FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name the US State  Part 2
Quiz about Name the US State  Part 2

Name the U.S. State - Part 2 Trivia Quiz


Once again, I'll give you the name of 5 cities located in a specific state. You will choose the corresponding state. It's a cinch!

A multiple-choice quiz by Ballykissangel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Cities

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,652
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
28553
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: mulder100 (10/10), Guest 96 (6/10), desertloca (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Saint Joseph. Kansas City. Lee's Summit. Independence. Columbia. Hint

Missouri
Oklahoma
Kansas
Iowa

2. Aurora. Lakewood. Fort Collins. Arvada. Pueblo. Hint

Wyoming
Arizona
Kansas
Colorado

3. Minot. Fargo. Mandan. Williston. Grand Forks. Hint

South Dakota
North Dakota
Wisconsin
Minnesota

4. Burlington. Essex. Rutland. Milton. Barre. Hint

Pennsylvania
New Hampshire
Vermont
Maine

5. Greenville. Rock Hill. Mount Pleasant. Sumter. Florence. Hint

Virginia
North Carolina
South Carolina
Maryland

6. Anaheim. Oakland. San Jose. Fresno. Santa Ana. Hint

California
Arizona
New Mexico
Texas

7. Huntington. Parkersburg. Wheeling. Clarksburg. Martinsburg. Hint

Virginia
West Virginia
North Carolina
South Carolina

8. Sitka. Kenai. Bethel. Wasilla. Barrow. Hint

Hawaii
Montana
Pennsylvania
Alaska

9. Erie. Reading. Scranton. Allentown. Bethlehem. Hint

Maryland
New York
Pennsylvania
Connecticut

10. Gulfport. Biloxi. Greenville. Vicksburg. Tupelo. Hint

Mississippi
Alabama
Louisiana
Florida


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Saint Joseph. Kansas City. Lee's Summit. Independence. Columbia.

Answer: Missouri

Missouri is located in south-central United States. It is bordered by Arkansas, Illinois, Iowa, Kansas, Kentucky, Nebraska, Oklahoma and Tennessee. Its capital city is Jefferson City. It's known as the "Show Me State".
2. Aurora. Lakewood. Fort Collins. Arvada. Pueblo.

Answer: Colorado

Colorado is bordered by Arizona. Kansas. Nebraska. New Mexico. Oklahoma. Utah. Wyoming. It was admitted to statehood in 1876. It has a couple of nicknames--the "Centennial State" and "Colorful Colorado".
3. Minot. Fargo. Mandan. Williston. Grand Forks.

Answer: North Dakota

North Dakota is located on the Canadian border, just south of Saskatchewan/Manitoba. It is also bordered by Minnesota, Montana and South Dakota. It has several state nicknames: "Peace Garden State", "Flickertail State", and "Roughrider State". Its capital city is Bismarck.
4. Burlington. Essex. Rutland. Milton. Barre.

Answer: Vermont

Vermont is located in the northeastern United States. Its capital city is Montpelier. It is bordered by Massachusetts, New Hampshire and New York. It was admitted to statehood in 1791 and is nicknamed the "Green Mountain State".
5. Greenville. Rock Hill. Mount Pleasant. Sumter. Florence.

Answer: South Carolina

South Carolina is located in the southeastern US. It is bordered in part by the Atlantic Ocean. States that border SC are Georgia and North Carolina. Its capital city is Columbia and its nickname is "Palmetto State".
6. Anaheim. Oakland. San Jose. Fresno. Santa Ana.

Answer: California

California is located in the southwestern United States on the Pacific Ocean. It is bordered by Arizona, Nevada and Oregon. Its capital city is Sacramento and its nickname is the "Golden State".
7. Huntington. Parkersburg. Wheeling. Clarksburg. Martinsburg.

Answer: West Virginia

West Virginia is called the "Mountain State". Its capital is Charleston and it is bordered by Kentucky, Maryland, Ohio, Pennsylvania and Virginia. It was admitted to statehood in 1863.
8. Sitka. Kenai. Bethel. Wasilla. Barrow.

Answer: Alaska

Alaska was admitted to statehood as late as 1959! It borders Canada, of course. Its capital is Juneau and its nickname is "The Last Frontier".
9. Erie. Reading. Scranton. Allentown. Bethlehem.

Answer: Pennsylvania

Pennsylvania was the second state admitted to the union in 1787. It was named for its founder, William Penn. It capital is Harrisburg. Pennsylvania is bordered by Delaware, Maryland, New Jersey, New York, Ohio and West Virginia. Its called the "Keystone State".
10. Gulfport. Biloxi. Greenville. Vicksburg. Tupelo.

Answer: Mississippi

Mississippi is one of the states that borders on the Gulf of Mexico. Surrounding states include Alabama, Arkansas, Louisiana, and Tennessee. Its capital city is Jackson and its called the "Magnolia State".
Source: Author Ballykissangel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : mulder100: 10/10
Jun 02 2023 : Guest 96: 6/10
May 27 2023 : desertloca: 10/10
May 24 2023 : Guest 67: 9/10
May 19 2023 : Guest 50: 7/10
May 16 2023 : Guest 156: 7/10
May 13 2023 : Guest 174: 10/10
May 07 2023 : pmccoskey: 7/10
May 03 2023 : Guest 173: 9/10

Score Distribution

quiz
6/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us