine Hepburn, sometimes called "The Great Kate", won four Best Actress Oscars in a career spanning over sixty years. Catherine Middleton, who became the Duchess of Cambridge when she married Prince William is known affectionately as "Kate". In Shakespeare's "The Taming of the Shrew", Petruchio addresses Katharina, the shrew, as "Kate".

The play inspired the musical "Kiss Me Kate" in the 20th century.
4. One of the most successful American endurance drivers ever, this man has been victorious at Daytona, Sebring and Le Mans, as well having won the Trans-Am championship in 1988 amongst other achievements. Who is this man, who was born in Chicago in May 1948?

Answer: Hurley Haywood

Additionally, Haywood has twice been IMSA GT champion and has competed several times in the Indianapolis 500, and that still leaves some achievements out. The incorrect choices are all drivers who partnered with Haywood during one of his three 24 Hours of Le Mans wins: Belgian Ickx in 1977, Australian Schuppan in 1983 and Frenchman Dalmas in 1994.
5. Born in Somerset and Oxford-educated, this English philosopher numbered among his works "Two Treatises of Government" and "An Essay Concerning Human Understanding". What was his name?

Answer: John Locke

Locke (1632-1704) has been called the Father of Classical Liberalism, and his works influenced the thinking of many philosophers who followed him, including Hume and Kant.
6. What Don McLean song is sometimes known by its opening line, "Starry, starry night..."?

Answer: Vincent

According to the official Don McLean website, he was inspired to write the song whilst looking at a print of Vincent Van Gogh's painting "Starry Night", in an attempt to tell the artist's story in music. The song reached number 1 in the United Kingdom in 1972.
7. What 1961 movie, based on a Jules Verne story, began with an escape by prisoners of war in a hot air balloon and featured Herbert Lom in the role of Captain Nemo?

Answer: Mysterious Island

Directed by Cy Endfield, "Mysterious Island" is a fantasy that follows the adventures of a group of Union P.o.W.s during the American Civil War, who find themselves stranded on a very strange island after escaping from their captors in a stolen balloon. Whilst there they come upon Nemo, who has been living there since being presumed dead some years earlier.
8. Which versatile word can be something a young bird does, an opening or the door that covers it, a certain way of drawing lines or the surname of the first U.S. winner of "Survivor"?

Answer: Hatch

Birds hatch from eggs, and a hatch on a ship or aircraft can also be covered by a hatch. Drawing fine parallel or crossed lines, a way of shading in an area of a drawing, is called hatching and Richard Hatch was the first big winner on "Survivor" back in 2000.
9. Which concept, which can sometimes mean simply "religion" is associated with natural order, righteousness, or similar values, in Hinduism, Buddhism and other Indian belief systems?

Answer: Dharma

Although the meanings of the word for different religions vary, the general feeling is one of things that are good and natural, and in keeping with the teachings of the leaders of the faith.
10. The answers to the previous nine questions should have brought to mind the title of a popular series that ended its six-season run in 2010 with a much-anticipated finale. If you have found the common bond, please tell what it is.

Answer: LOST

The survivors of Oceanic (Q1) Flight 815 included Jack (Q2) Shephard, Kate (Q3) Austen, Hugo 'Hurley' (Q4) Reyes, John Locke (Q5) and Vincent (Q6) the dog. During their time on the mysterious island (Q7) where they crashed, they found a strange hatch (Q8) and other remnants of the Dharma (Q9) Initiative.

Their trials and tribulations on and off the island, including a smoke monster, the mysterious Man in Black and the hostile Others, kept fans guessing - and hooked - for the run of the series.
Source: Author spanishliz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us