FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Common Bond
Quiz about TV Common Bond

TV Common Bond Trivia Quiz


These nine questions all provide a connection to one television show, which you are asked to identify in question ten. Good luck.

A multiple-choice quiz by Rizeeve. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Author
Rizeeve
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
403,844
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
692
Last 3 plays: Kankurette (9/10), reedy (10/10), DizWiz (10/10).
Question 1 of 10
1. Which of the following is a term in music for a tempo that is slow? Hint


Question 2 of 10
2. Which famous psychologist, known for his operant conditioning chamber, has the first and middle names Burrhus Frederic? Hint


Question 3 of 10
3. Many U.S. states contain locations with the name of Illinois' capital city, which is what? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following is a 1970s American sitcom starring Bea Arthur in the titular role? Hint


Question 5 of 10
5. Which dam, dedicated by President Franklin Roosevelt in 1935, is on the Arizona and Nevada border? Hint


Question 6 of 10
6. What is the middle name of the 37th President of the United States, Richard Nixon? Hint


Question 7 of 10
7. What is a plant that maintains green leaves throughout the year called? Hint


Question 8 of 10
8. Gracie Allen and her husband George had their own sitcom in the 1950s. What is George's last name? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the purple dinosaur from the children's television series that premiered on PBS in 1992? Hint


Question 10 of 10
10. Which television show connects the answers to the previous nine questions?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : Kankurette: 9/10
Feb 19 2024 : reedy: 10/10
Feb 18 2024 : DizWiz: 10/10
Feb 18 2024 : misstified: 10/10
Feb 16 2024 : Joepetz: 10/10
Feb 16 2024 : stephedm: 9/10
Feb 16 2024 : gme24: 8/10
Feb 15 2024 : LauraMcC: 9/10
Feb 14 2024 : misdiaslocos: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is a term in music for a tempo that is slow?

Answer: Largo

Largo is a term used for playing a piece of music with a slow tempo and in a dignified manner. Like all the incorrect answers choices, it is borrowed from the Italian language, and originally comes from the Latin word 'largus', meaning abundant. Allegro, vivace, and presto are all fast tempos.
2. Which famous psychologist, known for his operant conditioning chamber, has the first and middle names Burrhus Frederic?

Answer: Skinner

B. F. Skinner was an American behaviorist who focused on reinforcement and consequences in his understanding and analysis of human behavior. The operant conditioning chamber he invented is also known as a Skinner box, and it was used to assess how various reinforcements affect the rate at which animals pressed a lever to obtain food. Skinner was born in 1904, and was married to his wife, Yvonne Blue, from 1936 until his death in 1990.
3. Many U.S. states contain locations with the name of Illinois' capital city, which is what?

Answer: Springfield

Springfield has been the capital of Illinois since the 1830s. Kaskaskia was the original capital of Illinois Territory when it was organized in 1809. Chicago, Aurora, and Joliet are all amongst the most populous cities in Illinois.
4. Which of the following is a 1970s American sitcom starring Bea Arthur in the titular role?

Answer: Maude

Beatrice Arthur starred as Maude Findlay in "Maude" from 1972 to 1978. Bea Arthur's "Golden Girls" co-star, Rue McClanahan, played Maude's next-door neighbor in the show, Vivian Harmon. Bea Arthur won a Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actress in a Comedy Series in 1977 for this role.
5. Which dam, dedicated by President Franklin Roosevelt in 1935, is on the Arizona and Nevada border?

Answer: Hoover Dam

The Hoover Dam was originally known as Boulder Dam in 1933, and was renamed in honor of President Herbert Hoover. The dam stretches 1,244 feet and is 726 feet high. The Hoover Dam is located in the Black Canyon of the Colorado River, approximately 30 miles (48 km) southeast of Las Vegas, Nevada.
6. What is the middle name of the 37th President of the United States, Richard Nixon?

Answer: Milhous

Richard Nixon's middle name was his mother Hannah's maiden name, their ancestors having changed their last name from Milhausen to Milhous when they emigrated from Germany to England. Rutherford Birchard Hayes was the USA's 19th president, Warren Gamaliel Harding was the 29th, and Lyndon Baines Johnson was the 36th president.
7. What is a plant that maintains green leaves throughout the year called?

Answer: Evergreen

I suppose evergreen is a perfectly sensible name for an ever green plant. Deciduous trees shed their leaves annually and are most certainly not evergreen. Verdigris is a green pigment, a greenish substance that grows on copper and other metals. Carnivorous plants capture and digest insects and other animals for nutrition.
8. Gracie Allen and her husband George had their own sitcom in the 1950s. What is George's last name?

Answer: Burns

"The George Burns and Gracie Allen Show" (1950-1958) featured the comedic antics of husband and wife for eight seasons. Burns and Allen were married from 1926 until Gracie Allen's death in 1964. Mr. Burns was born with the name Nathan Birnbaum on January 20, 1896, and was one of twelve children born to Jewish immigrants from what is now Poland.
9. What is the name of the purple dinosaur from the children's television series that premiered on PBS in 1992?

Answer: Barney

"Barney & Friends" lasted for 14 seasons in its original inception, with the last episode airing on September 18, 2009. Barney, the purple dinosaur in question, is technically an anthropomorphic Tyrannosaurus rex, and it could certainly be argued his resemblance to a human is much more evident than the prehistoric animal he purportedly portrays.

The theme song for the show is based on "Yankee Doodle".
10. Which television show connects the answers to the previous nine questions?

Answer: The Simpsons

Mr. LARGO (Q1) is the music teacher at SPRINGFIELD (Q3) Elementary School in "The Simpsons" (1989- ). Seymour SKINNER (Q2) is the school's principal. Miss HOOVER (Q5) is Lisa's 2nd grade teacher there. MAUDE (Q4) Flanders is Ned's wife - the next door neighbors of the Simpson family. MILHOUSe (Q6) Van Houten is Bart Simpson's best friend on the show. EVERGREEN (Q7) Terrace is the street on which the Simpsons live. Mr. BURNS (Q8) is Homer Simpson's boss at the nuclear power plant. Finally, BARNEY (Q9) Gumble is Homer's beer guzzling friend usually seen at Moe's Tavern.

Having endured for decades and hundreds of episodes, "The Simpsons" features so many supporting characters and places that it is difficult not to find a common bond between the show and pretty much anything else in existence. I think the season six episode of "South Park", "Simpsons Already Did It", provides pretty humorous evidence of that.
Source: Author Rizeeve

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us