FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nicaragua
Quiz about Nicaragua

Nicaragua Trivia Quiz


I had to do a project on Nicaragua for my Spanish 4 class and I thought that I would put some of the info online. Have fun!

A multiple-choice quiz by r_u_jealous47. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Central America
  8. »
  9. Nicaragua

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
34,723
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3114
Last 3 plays: Guest 76 (5/10), Guest 216 (6/10), Guest 75 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital of Nicaragua? Hint


Question 2 of 10
2. What is the religion of most people in Nicaragua? Hint


Question 3 of 10
3. Who is one of the founders of the Sandinista National Liberation Front (FSLN) (he died in battle)? Hint


Question 4 of 10
4. Who was elected president of Nicaragua in 1990? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the dictator of Nicaragua from 1967-1979? Hint


Question 6 of 10
6. What is the currency of Nicaragua? Hint


Question 7 of 10
7. What is the most prominent export in Nicaragua? Hint


Question 8 of 10
8. The coastal regions of Nicaragua have a tropical climate.


Question 9 of 10
9. What was the estimated population of Nicaragua in 2003? Hint


Question 10 of 10
10. What are the 3 main languages of Nicaragua (take into account which is the official language)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 20 2024 : Guest 76: 5/10
Feb 12 2024 : Guest 216: 6/10
Feb 05 2024 : Guest 75: 6/10
Feb 02 2024 : Guest 72: 8/10
Jan 30 2024 : Guest 204: 6/10
Jan 28 2024 : Guest 186: 10/10
Jan 25 2024 : Guest 50: 7/10
Jan 22 2024 : Guest 162: 1/10
Jan 18 2024 : Guest 172: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Nicaragua?

Answer: Managua

Managua is the capital and commercial center. Leon is the cultural central and religious central. Granada is the transportation central. Masaya is another important city that I don't know much about.
2. What is the religion of most people in Nicaragua?

Answer: Catholic

About 73 percent of Nicaragua's population is Roman Catholic. 1995 figure.
3. Who is one of the founders of the Sandinista National Liberation Front (FSLN) (he died in battle)?

Answer: Carlos Fonseca

Chamorro was an anti-Somoza newspaper editor assassinated by the National Guard. Dario was Nicaragua's most famous poet. Sandino was a revolutionary leader of the Sandinistas, murdered by the National Guard.
4. Who was elected president of Nicaragua in 1990?

Answer: Violeta Barrios de Chamorro

Anastacio Somoza Garcia was the dictator from 1937 until his death in 1956. Pedro Joaquin Chamorro was an anti-Somoza newspaper editor assassinated by the Nat'l Guard. Fonseca was the founder of the FSLN.
5. Who was the dictator of Nicaragua from 1967-1979?

Answer: Anastacio Somoza DeBayle

He was the son of former dictator Anastasio Somoza Garcia. He was assassinated in Paraguay after fleeing his country.
6. What is the currency of Nicaragua?

Answer: Cordoba Oro

7. What is the most prominent export in Nicaragua?

Answer: Coffee

Other exports include: sugar, cotton, bananas, corn, rice, beans, oranges, and sugarcane.
8. The coastal regions of Nicaragua have a tropical climate.

Answer: True

The coast is very rainforest-like.
9. What was the estimated population of Nicaragua in 2003?

Answer: 5 million

There were approximately 1.6 million meat and dairy cattle, I made up the other numbers.
10. What are the 3 main languages of Nicaragua (take into account which is the official language)?

Answer: Spanish (official), English, and Miskito

Spanish is the official language, most of the population also speaks English, and Miskito is spoken in different tribes around the country.
Source: Author r_u_jealous47

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us