Quiz about Playing by the Numbers Part II
Quiz about Playing by the Numbers Part II

Playing by the Numbers: Part II Quiz


Can you identify the person, novel, movie, series, song, event or location which corresponds to the numbers given?

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
zambesi
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
384,675
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
740
Last 3 plays: Guest 139 (5/10), Guest 159 (4/10), joecali (6/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Miracle on 34th Street   
Battle of Hastings
2. Eighty Eight   
Edmund Gwenn
3. Sweet Little Sixteen   
Edd Byrnes
4. 12   
Chuck Berry
5. 7   
Musical notes
6. 77 Sunset Strip   
Kentucky
7. 35th State to join the Union   
West Virginia
8. A Tale of Two Cities   
Charles Dickens
9. 1066   
Battle of Bannockburn
10. 1314  
Tom, Terry, Joe, Roger, Ken, and Jim






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Miracle on 34th Street

Answer: Edmund Gwenn

Edmund Gwenn (1877-1959) was an English actor who won the Academy Award for Best Actor in a Supporting Role in the 1947 movie "Miracle on 34th Street". He played the role of Kris Kringle, hired to be Santa Claus at Macy's store in New York City in Herald Square/34th Street.
2. Eighty Eight

Answer: Kentucky

Eighty Eight is a town in Kentucky (USA). It is in Barren County, near Glasgow. In 1860, Dabne Nunnally, the postmaster, thought that the name "88", would be readable, even in his handwriting. It is understood that the name came from the amount of change he had in his pocket.

There are seven other towns in the USA that have numbers as their name. In Kentucky there are two other cities like this with Twentysix and Seventy-Six.
3. Sweet Little Sixteen

Answer: Chuck Berry

Chuck Berry is an American singer, songwriter and a pioneer of Rock 'n Roll music. His song "Sweet Little Sixteen" reached number two on the US Billboard Hot 100 in 1958.
4. 12

Answer: Tom, Terry, Joe, Roger, Ken, and Jim

Tom Brady, a four-time Super Bowl winner and NFL Hall of Famers, Terry Bradshaw, Joe Namath, Roger Staubach, Ken Stabler, Jim Kelly all wore the number 12 jersey.
5. 7

Answer: Musical notes

Most countries of the world use seven notes (naming convention) in music: Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Si. however, in English and Dutch speaking languages pitch classes are represented by the first seven letters of the Latin alphabet. A, B, C, D, E, F and G. Seven is also the known as the number of days in the week, seventh Heaven, seven year itch, the deadly sins, the number of continents and colours of the rainbow.
6. 77 Sunset Strip

Answer: Edd Byrnes

Edd Byrnes had a starring role as Gerald Lloyd "Kookie" Kookson III in the TV series "77 Sunset Strip" (1958-1964). The series was about a private detective agency. Edd Byrnes also appeared in the 1978 movie "Grease" alongside John Travolta and Olivia Newton-John.
7. 35th State to join the Union

Answer: West Virginia

On June 20, 1863, West Virginia became the 35th State to join the Union. It was after Kansas (January 29, 1861) and before Nevada (October 31, 1864).
8. A Tale of Two Cities

Answer: Charles Dickens

"A Tale of Two Cities" was a 1859 novel by Charles Dickens. The story is set in London and Paris during the period of the French Revolution (1789-1799). Charles Dickens (1812-1870) was an English writer and critic who created some of our best known fictional characters in his writings.
9. 1066

Answer: Battle of Hastings

The Battle of Hastings took place on October 14, 1066. The battle was fought between William, the Duke of Normandy with a Norman-French army against an English army lead by King Harold Godwinson. Hastings is in Sussex and with William's victory, thus began the Norman conquest of England.
10. 1314

Answer: Battle of Bannockburn

This was a Scottish victory over the English in the First War of Scottish Independence. Robert the Bruce (King of Scots) defeated a much larger English army led by Edward II, the English king.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 139: 5/10
Feb 03 2023 : Guest 159: 4/10
Jan 09 2023 : joecali: 6/10
Dec 30 2022 : spanishliz: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 67: 6/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. A Matter Of Numbers Average
2. A New Year's Countdown Average
3. All Types of Numbers Average
4. Another Numbers Game Average
5. As Easy As Pi Average
6. Can I Get Your Number? Difficult
7. Counting Up To Twenty Very Easy
8. Double Happiness Very Easy
9. Ever Wonder about the Number Average
10. How Long Is a Piece of String? Average
11. I've Got Your Number Average
12. It Adds Up Difficult

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us