FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about NYC Sightseeing
Quiz about NYC Sightseeing

NYC Sightseeing Trivia Quiz


Do you know the facts on these NYC sites?

A multiple-choice quiz by joopie. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Author
joopie
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
81,993
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2063
- -
Question 1 of 10
1. The "Wonderwheel" in Coney Island Amusement Park, is the largest ferris wheel on the east coast. True or false?


Question 2 of 10
2. Which of these bridges connects Manhattan to Brooklyn? Hint


Question 3 of 10
3. Which two conflicts was the Intrepid, now an aircraft museum, in? Hint


Question 4 of 10
4. Coney Island is the original site of the NY Aquarium.


Question 5 of 10
5. What is the name of the three-hour sightseeing boat tour around Manhattan? Hint


Question 6 of 10
6. Which metropolitan area zoo houses the most animals in the US? Hint


Question 7 of 10
7. Oh which day is The Empire State Building lit up in yellow & white? Hint


Question 8 of 10
8. In 1930 what was considered the world's largest building? Hint


Question 9 of 10
9. What do the seven points on the Statue Of Liberty's crown represent? Hint


Question 10 of 10
10. Rockefeller Center has more than 15 buildings in its complex.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 172: 5/10
Jun 20 2024 : Johnmcmanners: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The "Wonderwheel" in Coney Island Amusement Park, is the largest ferris wheel on the east coast. True or false?

Answer: True

It is 150 feet, built in 1920. It supplies riders with spectacular views of NY & NJ from its 16 swinging & 8 stationary baskets. It was made an official NY landmark in 1989.
2. Which of these bridges connects Manhattan to Brooklyn?

Answer: Brooklyn

This famous bridge was completed in 1883. At that time it was the largest suspension bridge.
3. Which two conflicts was the Intrepid, now an aircraft museum, in?

Answer: World War 2 & Vietnam

The Intrepid exhibits historical aircraft on its deck & multi-media presentations below.
4. Coney Island is the original site of the NY Aquarium.

Answer: False

The original NY Aquarium was opened in Battery Park's Castle Clinton in 1896. It was closed to build the Battery Tunnel & moved to Coney Island in 1957.
5. What is the name of the three-hour sightseeing boat tour around Manhattan?

Answer: Circle Line

Circle Line gets its name from the three hour tour it takes, circling Manhattan. Pointing out all five boroughs & historical sites.
6. Which metropolitan area zoo houses the most animals in the US?

Answer: Bronx Zoo

In the Bronx Zoo you can hop on the "Bengali Express" to view over 6000 animals on 265 acres or take a fun ride on a camel.
7. Oh which day is The Empire State Building lit up in yellow & white?

Answer: Easter

The Empire State building has been lighting up the NY sky for years. Every holiday has different colors. It has been lit in red, white & blue since the 9/11 tragedy & will continue till there is peace.
8. In 1930 what was considered the world's largest building?

Answer: Chrysler Building

The Chrysler Building is famous for its murals in the lobby.
9. What do the seven points on the Statue Of Liberty's crown represent?

Answer: The light shining on the 7 seas & 7 continents.

If you are lucky enough and visit "Lady Liberty" on a day when the elevator works, you can take it up the 156 ft. base. You then have the pleasure of walking up the narrowing staircase, twelve floors to the crown. You are no longer able to walk up to the torch.
10. Rockefeller Center has more than 15 buildings in its complex.

Answer: True

The famous "Rainbow Room" is located in one of the more popular buildings, the G.E. Building, where, in the chilly winter days, you can see the world famous tree at its feet.
Source: Author joopie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us