FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about USA Alphabetically  Part M
Quiz about USA Alphabetically  Part M

USA Alphabetically - Part M Trivia Quiz


The latest quiz in my geographical tour of the USA features places beginning with the letter M.

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA - Cities
  8. »
  9. Alphabetical US Cities

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
304,938
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
7018
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Mountainfree (8/10), BigTriviaDawg (10/10), Salam1Haloum1 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the only seaport in Alabama? Hint


Question 2 of 10
2. The state capital of Vermont is Montpelier.


Question 3 of 10
3. The main campus of the University of Wisconsin is situated in which city? Hint


Question 4 of 10
4. Which city, on the banks of the Mississippi River, is nicknamed "The Bluff City"? Hint


Question 5 of 10
5. Incorporated in 1896, which city was originally going to be called Flagler after a railroad magnate, but was eventually named after a local Native American tribe instead? Hint


Question 6 of 10
6. The "City of Lakes" and "Mill City" are both nicknames of which midwestern city? Hint


Question 7 of 10
7. Which California city, situated on a bay of the same name, is famous for its cheese and its Jazz Festival? Hint


Question 8 of 10
8. Which city was the first capital of the Confederate States, in 1861, and was the site of a famous bus boycott in 1955? Hint


Question 9 of 10
9. Which city is nicknamed "Brew City" due to its history of brewing beer? Hint


Question 10 of 10
10. Kansas State University is located in which city? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Mountainfree: 8/10
Feb 27 2024 : BigTriviaDawg: 10/10
Feb 27 2024 : Salam1Haloum1: 7/10
Feb 18 2024 : pmccoskey: 6/10
Feb 14 2024 : postcards2go: 10/10
Feb 14 2024 : ZWOZZE: 10/10
Feb 14 2024 : misstified: 9/10
Feb 14 2024 : Guest 24: 8/10
Feb 14 2024 : dippo: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the only seaport in Alabama?

Answer: Mobile

Situated on the shores of Mobile Bay, an inlet of the Gulf of Mexico, the city of Mobile was founded in 1702 under its original name of Fort Louis de la Louisiane. Nicknamed "Azalea City", shipbuilding has formed a major part of the city's economy since the early 20th century.
2. The state capital of Vermont is Montpelier.

Answer: True

First settled in 1787, Montpelier succeeded Windsor as state capital in 1805. The city is named after the French city of Montpellier, and stands on the banks of the Winooski River.
3. The main campus of the University of Wisconsin is situated in which city?

Answer: Madison

Incorporated in 1848, Madison was named after former President James Madison, and is the state capital of Wisconsin. The University of Wisconsin was also founded there in 1848, and its sports teams, nicknamed The Badgers, are members of the Big 10 Conference.
4. Which city, on the banks of the Mississippi River, is nicknamed "The Bluff City"?

Answer: Memphis

Founded in 1819, Memphis is named after the ancient capital of Egypt. The city was built on the Fourth Chickasaw Bluff, near the mouth of the Wolf River.
5. Incorporated in 1896, which city was originally going to be called Flagler after a railroad magnate, but was eventually named after a local Native American tribe instead?

Answer: Miami

The county seat of Miami-Dade County in Florida, Miami is the largest cruise ship port in the world. The city was originally founded by a local citrus grower, Julia Tuttle.
6. The "City of Lakes" and "Mill City" are both nicknames of which midwestern city?

Answer: Minneapolis

Situated on both banks of the Mississippi River, Minneapolis is one of the Twin Cities of Minnesota, alongside the state capital, St Paul. The "Mill City" nickname refers to the large number of flour mills in the area.
7. Which California city, situated on a bay of the same name, is famous for its cheese and its Jazz Festival?

Answer: Monterey

Monterey was established in 1770, and was capital of California until 1849. The local cheese is called Monterey Jack. The Monterey Jazz Festival has taken place each Fall since 1958.
8. Which city was the first capital of the Confederate States, in 1861, and was the site of a famous bus boycott in 1955?

Answer: Montgomery

Montgomery was incorporated in 1819, and named after Richard Montgomery, a General during the Revolutionary War. The city was named state capital of Alabama in 1846. In 1955, Rosa Parks refused to give up her seat on a Montgomery bus to a white man, sparking the famous Bus Boycott which lasted for over a year.
9. Which city is nicknamed "Brew City" due to its history of brewing beer?

Answer: Milwaukee

Milwaukee, Wisconsin, is situated on the shores of Lake Michigan. The city was at one time the biggest beer-producing city in the world, but service and healthcare industries played a more prominent part in the city's economy in the early 21st century.
10. Kansas State University is located in which city?

Answer: Manhattan

First settled in 1855, Manhattan, Kansas, is nicknamed the "Little Apple" in deference to its New York namesake. Kansas State University was established there in 1863 under its original name of the Kansas State Agricultural College.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Alphabetical American Geography:

All these quizzes are about USA geography, with answers starting with the stated letters.

  1. USA Alphabetically - Part A Average
  2. USA Alphabetically - Part B Average
  3. USA Alphabetically - Part C Average
  4. USA Alphabetically - Part D Average
  5. USA Alphabetically - Part E Average
  6. USA Alphabetically - Part F Average
  7. USA Alphabetically - Part G Average
  8. USA Alphabetically - Part H Average
  9. USA Alphabetically - Part I & J Average
  10. USA Alphabetically - Part K Average
  11. USA Alphabetically - Part L Average
  12. USA Alphabetically - Part M Average

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us