FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USA Alphabetically  Part C
Quiz about USA Alphabetically  Part C

USA Alphabetically - Part C Trivia Quiz


In part 3 of my tour of the USA, all of the questions have answers beginning with the letter C.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. Alphabetical US Cities

Author
Dizart
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,445
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7186
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Salam1Haloum1 (7/10), Thbigbopper (10/10), ankitankurddit (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which city in Ohio is the site of the Pro Football Hall of Fame? Hint


Question 2 of 10
2. Which city is the site of the University of North Carolina? Hint


Question 3 of 10
3. Which Midwest city has nicknames including "Hog Butcher for the World" and "City of the Big Shoulders"?

Answer: (One Word, begins with C)
Question 4 of 10
4. Which city in South Carolina gave its name to a dance? Hint


Question 5 of 10
5. Where would you find the Rock and Roll Hall of Fame? Hint


Question 6 of 10
6. Which state capital is located at the confluence of the Elk and Kanawha rivers? Hint


Question 7 of 10
7. Where is the United States Air Force Academy located? Hint


Question 8 of 10
8. Which small California town once had the actor Clint Eastwood as its mayor? Hint


Question 9 of 10
9. Which university city is sometimes referred to as "the city of the three presidents"? Hint


Question 10 of 10
10. Which TWO of these cities are both nicknamed "The Queen City"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Salam1Haloum1: 7/10
Feb 26 2024 : Thbigbopper: 10/10
Feb 20 2024 : ankitankurddit: 4/10
Feb 14 2024 : reeshy: 6/10
Feb 14 2024 : psnz: 10/10
Feb 14 2024 : TurkishLizzy: 10/10
Feb 14 2024 : Upstart3: 6/10
Feb 14 2024 : PHILVV: 10/10
Feb 14 2024 : sam388: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which city in Ohio is the site of the Pro Football Hall of Fame?

Answer: Canton

Canton is the county seat of Stark County, Ohio. The National Football League opened the Pro Football Hall of Fame in the city in 1963, the league having been founded in Canton in 1920.
2. Which city is the site of the University of North Carolina?

Answer: Chapel Hill

Situated in Orange County, Chapel Hill is part of the "Research Triangle", alongside Raleigh and Durham. The University of North Carolina first held classes there in 1795.
3. Which Midwest city has nicknames including "Hog Butcher for the World" and "City of the Big Shoulders"?

Answer: Chicago

The most familiar nickname for Chicago is the "Windy City", which has nothing to do with the Illinois weather, but instead refers to the longwindedness of local politicians and city boosters in promoting the city in the 19th century.
4. Which city in South Carolina gave its name to a dance?

Answer: Charleston

The county seat of Charleston County, Charleston was named after King Charles II of England, the city being the first settlement in the Carolina Territory. The dance originated in the 1920s, later developing into another dance called the Lindy Hop.
5. Where would you find the Rock and Roll Hall of Fame?

Answer: Cleveland

The county seat of Cuyahoga County, Ohio, Cleveland, nicknamed "The Forest City", is situated on the shores of Lake Erie. The Rock and Roll Hall of Fame opened in the city in 1995.
6. Which state capital is located at the confluence of the Elk and Kanawha rivers?

Answer: Charleston, West Virginia

The county seat of Kanawha County, Charleston was chosen as the state capital of West Virginia in 1877. One of its nicknames is "The most northern city of the South and the most southern city of the North".
7. Where is the United States Air Force Academy located?

Answer: Colorado Springs

The county seat of El Paso County in Colorado, Colorado Springs is home to a number of military installations. The USAF Academy opened in the city in 1954.
8. Which small California town once had the actor Clint Eastwood as its mayor?

Answer: Carmel-by-the-Sea

Carmel is located in Monterey County on California's Pacific coast. Clint Eastwood was the town's mayor from 1986-88.
9. Which university city is sometimes referred to as "the city of the three presidents"?

Answer: Charlottesville

The county seat of Albemarle County, Charlottesville has been home to the University of Virginia since 1819. The "three presidents" referred to in the nickname are Thomas Jefferson, James Madison, and James Monroe, all of whom lived in the area.
10. Which TWO of these cities are both nicknamed "The Queen City"?

Answer: Cincinnati and Charlotte

The county seat of Hamilton County, Ohio, Cincinnati was dubbed the "Queen of the West" after experiencing rapid gowth in the early 19th century, this nickname evolving into "Queen City".

The county seat of Mecklenburg County, North Carolina, Charlotte was named after Queen Charlotte of Mecklenburg, wife of King George III of the United Kingdom, thus the "Queen City" moniker.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor zh1322 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Alphabetical American Geography:

All these quizzes are about USA geography, with answers starting with the stated letters.

  1. USA Alphabetically - Part A Average
  2. USA Alphabetically - Part B Average
  3. USA Alphabetically - Part C Average
  4. USA Alphabetically - Part D Average
  5. USA Alphabetically - Part E Average
  6. USA Alphabetically - Part F Average
  7. USA Alphabetically - Part G Average
  8. USA Alphabetically - Part H Average
  9. USA Alphabetically - Part I & J Average
  10. USA Alphabetically - Part K Average
  11. USA Alphabetically - Part L Average
  12. USA Alphabetically - Part M Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us