Quiz about There Is No Theme To This Quiz
Quiz about There Is No Theme To This Quiz

There Is No Theme To This Quiz


Match the choice in Column A with the choice in Column B

A matching quiz by bernie73. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Q. Easy

Author
bernie73
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
386,441
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2654
Last 3 plays: Guest 80 (10/10), Guest 72 (8/10), Guest 73 (6/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Tom Hanks's shoe in an 1985 film  
Four
2. The Horsemen of the Apocalypse  
Dragon
3. Lincoln's 1863 address that uses the word "score"  
Rock
4. Mythical creature such as "Puff"  
Red
5. A roadside attraction in Dillon, SC  
Elm
6. 2012 Disney film starring Merida  
Smith
7. Portrayed "The Doctor" from 2010-2013  
Tommy
8. Street name or victim of a "Dutch" disease  
Gettysburg
9. Loses to Paper, beats Scissors  
Brave
10. A character, an album, a movie, a musical--all tied to The Who  
South






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tom Hanks's shoe in an 1985 film

Answer: Red

"The Man with One Red Shoe" (1985) starred Tom Hanks and Dabney Coleman. It was a remake of a 1972 French film. Hanks plays a concert violinist who is mistakenly thought to be a secret agent.
2. The Horsemen of the Apocalypse

Answer: Four

The Four Horsemen are described in Chapter 6 of the Book of Revelation. They are War, Death, Pestilence, and Famine. Each horseman rides a different colored horse.
3. Lincoln's 1863 address that uses the word "score"

Answer: Gettysburg

"The Gettysburg Address" begins with the phrase "Four score and seven years ago" (or 87 years ago). The address was given at the dedication of a military cemetery in Gettysburg, PA. Lincoln was not the main speaker that day--the featured speaker was Edward Everett.
4. Mythical creature such as "Puff"

Answer: Dragon

"Puff the Magic Dragon" was written by Leonard Lipton and Peter Yarrow. The song was released by Peter, Paul, and Mary in 1963 and reached Number Two on the Billboard Hot 100 chart. An animated television special based on the song was released in 1978.
5. A roadside attraction in Dillon, SC

Answer: South

"South of the Border" is located just off Interstate 95 in Dillon, SC. Including restaurants and a miniature golf course, the attraction may be best known for its fireworks sales. South of the Border dates back to 1950.
6. 2012 Disney film starring Merida

Answer: Brave

"Brave" is set in Medieval Scotland and stars Kelly Macdonald as Princess Merida. The music for the film includes bagpipes, Celtic harps, and an electronic dulcimer. "Brave" won the Academy Award for Best Animated Film.
7. Portrayed "The Doctor" from 2010-2013

Answer: Smith

Matt Smith (born 1982), an English actor, portrayed "The Doctor" on the long-running BBC show "Doctor Who" from 2010-2013. His companions included Amy Pond and Clara Oswald. His Doctor often wears bowties, calling them "cool".
8. Street name or victim of a "Dutch" disease

Answer: Elm

Dutch Elm Disease is caused by Sac Fungi. It first appeared in the early 1900s. It caused a great drop in elm tree populations in certain areas.
9. Loses to Paper, beats Scissors

Answer: Rock

The game of Rock, Paper, Scissors, or "Rochambeau" calls for two players who simultaneously make one of three gestures with a hand. Paper (an open hand) wraps around Rock and beats it. Rock (a clenched fist) smashes Scissors and beats it. Scissors (a v made with the pointer and index fingers) cuts Paper and beats it.
10. A character, an album, a movie, a musical--all tied to The Who

Answer: Tommy

"Tommy" the studio album was released by the Who in 1969. "Tommy" (the movie) was released in 1975 and starred Ann-Margaret. "The Who's Tommy" appeared on Broadway in 1993. All three tell the story of Tommy Walker.
Source: Author bernie73

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 80: 10/10
Jan 23 2023 : Guest 72: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 73: 6/10
Jan 21 2023 : Guest 38: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 108: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 69: 6/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us