FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geography Genii
Quiz about Geography Genii

Geography Genii Trivia Quiz


Geography includes every aspect from data on countries to study of physical structures. This is also such a quiz. Have fun!

A multiple-choice quiz by namastheg. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Geography - Miscellany
  8. »
  9. Difficult Geography

Author
namastheg
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
77,118
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
3967
- -
Question 1 of 10
1. Name the country in which the place with the highest recorded air temperature in Asia is located. Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following place receives the most rain in Asia? Hint


Question 3 of 10
3. What is the capital of Nepal?

Answer: (Capital of Nepal)
Question 4 of 10
4. On the border of which two countries is the Apipe Dam located? Hint


Question 5 of 10
5. We know that the highest waterfall is The Angel Falls. But what is the widest waterfall? Hint


Question 6 of 10
6. The Cheliff is the principal river of which north African country? Hint


Question 7 of 10
7. River Tsangpo is a very important trans-Himalayan river. It is the widest(or broadest) river in India. Along with the Ganges, it forms the largest delta in the world. In Bangladesh, it is known as Jamuna, Padma and Meghna. How is it known in India? Hint


Question 8 of 10
8. What is the capital of 'Republic of China'? Hint


Question 9 of 10
9. The Strait of Bosporus connects the Black Sea to which sea? Hint


Question 10 of 10
10. Name the largest island of 'People's Republic of China'. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 21 2024 : Guest 120: 3/10
Apr 03 2024 : Guest 86: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the country in which the place with the highest recorded air temperature in Asia is located.

Answer: Israel

The hottest air tempertaure in Asia was recorded in Tirat Tsvi in Israel. The maximum was 129 degree Fahrenheit (54 degree Celsius). Its elevation is 220m below sea level. The Middle East is part of Asia.
2. Which of the following place receives the most rain in Asia?

Answer: Mawsynram

On average Cherrapunji recieves an annual rainfall of 1143cm. But recently, its neighbour, Mawsynram(a village in India) broke its record by receiving more than 1155cm of average annual rainfall.
3. What is the capital of Nepal?

Answer: Kathmandu

Kathmandu is the capital of Nepal, which is a famous tourist destination. Many people come to Kathmandu with an aim to climb Everest.
4. On the border of which two countries is the Apipe Dam located?

Answer: Paraguay-Argentina

The Apipe Dam, built across the Parana river, is the longest dam in the world.
5. We know that the highest waterfall is The Angel Falls. But what is the widest waterfall?

Answer: Khone Falls, Laos

6. The Cheliff is the principal river of which north African country?

Answer: Algeria

The principal river of Egypt is The Nile. Brunei is in Asia and Angola is in southern Africa.
7. River Tsangpo is a very important trans-Himalayan river. It is the widest(or broadest) river in India. Along with the Ganges, it forms the largest delta in the world. In Bangladesh, it is known as Jamuna, Padma and Meghna. How is it known in India?

Answer: Brahmaputra

River Tsangpo takes a sharp turn around Mt.Namcha Barwa and enters India where it is known as Brahmaputra(locally, it's also called Dihang).
8. What is the capital of 'Republic of China'?

Answer: Tai Pei

Republic of China is known unofficially as Taiwan, whose capital is Tai Pei.
9. The Strait of Bosporus connects the Black Sea to which sea?

Answer: Sea of Marmara

The city of Istanbul lies on this strait.
10. Name the largest island of 'People's Republic of China'.

Answer: Hainan island

It is located along the southern Chinese coast. A few decades ago, it was the sphere of influence of France. Cheju is an island of S.Korea, Kyushu is an island of Japan and Sakhalin is an island of the Russian Federation.
Source: Author namastheg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us