Quiz about About Some Countries
Quiz about About Some Countries

About Some Countries Trivia Quiz


Based on the clues given, can you figure out facts about the country?

A multiple-choice quiz by yashodhan. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Mixed Countries

Author
yashodhan
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
326,606
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2360
Last 3 plays: Guest 46 (9/10), Guest 122 (7/10), Guest 175 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The name Argentina derives from which Latin word? Hint

argand
argentum
arete
argillaceous

2. The United States' Mauna Kea Volcano is found in which famous holidaying islands? Hint

Malaysia
Japan
Singapore
Hawaii

3. Which country's capital has a name meaning "peace"? Hint

Montenegro
Bolivia
Mongolia
Tunisia

4. Which country was formed after splitting away from a union with Serbia? Hint

Iceland
Russia
Montenegro
India

5. The Republic of Zaire in Africa changed its name to what? Hint

Democratic Republic of Zaire
Damascus
Libya
Democratic Republic of the Congo

6. Which country's name means "two seas" in Arabic? Hint

Oman
Bahrain
Kuwait
Qatar

7. Which of these countries was part of the Union of Soviet Socialist Republics (USSR)? Hint

Slovakia
Turkey
Russia
Hungary

8. The downs grasslands are found in which of these countries? Hint

Argentina
Brazil
Africa
Australia

9. The famous Christ the Redeemer statue is located in which country?
Hint

Malta
Tunisia
Brazil
Western Sahara

10. Choose the lake that is a primary source of water for the Niagara Falls, which are shared by the countries of Canada and the US. Hint

Lake Michigan
Lake Erie
Lake Ontario
Lake Superior


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The name Argentina derives from which Latin word?

Answer: argentum

The word "argentum" means "silver" in English. Variations of the name Argentina have been used at least since the 17th century.
2. The United States' Mauna Kea Volcano is found in which famous holidaying islands?

Answer: Hawaii

The volcano is a dormant one, but is often visited by tourists. Hawaii is the 50th state of the US.
3. Which country's capital has a name meaning "peace"?

Answer: Bolivia

Bolivia's administrative capital is La Paz. La Paz is comprised of seven primary districts.
4. Which country was formed after splitting away from a union with Serbia?

Answer: Montenegro

Montenegro is found in Southeastern Europe. It lies along the Adriatic Sea to one side. Montenegro borders Albania, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Kosovo, and Serbia.
5. The Republic of Zaire in Africa changed its name to what?

Answer: Democratic Republic of the Congo

The Democratic Republic of the Congo went by the name Zaire from 1971-1997. The Congo is known for its rain forests, national parks, and native animals (such as the okapi and white rhino).
6. Which country's name means "two seas" in Arabic?

Answer: Bahrain

The Kingdom of Bahrain is an island nation located in the Persian Gulf. Bahrain is also known as "the land of pearls", due to its high-quality pearl trade.
7. Which of these countries was part of the Union of Soviet Socialist Republics (USSR)?

Answer: Russia

The USSR was comprised of the later-independent countries of Armenia, Azerbaijan, Belarus, Estonia, Georgia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Latvia, Lithuania, Moldova, Russia, Tajikistan, Turkmenistan, Ukraine, and Uzbekistan.
8. The downs grasslands are found in which of these countries?

Answer: Australia

Downs are Australia's grasslands. The grasslands stretch over the Murray-Darling Basin.
9. The famous Christ the Redeemer statue is located in which country?

Answer: Brazil

The statue is located in the city of Rio de Janeiro. The statue is 130 feet tall. It was built between 1922 and 1931.
10. Choose the lake that is a primary source of water for the Niagara Falls, which are shared by the countries of Canada and the US.

Answer: Lake Erie

Lake Erie is one of the Great Lakes of North America. Lake Erie drains through the Niagara River and Falls.
Source: Author yashodhan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 04 2023 : Guest 46: 9/10
Jan 28 2023 : Guest 122: 7/10
Jan 27 2023 : Guest 175: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 51: 6/10
Jan 11 2023 : Guest 23: 4/10
Jan 10 2023 : Guest 151: 6/10
Dec 30 2022 : Guest 83: 9/10
Dec 27 2022 : Guest 172: 7/10
Dec 27 2022 : Guest 90: 7/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us