FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lets Visit Liechtenstein
Quiz about Lets Visit Liechtenstein

Let's Visit Liechtenstein! Trivia Quiz


After 'visiting' Liechtenstein as part of a Gold Member challenge, I became fascinated with the country. The following ten questions arise from my general reading about the tiny European country. Have fun!

A multiple-choice quiz by amank2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Liechtenstein

Author
amank2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,336
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3995
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 188 (8/10), Trufflesss (10/10), Guest 24 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which mountain range is Liechtenstein located? Hint


Question 2 of 10
2. What is unusual about the fact that Liechtenstein's official language is German? Hint


Question 3 of 10
3. Liechtenstein is bordered by which countries? Hint


Question 4 of 10
4. According to Liechtenstein's constitution, which was adopted in 2003, what is the one piece of legislation that the Prince of Liechtenstein cannot veto? Hint


Question 5 of 10
5. Liechtenstein has its own train service.


Question 6 of 10
6. Where is Castle Liechtenstein located? Hint


Question 7 of 10
7. What is Liechtenstein's highest point? Hint


Question 8 of 10
8. When was the country's defense force abolished? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following organizations is Liechtenstein NOT a member of? Hint


Question 10 of 10
10. What is Liechtenstein's official name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 20 2024 : Guest 188: 8/10
Apr 18 2024 : Trufflesss: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 24: 7/10
Apr 05 2024 : mandy2: 7/10
Mar 22 2024 : federererer: 7/10
Mar 18 2024 : Guest 5: 4/10
Mar 17 2024 : Guest 81: 8/10
Mar 08 2024 : Guest 210: 7/10
Mar 04 2024 : Guest 129: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which mountain range is Liechtenstein located?

Answer: The Alps

Liechtenstein is the only country to be completely located within the Alps. The total area of Liechtenstein is 120 square kilometres.
2. What is unusual about the fact that Liechtenstein's official language is German?

Answer: The country doesn't border Germany

Liechtenstein is the only German-speaking country not to border Germany. It is also the smallest of all the German speaking countries.
3. Liechtenstein is bordered by which countries?

Answer: Austria and Switzerland

Liechtenstein is totally landlocked (hence, it has no maritime boundaries). Most of the country's International Affairs are conducted by Switzerland. Much of Liechtenstein was historically part of Austria.
4. According to Liechtenstein's constitution, which was adopted in 2003, what is the one piece of legislation that the Prince of Liechtenstein cannot veto?

Answer: A referendum to become a republic

In 2003, a new constitution was presented. It was passed with approximately a 64% majority. The main change in this constitution was the expanding of the Sovereign Prince's powers and control over the country.
5. Liechtenstein has its own train service.

Answer: False

Liechtenstein has no train service; instead it relies on its neighbouring countries (Austria and Switzerland) to provide the rail service. It does have train stations, however, which include Nendeln, Forst Hilti, Schaanwald and Schaan-Vaduz.
6. Where is Castle Liechtenstein located?

Answer: Austria

Castle Liechtenstein was built in the early 1100s. It was destroyed by the Ottomans in 1529, and again in 1683. It wasn't rebuilt properly until 1884. The castle is property of the Liechtenstein Royal Family, and has been since 1807.
7. What is Liechtenstein's highest point?

Answer: Grauspitz

Grauspitz stands at 2599 metres. Its numerous hiking trails are a major tourist attraction. Ruggeller Riet is the lowest point in the country, being 430 metres above sea level.
8. When was the country's defense force abolished?

Answer: 1868

Liechtenstein upholds a stance of military neutrality, and remains one of the few countries in the world to not have a Defense Force. Other such countries include Andorra and Costa Rica.
9. Which of the following organizations is Liechtenstein NOT a member of?

Answer: The European Union

Liechtenstein joined the UN in 1990. It joined the World Trade Organization and the European Economic Area in 1995. It is also a member of the European Free Trade Association, joining it in 1991.
10. What is Liechtenstein's official name?

Answer: The Principality of Liechtenstein

As the reigning sovereign/monarch of the country is a prince, and not a king, the country is not called a kingdom. Since it has a monarchy, it is not a republic. Another notable principality is Monaco.
Source: Author amank2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us