FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USA Alphabetically  Part F
Quiz about USA Alphabetically  Part F

USA Alphabetically - Part F Trivia Quiz


My alphabetical tour of the USA continues with places beginning with F.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. Alphabetical US Cities

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
275,802
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4521
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Salam1Haloum1 (6/10), postcards2go (10/10), crossesq (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which city is home to North Dakota State University and the Plains Art Museum?

Answer: (One Word - Begins With F)
Question 2 of 10
2. Which city, nicknamed "Cowtown", lies on the banks of the Trinity River and was originally established as an army fort in 1849? Hint


Question 3 of 10
3. Which city is home to the University of Arkansas? Hint


Question 4 of 10
4. Which small Indiana town found fame in the latter half of the 19th century as a spa town but became better known in the late 20th century as the home-town of National Basketball Association legend Larry Bird? Hint


Question 5 of 10
5. Which city, nicknamed the "City of Seven Wonders", is home to Northern Arizona University? Hint


Question 6 of 10
6. Which town is the site of Gillette Stadium, home ground of the New England Patriots of the National Football League?

Answer: (One Word - begins with F.)
Question 7 of 10
7. Which city, which takes its name from the Spanish for "white ash trees" is the economic hub of California's Central Valley? Hint


Question 8 of 10
8. Which city is the state capital of Kentucky?

Answer: (One Word - begins with F.)
Question 9 of 10
9. Which Florida resort city is nicknamed the "Venice of America"? Hint


Question 10 of 10
10. Which New Jersey town, known in the 19th century as the "Bicycle Capital of the World", was the boyhood home of rock singer Bruce Springsteen? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Salam1Haloum1: 6/10
Feb 14 2024 : postcards2go: 10/10
Feb 14 2024 : crossesq: 8/10
Feb 14 2024 : sam388: 10/10
Feb 14 2024 : Upstart3: 8/10
Feb 14 2024 : GoodwinPD: 10/10
Feb 14 2024 : japh: 7/10
Jan 20 2024 : NyghtDragon07: 4/10
Jan 19 2024 : Guest 108: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which city is home to North Dakota State University and the Plains Art Museum?

Answer: Fargo

The county seat of Cass County, Fargo lies directly across the state line from Moorhead, Minnesota. North Dakota State University was established in Fargo in 1890.
2. Which city, nicknamed "Cowtown", lies on the banks of the Trinity River and was originally established as an army fort in 1849?

Answer: Fort Worth

The county seat of Tarrant County, Texas, Fort Worth is part of the "Metroplex" that also includes Dallas and Arlington. Texas Christian University is located in the city.
3. Which city is home to the University of Arkansas?

Answer: Fayetteville

The county seat of Washington County, Fayetteville has been home to the University of Arkansas since its foundation in 1871. Among the city's tourist sites is the former home of Bill and Hillary Clinton, now a museum featuring Hillary's wedding dress and footage from Bill's early political campaigns.
4. Which small Indiana town found fame in the latter half of the 19th century as a spa town but became better known in the late 20th century as the home-town of National Basketball Association legend Larry Bird?

Answer: French Lick

Located in Orange County, Indiana, French Lick was originally a French trading post. Sulfur springs in the area led to its growth as a spa town in the 19th century. Larry Bird played basketball at Springs Valley High School in the town before going on to achieve fame with Indiana State University and the Boston Celtics.
5. Which city, nicknamed the "City of Seven Wonders", is home to Northern Arizona University?

Answer: Flagstaff

The county seat of Coconino County, Flagstaff was permanently settled in 1876. The "seven wonders" referred to in its nickname are Coconino National Forest, the Grand Canyon, Oak Creek Canyon, Walnut Canyon, Wupatki National Monument, Sunset Crater National Monument, and the San Francisco Peaks. Northern Arizona University was established in the city in 1899.
6. Which town is the site of Gillette Stadium, home ground of the New England Patriots of the National Football League?

Answer: Foxboro

Officially spelt Foxborough, but usually referred to as Foxboro, this town in Norfolk County, Massachusetts, has been home to the New England Patriots since 1971, when they relocated from the nearby city of Boston. Their original stadium in Foxboro was Schaefer Stadium (later renamed Sullivan Stadium then Foxboro Stadium); Gillette Stadium opened in 2002.
7. Which city, which takes its name from the Spanish for "white ash trees" is the economic hub of California's Central Valley?

Answer: Fresno

The county seat of Fresno County, Fresno was incorporated in 1885. California State University, Fresno, normally referred to as "Fresno State", was established in the city in 1911.
8. Which city is the state capital of Kentucky?

Answer: Frankfort

The county seat of Franklin County, Frankfort was chosen as the state capital of Kentucky in 1792. The city lies on the banks of the Kentucky River, and since 1886, has been home to Kentucky State University.
9. Which Florida resort city is nicknamed the "Venice of America"?

Answer: Fort Lauderdale

The county seat of Broward County, Fort Lauderdale is nicknamed the "Venice of America" because of its expansive canal network. Formerly a popular spring break destination for students, the city is a major yachting center and the site of a large convention center.
10. Which New Jersey town, known in the 19th century as the "Bicycle Capital of the World", was the boyhood home of rock singer Bruce Springsteen?

Answer: Freehold

The county seat of Monmouth county, Freehold was a major producer of bicycles in the 1880s-1890s. A Bicycle Museum is situated on the town's Main Street. Bruce Springsteen made references to the town in the song "My Hometown", a track on his 1984 album "Born In The USA".
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor zh1322 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Alphabetical American Geography:

All these quizzes are about USA geography, with answers starting with the stated letters.

  1. USA Alphabetically - Part A Average
  2. USA Alphabetically - Part B Average
  3. USA Alphabetically - Part C Average
  4. USA Alphabetically - Part D Average
  5. USA Alphabetically - Part E Average
  6. USA Alphabetically - Part F Average
  7. USA Alphabetically - Part G Average
  8. USA Alphabetically - Part H Average
  9. USA Alphabetically - Part I & J Average
  10. USA Alphabetically - Part K Average
  11. USA Alphabetically - Part L Average
  12. USA Alphabetically - Part M Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us