FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Europe for Europhiles
Quiz about Europe for Europhiles

Europe, for Europhiles Trivia Quiz


Think you know Europe well? Take this quiz and see how much you really know!

A multiple-choice quiz by Fivehouse. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe

Author
Fivehouse
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,566
Updated
Oct 13 22
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3363
Last 3 plays: Guest 94 (8/10), gert85 (6/10), Guest 213 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What river flows through Warsaw, Poland? Hint


Question 2 of 10
2. On what island is the Swedish town of Visby located? Hint


Question 3 of 10
3. The Ijsselmeer is located in what country? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the gulf located between Sweden and Finland?

Answer: (Three Words)
Question 5 of 10
5. What is the name of the island located off the northwest coast of Wales? Hint


Question 6 of 10
6. What river flows through Bordeaux, France? Hint


Question 7 of 10
7. What is Lake Constance also known as?

Answer: (One Word, 8 letters)
Question 8 of 10
8. What is Lake Geneva also known as? Hint


Question 9 of 10
9. Rennes, France is located in which direction from Paris? Hint


Question 10 of 10
10. On what body of water is Sevastopol located? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 94: 8/10
Feb 20 2024 : gert85: 6/10
Feb 15 2024 : Guest 213: 6/10
Feb 02 2024 : Guest 147: 4/10
Jan 29 2024 : Guest 207: 4/10
Jan 19 2024 : Guest 82: 4/10
Jan 19 2024 : clisma: 6/10
Jan 18 2024 : Guest 2: 5/10
Jan 17 2024 : DeepHistory: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What river flows through Warsaw, Poland?

Answer: Vistula

The Vistula is known as the Wisla in Polish.
2. On what island is the Swedish town of Visby located?

Answer: Gotland

Gotland is located in the Baltic Sea south of Stockholm.
3. The Ijsselmeer is located in what country?

Answer: The Netherlands

The Ijsselmeer is an artificial lake that the Dutch have reclaimed land from due to the polder process.
4. What is the name of the gulf located between Sweden and Finland?

Answer: Gulf of Bothnia

5. What is the name of the island located off the northwest coast of Wales?

Answer: Anglesey

6. What river flows through Bordeaux, France?

Answer: Garonne

The Garonne and the Dordogne rivers meet to make up the Gironde River.
7. What is Lake Constance also known as?

Answer: Bodensee

The Austrian resort town of Bregenz is located on the Bodensee
8. What is Lake Geneva also known as?

Answer: Lac Leman

Geneva is not the only major Swiss town located on Lac Leman. Lausanne is also located there.
9. Rennes, France is located in which direction from Paris?

Answer: West

Rennes is located in Brittany.
10. On what body of water is Sevastopol located?

Answer: Black Sea

Sevastopol is a resort town on the Crimean Peninsula.
Source: Author Fivehouse

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us