FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Common Bond US TV Drama
Quiz about Common Bond US TV Drama

Common Bond US TV Drama Trivia Quiz


Nine questions leading to a common bond with a US TV drama.

A multiple-choice quiz by DragonLadyBlue. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. TV Mixture
  8. »
  9. TV Common Bond

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
355,495
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
664
Last 3 plays: Guest 50 (10/10), Guest 108 (10/10), Guest 174 (10/10).
Question 1 of 10
1. Ernie on Sesame Street tunefully plays with his Rubber what? Hint


Question 2 of 10
2. In the Industrial Revolution in England, what machine is the lasting legacy of James Hargreaves? Hint


Question 3 of 10
3. Arguably one of the most famous album covers in the world, which Beatles album showed the four players crossing the street? Hint


Question 4 of 10
4. According to the Sondheim musical, who is "The Demon Barber of Fleet Street"? Hint


Question 5 of 10
5. Both Hugh Jackman and Neil Patrick Harris have been hosts multiple times for which prestigious awards ceremony? Hint


Question 6 of 10
6. What is the six-pointed figure on the flag of Israel called? Hint


Question 7 of 10
7. In the film "Thoroughly Modern Millie", Millie wants to work for a wealthy boss and end up marrying him. Who does she finally fall for instead? Hint


Question 8 of 10
8. "Don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry" This ironic statement in the opening titles of "The Incredible Hulk" was addressed to which reporter? Hint


Question 9 of 10
9. Which Jim Croce song was about a man who was "meaner than a junkyard dog"? Hint


Question 10 of 10
10. Which US TV Drama show is the common bond to the previous nine questions?

Answer: (four letters)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 12 2024 : Guest 50: 10/10
Feb 09 2024 : Guest 108: 10/10
Feb 06 2024 : Guest 174: 10/10
Jan 31 2024 : Guest 108: 7/10
Jan 18 2024 : nycdmc70: 10/10
Jan 10 2024 : Guest 159: 6/10
Jan 09 2024 : griller: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ernie on Sesame Street tunefully plays with his Rubber what?

Answer: Duckie

"Rubber Duckie" was one of the early Sesame Street songs to become a hit, from the 1970 album "The Sesame Street Book & Record". Sung by Ernie in a bathroom to his favorite little friend.
"Rubber Soul" was an album by The Beatles.
2. In the Industrial Revolution in England, what machine is the lasting legacy of James Hargreaves?

Answer: Spinning Jenny

The colorfully named Spinning Jenny was an improved spinning machine that could produce more than one ball of thread at a time, thus typifying one of the advantages of industrialisation, improved production. Samuel Crompton later built on this idea to produce his own "Spinning Mule".
3. Arguably one of the most famous album covers in the world, which Beatles album showed the four players crossing the street?

Answer: Abbey Road

The zebra crossing in the picture is outside the Abbey Road studios where the album was recorded.
The White Album cover was almost completely white, Rubber Soul had the four faces of the Beatles staring out at you and Sgt Pepper had perhaps the most theatrical cover of the Beatles in "band" uniforms amongst a crowd of people in a garden.
4. According to the Sondheim musical, who is "The Demon Barber of Fleet Street"?

Answer: Sweeney Todd

Originally made into a movie in 1982 with George Hearn as Todd and Angela Lansbury as Mrs Lovett, there was also a recorded concert performance in 2001 with George Hearn reprising his role as Todd and Patti LuPone as Mrs Lovett. However after the 2007 version, the first actor most people will associate with the role is Johnny Depp, who starred with Helena Bonham Carter as Mrs Lovett.
(Information from www.IMDB.com)
5. Both Hugh Jackman and Neil Patrick Harris have been hosts multiple times for which prestigious awards ceremony?

Answer: Tony Awards

Hugh Jackman hosted the Tony Awards in 2003, 2004, 2005 and 2014, even winning for Best Actor in a Musical in 2004 for "The Boy From Oz". Neil Patrick Harris hosted the awards in 2009, 2011, 2012 and 2013. Other recent hosts include Sean Hayes and Whoopi Goldberg.
6. What is the six-pointed figure on the flag of Israel called?

Answer: The Star of David

The Star of David is made up of two blue equilateral triangles superimposed on each other. This rests between two broad stripes of the same blue on the white background.
7. In the film "Thoroughly Modern Millie", Millie wants to work for a wealthy boss and end up marrying him. Who does she finally fall for instead?

Answer: Jimmy

Millie and her friend Dorothy are trying to be modern girls in 1920s New York, but she encounters Jimmy Smith at a dance. A fun film with Julie Andrews in the title role which deals with flappers, white slavery and true love!
8. "Don't make me angry. You wouldn't like me when I'm angry" This ironic statement in the opening titles of "The Incredible Hulk" was addressed to which reporter?

Answer: Jack McGee

Jack McGee was a reporter who interviewed Dr David Banner about the appearance of a green monster at his research facility (which is when the quote was spoken). His digging forced Banner and his alter-ego, the Hulk, to go on the run, trying to stay ahead of the reporter while searching for a cure and coincidentally helping people every week.
9. Which Jim Croce song was about a man who was "meaner than a junkyard dog"?

Answer: Bad Bad Leroy Brown

The song "Bad Bad Leroy Brown" was Number 1 on the American Billboard Hot 100 for two weeks in 1973. "You Don't Mess Around With Jim" was Croce's debut hit the previous year. "Me and Bobby McGee" was originally performed by Roger Miller before being a hit for Janis Joplin. "Junkyard Blues" was made up.
10. Which US TV Drama show is the common bond to the previous nine questions?

Answer: NCIS

Ducky and Jimmy Palmer, Tony DiNozzo, Timothy McGee, Caitlin Todd and Ziva David, Leroy Jethro Gibbs, Abby Sciuto and Jenny Shepherd are or were all characters on NCIS, one of the highest rated dramas on US television in the 21st Century.
Source: Author DragonLadyBlue

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us